icon

Otehotnenie počas alebo pred ovu?

diaszoky
1. aug 2021

Ahojte baby s manzelom sa pokusame o babetko avsak den ked mam ovulaciu nam to obcas nevijde manzel totiz nechodi denne z prace domov.No citala som ze niekedy je vecsia sanca pred ovulaciou. Ake mate skusenosti?

noemikatka
1. aug 2021

@diaszoky stačí ak budete mať milovanie každý 2hy deň po ms a verim ze vytúžené babo bude na ceste .... veľa žien odporúča mať styk pred ovu pretoze je dobre ak spermie na vajíčko čakajú 😊✊✊✊✊ držím palce

diaszoky
autor
1. aug 2021

@noemikatka dakujem pekne a preco je lepsie ked cakaju??🤔

noemikatka
1. aug 2021

@diaszoky to som ani ja nedocitala🤣🤣 ale neboj ak majú plodný hlien pár dni uricte vydržia a pockaju si na ovu práve ja riešim to že ako dlho vydržia v tele zeny a baby mi písala že dokonca až 5dni pretoze mám praskla ochrana pred večerom čo som bola 8dc ovu mávam asi tak na 13-14dc neviem to na isto ale podľa bolesti vo vajecniku🙆🏽‍♀️

diaszoky
autor
1. aug 2021

@noemikatka ked s tou ovu je tiez jedna veda. Nechcem uz riesit bazalnu teplotu a take veci, ale ten povestny hlien vajecneho bielka je v den ovu alebo par dni pred,? Lebo ja som ho min mesiac mala tri dni ored aj v den udajnej ovu aj po nej🤔

mauduska
Autor odpoveď zmazal
buducamama
1. aug 2021

@diaszoky staci, ked si odporujes hlien, ja napr. po menzese nemam ziadny, a pred ovu mam priehladny tahavy. My sme sa zacali snazit ked sa tento objavil, a 2 dni pred ovu sme mali styk a potom 1 den po ovu. Samozrejme, presny den ovulacie neviem, mne to takto vyratala apka, takze plodne dni vies fakt len podla hlienu. A ja som mala rozhadzany cyklus, nechodil mi menzes presne po 28 dnoch, takze som sla len podla hlienu. A na prvy krat to vyslo.

diaszoky
autor
1. aug 2021

@buducamama wau super tak budem sa uz len tym riadit

konikkon
1. aug 2021

@diaszoky pretože vajicko prežije len 12-24 hodín, zatiaľ čo spermie cca 72 hodín. Preto je lepšie, keď spermie tam čakajú, lebo životnosť vajíčka jr veľmi krátka na to, aby ste vystihli ten správny moment. A neriad sa ovulacnymi testami. Maj styk každý druhý deň od cca 6. dňa poslednej menštruácie a do ovulky sa trafis.

diaszoky
autor
1. aug 2021

@konikkon vdaka za radu😇

barus26
1. aug 2021

@buducamama ja osobne by som sa teda nemohla riadiť hlienom.. ja mám strašne dlhe cykly, niekedy aj 80 dňové a plodný hlien- ako vaječné bielko mám za cely cyklus aj 3x.. a ovulaciu ani nemám 🤣 takze áno u niekoho to možno funguje ale ja by som sa len na hlien nikdy nespoliehala… Ale prepáč podarilo sa ti otehotnieť na prvú supu tak ako vieš že sledovanie hlienu jej zabezpečí otehotnenie? ja mám odsledoanych neskutočne veľa cyklov keďže sme sa snažili 2,5 roka… A nie na hlien by som sa spoľahnúť nemohla

lorin29
1. aug 2021

@diaszoky ja som otehotnela posledný deň ms 😉takže niekedy sa netreba riadiť ovulacnym hlienom

diaszoky
autor
1. aug 2021

@barus26 a ako sa ti to potom podarilo??

