icon

Otehotneli ste so syndrómom lepivych doštičiek?

zorkahorka
5. jan 2019

Po pôrode (po ivf) mi zistili syndróm lepivych doštičiek, doživotna beriem anopyrin. Nedávno som otehotnela,ale na atky v 7.tt prestalo biť srdiečko. Počula som o viacerých ženách, ktoré majú tento syndróm a potratili. Podarilo sa niekomu s anopyrin a syndrómom v pohode otehotnieť a aj porodiť? Dakujem

lety17
•
5. jan 2019

@zorkahorka ano,ale uz pred tehu plus cele tehu som musela brat namiesto anopyrinu fraxiparine

whatever1
•
5. jan 2019

@zorkahorka Anopyrinu by som sa nebala, vela zien ho uziva pocas tehotenstva. Ja som ho brala do 38tt. Najprv stacyl (preventívne) a po1trimestralnom screeningu anopyrin kvoli slabsim prietokom takze mne pomohol.

bajjka
•
5. jan 2019

@zorkahorka ja som v 4 mesiaci s anopyrinom zatiaľ všetko ok pred tým dva potraty

zorkahorka
autor
•
6. jan 2019

@lety17 mne nechali anopyrin i fraxik,lebo na konci prvého tehu som mala podozrenie na trombozu

marec2018
•
7. jan 2019

Toto by zaujimalo aj mna.Prisli mi výsledky z hema a mam ten syndrom a mutaciu Leiden.Ale chcela by som vediet ci niekto otehotnel prirodzene,lebo ja som otehotnela len po ivf zatial a v 9tyz.aj potratila.Pridajte sa baby ak ste tym presli.beriem stadapyrin ze lepsie na zaludok.beriem ho len 2tyzdne.

mia369
•
25. feb 2019

Ahojte, viete mi niekto poradiť? Zistili mi, že mám Syndróm lepivých trombocytov a Leiden mutáciu faktor V (heterozygot). Mám brať len Fraxiparine 0,4, bez Anopyrinu. Máte skúsenosti s takouto liečbou? Neviem, či bude stačiť len Fraxiparine, mám obavy. Mám za sebou 2 potraty, ale vtedy nevedeli o mojej mutácii ani o syndróme. A teraz som pred ďalším embryotransferom. Otehotnela som len po IVF. Ďakujem

alexsk
•
14. mar 2019

@marec2018 ahoj, ani nam sa nedari. Vraj ten syndrom sposobuje problem s otehotnenim. Mna hematologicka ale povzbudzovala pribehmi, ze po nasadeni liecby k nej prislo hned niekolko tehotnych zien. To tam vraj mala pripady, ze isli na ivf a zrazu sa podarilo prirodzene.

zorkahorka
autor
•
14. mar 2019

@alexsk my chceme absolvovat nase posledne tretie ivf a dr mi povedal, ze tento syndrom ma 85 percent zien, mnohe o tom ani nevedia. ale kedze ja mam liecbu a dokonca sa mi podarilo dvakrát otehotniet, z toho raz s tym, ze som o syndrome nevedela, tak by to mohlo vyjst

alexsk
•
15. mar 2019

@zorkahorka drzim palce, nech sa vam to uspesne podari. <3 My sme tiez tento tyzden navstivili centrum asistovanej reprodukcie, budu ma sledovat pri normalnom cykle bez stimulacie hormonami, ked tak skusit najprv IUI. Tak uvidime, som v strasnom strese uz len z toho, ze stale chybam v praci kvoli lekarom, tak neviem, ci to tento mesiac nenechame tak. 🙂 Chcem sa naladit, ze mam novu nadej a verit, ze sa to podari, tak hlavne musim najprv odstranit ten stres.

zorkahorka
autor
•
15. mar 2019

@alexsk tak držím palce! Ja som otehotnela počas pracovného nasadenia,ale potom som ostala radšej na rizikovom doma.bez stresov je to lepsie

katarina161
•
3. nov 2019

Aj mne povedali že doživotne a nie je to pravda. Porodila som synčeka a išla som na krvné testy a dopadli tak ze všetko ok. Žiadne lieky a o rok kontrola

ivonka121
•
16. jan 2021

Baby otehotneli ste ešte pred liečbou anopyrinu alebo až keď ste ho začali užívať?

katarina161
•
Autor odpoveď zmazal
•
zorkahorka
autor
•
17. jan 2021

@ivonka121 ano,s prvym synom.syndrom mi vlastne zistili az po porode.

petkasaurus
•
12. nov 2021

@marec2018 ahoj, mozem sa spytat, ci sa vam podarilo prirodzene pocat po nasadeni liecby? Mne zistili leiden v heterozygot a budúci mesiac si idem pichat injekcie.. Dakujem

malicka1986
•
Odpoveď bola odstránená
•
eli289
•
17. okt 2022

Ahojte! Je tu prosím niekto, kto má syndróm lepivých doštičiek III. typu? Nedávno som sa dozvedela túto podrobnosť. Lekárka mi to len zapísala do správy, vôbec sa k tomu nevyjadrila a ja som si to v správe všimla až doma. Je k tomu veľmi málo informácií, takže vôbec neviem, čo môžem očakávať. Potratila som už dvakrát 💔.