icon

Otehotnenie po kyrete - kedy sa začať snažiť?

jaja8_9
22. apr 2020

Ahojte, 9.3. Som podstúpila kyretaz v 8 tt, podľa utz sa rast zastavil niekedy v 4tt, hcg stúpalo ale nie tak ako by malo, srdiečko ani plod nebolo vidno iba žlté teliesko. Plodovy obal bol nepravidelného tvaru - deformovany Diagnóza missed abort. Prvú menštruáciu som mala trosku silnejšiu a o niečo bolestivejsiu ako obvykle a trvala 5dni. Podľa jedného lekára by sme sa mohli snažiť po 2 cykle a podla druhého minimálne po 3 mesiacoch. Chcem sa spýtať prešla si niektorá týmto a otehotnela skôr ako sa môže? Ako to dopadlo? Najradšej by sme sa začali už snažiť, ale neviem ci mam počkať radšej alebo skúsiť 🙂 fyzicky aj psychicky som už v poriadku

Strana
z2
papulka9113
25. máj 2020

Tak asi nic z toho..test negativny

magnolijka
25. máj 2020

Ahojte , aj ja sa pridam. 10.3. som mala zákrok. Aj vám dr. povedal príčinu alebo odporučil nejaké ďalšie vyšetrenia? Mne dokonca hovoril počkať až 6 mesiacov...

jaja8_9
autor
25. máj 2020

@magnolijka podali mi ,, aj to sa bohužiaľ stáva a 1x to nikto nebude tešiť'' tie slová mi prišli strašne kruté v tu chvíľu... Ano stáva sa to... Ale nie sú to zrovna správne slová ktoré žena po potrate potrebuje počuť 😕 takže nie, príčinu neviem... Mne odporučili minimálne 3 mesiace a najideálnejšie 6 mesiacov... Z nového tehotenstva mam strach aj keď sme plánovali po 3 mesiacoch, zachviľu sú to 3 mesiace, ktoré ubehli veľmi rýchlo ale ja mam strach 😔 bud že sa nám nepodarí otehotniet už vôbec (dlho sme sa snažili) alebo ze sa to zopakuje a ja to už nezvládnem vôbec

tinatko
25. máj 2020

@magnolijka keď sa to žene stane prvýkrát, doktori to neriešia. Ani vysvetlenie, ani žiadne iné vyšetrenia. Ja som potratila v marci a rok na to tiež v marci som už porodila zdravé dievčatko. Čakali sme len tri cykly (podľa odporúčania môjho dr) a hneď sa mi podarilo otehotnieť. Počas tehotenstva bol strach pred každou kontrolou u dr, či je všetko v poriadku. Ale našťastie to dobre dopadlo. Držím palce 😉

kreatis
26. máj 2020

@jaja8_9 presne tak aj mne povedali, ze sa to stava a nikto sa nesnazil zistit co sa stalo. Kazdopadne, ja som si u doktora vydupala aby ma poslal aspon na hematologiu, lebo mam dlhodoby problem s nizkym poctom dosticiek. Ked som prisla na hematku doktorka sa ma pyta, preco som vlastne prisla, a ked som jej povedala, ze kvoli tomu, ze som potratila, tak mi povedala, ze ved to je normalne, to v dnesnej dobe sa stane takmer kazdej zene 🙄😑a potom sa ma opytala asi 100 otazok, a na konci skonstatovala, ze ved mi nic nie je a som zdrava 😑 ale nastastie mi nakoniec brala krv a spravim mi aj tie hematologicke vysetrenia, ale naozaj asi iba kvoli tym dostickam, inak by ma otocila rovno bo dverach 🙄😣 podla mna je strasne povedat zene po takomto traumatizujucom zazitku, ze to je nic a nie je dovod na vysetrenie pokial sa to nezopakuje 😡

magnolijka
26. máj 2020

@kreatis @jaja8_9 ja mam už druhý MA za sebou , tiež som s dr dohodnutá ze v lete ma pošle na hematologiu a tento týždeň idem aj na genetiku. Tak som zvedavá, lebo presne argument, že to je teraz bežné a je toho veľa u mňa neobstojí a to nehovorím o tom pocite a strachu , či sa do toho znova púšťať.

kreatis
26. máj 2020

@magnolijka ach, to mi je velmi luto, ze si si to musela prezit uz 2x 😪😥... Ale ak chces babo, co som si ista, ze chces, tak urcite treba ist do toho! Treba bojovat, ale urcite sa to podari! A na tu hematku sa pytaj cim skor, najlepsie aj hned, lebo aj kym pridu vysledky pretecie asi vela vody 🙄😣 a teraz ked sa po korone spustia vsetky vysetrenia, ktore sa nerobili, tak tam bude milion ludi 🙈 takze cim skor tym lepsie

clariasara
25. jún 2020

Ahojte, pridávam sa k Vám. Včera som bola na čistení.
V 6+3 tt som mala slabé spinenie a poslali ma na ultrazvuk kde videli iba gestacny vak bez embria. Další ultrazvuk v 8+5 bez zmeny vak podrástol iba o 3mm. Takze o pár dni nato čistenie. Všetko prebehlo bez problémov. Ja žijem v Austrálii a lekárka mi povedala že o 4tyzdne môžem prísť na kontrolu a hneď po prvej menštruácii sa môžme pokúsiť opäť, vraj nevidí dôvod prečo by sme mali čakať. Je možné že som mala tehotenstvo bez embrya preto mi odporúčanú tak skoro ? Mne sa úprimne 3 mesiace čakať nechce. Mám vyše 34 rokov a zadarilo sa po 6 mesiacoch prvé tehotenstvo.