barus26
1. aug 2021

@diaszoky ja mám ale aj zdravotne problémy preto to aj toľko trvalo.. Ale ja som si merala bazalnu teplotu.. A inak keď mám odpovedať k téme tak nemusíte mat sex v den ovulácie. Spermie prežijú. My sme mali sex den a 3 dni pred ovu keď sa podarilo

olivia2001
1. aug 2021

@diaszoky ahoj my sme skušali počas plodných dní tak tiež som zvedava pri malej som nemala ani plodne absolutne nič a uz ma rok a 2m🤣🤣

buducamama
1. aug 2021

@barus26 tak samozrejme, ze to nefunguje u kazdej, to ani nepisem. Pisem len za seba a teda u mna hlien fungoval. Ak to autorke nepojde, tak jasne, ze bude musiet riesit aj ine pomocky ako ovulacne testy. Uz som pred rokmi tehotna bola, bohuzial teda neuspesne, ale otehotnela som tiez hned.

olivia2001
1. aug 2021

@buducamama mozem sa spýtat aky klien ?tiez sa snazime

buducamama
1. aug 2021

@olivia2001 mne zacne pred ovu taky priehladny tahavy. A hned po ovu zmyzne.

alison11
5. aug 2021

@barus26 Keď sa vám podarilo rped ovu naozaj máte dievčatko ako som čítala vyšie od jednej pani?

alison11
5. aug 2021

@buducamama Vám sa počas ovu zadarilo máte synčeka? Mne sa obaja počas ovu zadarilimám synov teraz by sme radi dievčatko len neviem či aj u nás bude platiť pred ovu mať sex.

barus26
5. aug 2021

@alison11 áno mám dievčatko. Sex sme mali tri dni a deň pred ovu. Ale na toto ja moc neverim 🤣 že kvôli tomu mame dievčatko

alison11
5. aug 2021

@barus26 Tak možno náhoda alebo vám to presne vyšlo tak.

buducamama
5. aug 2021

@alison11 cakam dievcatko, ale styk sme mali dva dni pred ovu a den po, takze neviem ako sa toto berie😂

alison11
8. aug 2021

@buducamama Asi podľa veľkosť týždňov či je väčšie na dátum pôrodu alebo akurát čie menšie 🙂 ja som amla napríklad nepravidelné ms 35-38dc a gyn. meral na 28dc a zakaždým tvrdil že je menší a tp pôrodu dával podľa 28dc a písal mi papier že prenášam tka som šla do pôrodnice o týždeň po jeho termíne darmo som ja vedela,že termín mám mať presne vten deň aj som v ten deň porodila keď som šla z papierom do prodnice :D. A bol ukážkový presne 3500g ako býva podľa tabuliek písané tehtoenstvo po týždňoch na najmama.sk 🙂 A u druhého som merala bt presne som vedela kedy bol splodený a on zas o deň skôr sa narodil 🙂 ale zato bol väčší 3650g

alison11
8. aug 2021

@buducamama Aj preto by som veľmi chcela dievčatko,nuž akosi sa nám nedaria,zakaždým potratím,ak máme vztyk pred ovulkou a a na teste o 10dní // o pár dní sú miesto silnejúcich negatívne... Nechcem si pripustiť,že by som dcérku nevedela vynosiť...tento mesiac si nasadíme vitamíny ktoré nám pomohli k synom ich som oboch chela vtom čase synov 🙂 Tak verím,že z vitamínmi sa podarí aj dcérka a vynosím 🙂 Proste u nás je skôr problém konzumovať dlhodobo denne zeleninu a ovocie.Viac mäso a cestoviny,slakosti idú.

diaszoky
autor
8. aug 2021

@alison11 a ake su ti vitaminy?? Inofolic a folandrol??

alison11
9. aug 2021

@diaszoky Ja som Inofolic brala len 1,5mes. pred 2 otehotnením so synom po 3 potratoch pred prvým synom sme sa snažili takmer 4roky kým sa podaril z E vitamínom a kyselinou listovou sme obaja len to brali a to som mala PCo a muž len 40% životaschopných spermií a to E plánujeme brať po výplate,C a D vitamín,Selén a zinok k tomu a kyselinu listovú a uvidíme snáď sa zadarí šťastne ďalšie zdravé bábo,ktoré úspešne donosím po ďalších 2 potratoch po druhom synovi. v tých časoch sme nič nebrali boli to neplánované tehtoenstvá tie ktoré nám odišli samovoľlne tie tri emdzi synmi v 5-6tt a po druhom synovi v 10tt som musela na kyret pred 3rokmi a teraz v stredu v 6tt a 2dni by som bola. Tak si pripisujem tomu že zrejme neboli zdravé kvôli životospráve málo zeleniny jeme.