icon

Otehotnenie po folikulometrii

22. mar 2025

Môj muž ma predstavu,že ako žena hádam viem kedy som plodná takže vtedy hneď stačí má oplodniť a budem hneď tehotná. Lenže....nemám pri ovulacii žiadne príznaky. Žiadne Výtoky,bolesť takže reálne ozaj netuším kedy mám ovulaciu.Viem že mám 28 dňový a dĺžka trvania krvácania je priemer okolo 6 dní. Podľa aplikácie mi ukáže kedy prebieha ovulka ale keď som sa testovala ukázalo čiarku ale takú slabú.
Môj chlap nechápe,že to není len tak si zasexovat raz a hneď budem v Tom. Už neviem ako mu to mám vysvetliť, že tak plodenie nefunguje.

Mala som ísť na folikulometriu lenže bola som chorá. Údajne keď to podstúpim doktorka mi povie kedy mám ovulaciu a vtedy sa máme snažiť lenže čo ak zrovna ja budem v práci a muž tiež?
Prepáčte že sa pýtam jak blba ale bude to moje prvé dieta

autor
22. mar 2025

Lenže menzes mám občas taký že 6 dní inokedy 7 potom zas 4 a tak...tak neviem. Niekedy krvacam tak,že zvraciam a strašne musím na stolicu a inokedy ani neviem,že ju mám. Niekedy musím zobrať aspoň dva nurofeny aby mi nebolo tak zle a inokedy sa to dá vydržať. Je to podľa Vás ok?

denisa_deniska
22. mar 2025

Lenže tam je dlhšie časové okno, nie že v tejto a v tejto hodine majte sex. Napr ti povie, že ovulácia BY MALA prebehnúť v sobotu podľa veľkosti folikulu, tak sa budete snažiť aj predtým, to je ideálne.

denisa_deniska
22. mar 2025

.. a tvojho muža ani nejdem komentovať 🙂

autor
22. mar 2025

@denisa_deniska aha tak a vtedy je dobré mať sex počas dňa aj viac krát? Lebo môj chlap moc cez deň nemá rád sex

denisa_deniska
22. mar 2025

Nie, ideálne na každý druhý deň pri snahe o bábo 🙂

denisa_deniska
22. mar 2025

A veď skús ovulačné testy, testuj od posledného dňa ms, do začiatku ďalšej. Nie len vtedy, keď ti aplikácia ukáže. Môže byť, že ju mávaš v iný deň, ako je tabuľkový pri 28 dňovom cykle. 🙂

dixitka
22. mar 2025

Ak máš pravidelný 28-dňový cyklus, ovulácia je najpravdepodobnejšie niekedy medzi 12. a 18. dňom cyklu. Sex stačí každý druhý deň (začať 10. dňom). No ak sa dlhšie snažíte, tak folikulometria je dobrá vec, dr. zistí presne, či vôbec ovuluješ a ktorý deň. Tak sa tvoj muž nebude musieť zbytočne premáhať v iné dni 😅

autor
22. mar 2025

Ďakujem dievčence ste zlaté. Lebo som sa bála,že keď nemám príznaky že či som vôbec ok

any_soj
22. mar 2025

Príznaky plodnosti nemusia byť pichanie v podbrušku a podobne. Štandardné príznaky sú zmeny hlienu, zmeny krčku maternice (pred) a vzostup bazalnej teploty PO ovulácií. Viď symptotermalnu metódu lpp.sk
Ďalej: spermie vydržia v tebe čakať na vajíčko cca 5 dní. Vajíčko po ovulácií je schopné oplodnenia max 24h.
Doktorka ti nedokáže povedať, kedy bude ovulácia, ani keby ti robila folikulometriu hodinu pred. Dokáže ti povedať, že telo sa na ovuláciu pripravuje - veľké folikuly, vysoká vystelka maternice. Vie ti povedať napríklad, že čojaviem 3 folikuly sú tak veľké, že sú dostatočné na ovuláciu a mohli by aj hneď uvoľniť vajíčko. Ale nedokáže odhadnúť, kedy naozaj mozog vyšle signál, ktorý uvoľní rozhodujúcu dávku hormónov, ktorá praskne folikuly a uvoľní vajíčko. Úplne kľudne aj v takej situácii vplyvom stresu, choroby, kadečoho môže telo ešte proces stopnúť.
Ovulačný test len ukazuje, že sa telo na ovuláciu chystá, nedokazuje, že naozaj bude. Časové okno, kedy je test pozitívny, môže byť veľmi krátke, u niektorej ženy aj len pár hodín, preto je pre niektoré ťažké až nemožné to zachytiť. Pomáha testovať každý deň v rovnakom čase a predtým 2 hodiny nepiť, cez deň, nie ráno. Prípadne 2 x denne.
Len podľa pravidiel symptotermálnej metódy zvýšená teplota ukazuje, že ovulácia prebehla. A teda samozrejme aj sono - na ktorom vidno žlté teliesko a prekrvenejsiu sliznicu maternice (po ovulácií vyzerá inak).
To ako dlho krvacas je úplne jedno, nijako to nevplýva na to, kedy bude ovulácia.

stellarstar
22. mar 2025

Styk stačí mať každý 2 d raz denne , spermie po ejakulácií pri ďalšom štýlu nemusia byť zrelé

tetapetra
22. mar 2025

Mne to pomohlo. Lekárka zistila,že ovulujem buď tesne pred menzesom ale tesne po. A práve vtedy som aj otehotnela. K mužovi sa vyjadrovať nebudem. Poznám jedného, ktorý sa tesne pred 50tkou dozvedel,že ženy necikaju tým otvorom, ktorým menštruuju 🤷🏻‍♀️. Mne to vyrazilo dekel

autor
22. mar 2025

@stellarstar a nevadí keď by sme sa nesnažili počas dňa ale len večer či?

colsami
22. mar 2025

Nie nevadi.
A odporucam Ti nieco si precitat o tom ako funguje cyklus zeny, aj oplodnenie. Ved Ti to zaberie len par minut. Nemas zakladne vedomosti (nie v zlom) - ale dnes nie je problem si vsetko dohladat, a bude Ti to jasne vysvetlene.

autor
22. mar 2025

@colsami ja tomu chápem len neviem pochopiť tie cykli už aj doktorka mi to vysvetľovala ale ja fakt tomu nerozumiem. Každý mi to vysvetľuje strašne zložito ani v knihe to není napísané tak aby som to pochopila. Čísla absolútne neovládam nieto ešte rátať. Mám vážny problém s pamatou

stellarstar
23. mar 2025

To je jedno kedy