beatka25
25. jún 2020

@clariasara ahoj, ja som mala presne toto iste, akurat mne gestacny do toho 9tt riadne podrastol, ale bez plodu. Lekarka mi kazala cakat 3 mesiace po 1.MS, otehotnela som po druhej. Mam teraz problem so spinenim, ale vraj to s tym vobec nesuvisi, tak hadam to dobre dopadne. Vcera som zacala 7 tt

denullllka
25. jún 2020

@clariasara ahoj, ja som tiez otehotnela po 1ms a už som 28tt, len mám problémy a môže to mat súvis s čistením maternice, ktoré som predtým podstúpila, takže treba počúvať doktorov určite, ale ak si na tom ok tak prečo nie 😇

clariasara
25. jún 2020

@beatka25 gratulujem 👏🏼 Verím že všetko dobre dopadne. Ja som čítala že je oveľa menšie riziko že sa to stane opäť tak verím úcte ak sa podarilo tak skoro bude to úspešne tehotenstvo.
Mne sa 3 mesiace čakať nechce, uvidím čo bude keď príde prvá menstruacia. Mne ale asi budú musieť nastavovať ovuláciu keďže moj muž robí dvojtýždňovky a doteraz nám to vychádzalo super no ak sa netrafime musia my to nastavovať.. taká menšia komplikácia 🙂

clariasara
25. jún 2020

@denullllka uvidíme.. som len deň po a trochu krvácam ale to je asi normálne však ?
Aké problémy máš? Spinenie ? Či niečo aj vážnejšie ? Tak nám lekárka povedala že teraz žiaden sex ale po prvej menstruacii môžme skúsiť opäť. Každopádne uvidím ako dopadne kontrola o mesiac.

evuska135
25. jún 2020

Doktori su v tomto surovi, aj mne bolo hrozne luto ked sa so mnou o tom takto bavil. Hlavne treba mysliet pozitivne, ja som otehotnela.hned po prvej ms a aktualne za chvilku zaciname 32tt 🙂

clariasara
26. jún 2020

@evuska135 to je skvele ! Ja sa snažím myslieť pozitívne ale moje vnútro je ešte príliš zranené a na vonok sa síce tvarom že je všetko v poriadku ale v skutočnosti nie je.
Čas prelieci a verím že po tejto búrke bude určite aj dúha 🙂

evuska135
26. jún 2020

@clariasara u mna ta tuzba po babatku druhom bola strasne velka a hlavne som citala vela pozitivnych komentarov, ze sa ludom.podarilo otehu a vsetko v poriadku

danniiee8
22. máj 2025

@misa11111 @jaja8_9 @evuska135 @denullllka @magnolijka @tinatko @beatka25 ahojte všetky, je to už starší príspevok, preto som vás radšej označila. Prosím vás ako sa teraz máte? Momentálne prechádzam tým istým, tak ako niektoré z vás, po roku a pol snaženia radosť z bábätka a v 14tt koniec. Odporúčajú mi počkať 3 cykly, najlepšie vraj 6. Čítam, že niektoré ste čakali menej a vyšlo to. Úprimne sa teším sa s vami. Chcem sa spýtať, aké ste mali tehotenstvo? Nemali ste ťažkosti? Rada by som to opäť skúsila čím skôr, bojím sa však komplikácií. Zároveň však sa bojím, že to bude opäť trvať rok a pol, či viac. Vidím, že niektoré máte v profiloch aj detičky, takže sa vám podarilo ich mať. Viete mi prosím dať nejaké rady? Ďakujem.

evuska135
24. máj 2025
@danniiee8

@misa11111 @jaja8_9 @evuska135 @denullllka @magnolijka @tinatko @beatka25 ahojte všetky, je to už starší príspevok, preto som vás radšej označila. Prosím vás ako sa teraz máte? Momentálne prechádzam tým istým, tak ako niektoré z vás, po roku a pol snaženia radosť z bábätka a v 14tt koniec. Odporúčajú mi počkať 3 cykly, najlepšie vraj 6. Čítam, že niektoré ste čakali menej a vyšlo to. Úprimne sa teším sa s vami. Chcem sa spýtať, aké ste mali tehotenstvo? Nemali ste ťažkosti? Rada by som to opäť skúsila čím skôr, bojím sa však komplikácií. Zároveň však sa bojím, že to bude opäť trvať rok a pol, či viac. Vidím, že niektoré máte v profiloch aj detičky, takže sa vám podarilo ich mať. Viete mi prosím dať nejaké rady? Ďakujem.

@danniiee8 podla mna je to vsetko individualne. Ale ja som otehotnela hned na prvu supu, tehotenstvo uplne v pohode, brala som duphaston chvilku na udrzanie kedze mala v 31tt naliehala, este v 36tt mi hovorili ze som pripravena na porod, otvorena na 1,5prsta som bola vyse mesiac, nakoniec som porodila 2 dni pred terminom ako aj prve dieta 🙂 takze uplna pohoda

beatka25
24. máj 2025
@danniiee8

@danniiee8 ahoj, nastastie vsetko prebehlo v poriadku a mam uz aj druhu dcerku odvtedy 🥰 akurat, rodila som obe pred terminom, ale nie ako predcasniatka, normalne donosene.

danniiee8
26. máj 2025

@evuska135 @beatka25 ďakujem vám veľmi pekne za odpovede, povzbudili ste ma 🙂

Strana
z2