Otehotnenie po mimomaternicovom tehotenstve
Ahojte baby, bohužiaľ zistili mi mimomaternicové tehotenstvo ...tie ktoré ho mali ako to prebieha ? Ležali ste na gynekologickom oddelení ?
Po akom čase sa môžem zase snažiť o bábätko ? Podarilo sa vám ? 🙂
@pondelok01 to naozaj ? Všade čítam že okolo 3 mesiacov alebo aj neskôr ale zdá sa mi to veľmi veľa :( ...a nepovedal ti že sa to musí najskôr zrast ? Že hrozia nejaké komplikácie ? ..ale veľmi ďakujem povzbudila si ma ❤️
Mala som v 10/21, vzali pravy vajcovod, mali sme cakat 3-4 cykly, v januari sme boli na vklad,kedze tehotenstva boli po ivf a 9/22 sa narodil syn. Original termin mal rok po mmt
Nam doktorka povolila po mesiaci keď som mala prvý menzes a vsetko bolo v poriadku vycistene...znovu sa podarilo po 3 mesiacoch🙂 držím palce pri ďalšom snažení buď silná 🤞💪
Ahoj, neviem, ci sa to takto robi vzdy, ale mne najprv urobili kyretaz, aby sa vylucilo, ze hcg je zvysene kvoli zvyskom embrya v maternici, pretoze mimomaternicove sa neda jednoznacne potvrdit ultrazvukom, da sa to iba predpokldat. No a pokial na druhy den hcg neklesne, tak je to jasne a hned ta beru na druhu operaciu, kde ti laparoskopicky odstrania vajcovod, v ktorom mas uhniezdene embryo. Ale mozno sa to takto nerobi vzdy…
Vnutri nema co zrast, rany sa pri odstraneni vajickovodu kateterizuju, nie su tam ziadne stichy. Na bruchu som mala 3 male ranky, 1-2 stichy v kazdej, to bolo rychlo zahojene.

Ja som bola na operacii kvoli mmt presne pred rokom, zobrali mi pravy vajickovod. Teraz som v osmom mesiaci, v marci cakame novy prirastok. Takze sa to podarilo znova rychlo, primar ma vtedy povzbudil, ze nevidi dovod, aby som nemohla znova otehotniet, a skusat sme mohli hned ako som sa citila ok, cize uz hned dalsi cyklus. V nemocnici som bola vtedy 3 noci.