Otehotnenie pri zníženej činnosti štítnej žľazy
Ahojte, zaujíma ma ci nemate niektorá skúsenosť.. liečim sa už roky na zníženú stitku, a pár mesiacov sa snažíme otehotnieť a endo mi vravela že tam ma byt hodnota do 2,25 ci 2,5 neviem teraz presne. V auguste som mala hodnotu 2,03 a v októbri keď som bola na odber už som mala hodnotu 3,99.. nerozumiem prečo mi to takto skočilo, lieky beriem podstivo, čakám aj hodinu kým sa naranajkujem, nemala som absolútne žiadne stresové obdobie a aj tak.. tak mi zvýšila dávku. No ale k veci, je možné otehotnieť aj s takou hodnotou ako mám ja alebo musí byt ta hodnota vyslovene nízka? Lebo ja mám ovulaciu pravidelnú, aj keď posledný mesiac bola až 29 deň, možno to tiež s tým súvisí neviem. Keď som na gynde po ovulaciu vždy mi lekár povie že sliznica je dobrá pekná na uhniezdenie..
len som sa nikde nedočítala, ci sa to dá aj s vyššou hodnotou, nech viem nacom som.. ďakujem 🙂
@ninka99865 Ja som tiež zaspatá...ale je to prirodzená cykličnosť.
Zima je čas oddychu, načerpania síl.
Čo som ale chcela povedať, že napr. keď budete otužovať...tak vaša štítna žľaza na to bude výborne reagovať.
Stimuluje ju to k funkcii.
@cajomila 😩 len keď ja milujem vriace kúpele a sprchy a keď si predstavím že mám čo i len na 5 sekúnd na seba pustiť studenú vodu tak to asi neprežijem 😅 ale ďakujem za tip asi by som sa nad tým mala zamyslieť..
@ninka99865 Áno, samozrejme 🙂 treba hneď zavolať dr. keď sa zadarí. Budete musieť chodiť na kontroly. Hlavne na to nemyslite a nebojte, určite sa zadarí 🍀🥰
@ninka99865 Inak ja som to tiež až nedávno zistila...vsak doktorka mi okrem liekov nikdy nič iné neodporučila.
@cajomila a otuzujes? Pomáha to fakt?
@ninka99865 Zatiaľ neoruzujem...i keď obdivujem
Ale studenú krátku sprchu si kľudne dám.
@ninka99865 V literatúre sa uvádza: Chladom sa zvyšuje činnosť štítnej žľazy.
Chlad a teplo stimulujú dreň nadobličiek- vzostup nafoblickovych hormónov.
@ninka99865 A ešte si spomínam na jeden dokument o jednom chlapíkovi, ktorý sa vyliečil stravou, začal saunovat, otužovať, behať.
@ninka99865 a súvisí Štítna žľaza s otehotenenim vôbec? Lebo moja mama sa na šž lieči tiež dlhe roky, a jej endokrinológicka tvrdila ze to ze jej to pracuje pod... Neovplyvní otehotnenie.
Neviem možno je to somarina.
@ingush616 bohužiaľ súvisí 🙁 aj keď sa nedarí tak sa vyšetruje aj sz
@cajomila tak otuzovat asi nezvládnem ani ja ale s tými sprchami by som mohla začať.. dik 🙂
Ahoj,mám 31rokov a liečim sa cca od 15rokov...keď som chcela začať pracovať na dieťati tak mi doktorka vždy predpísala silnejšie lieky,aby sa to podarilo...1 dieťa sa podarilo cca po 3mesuacich od zvýšenia liekov...a druhé až po 10mesiacoch....hodnoty ti však nvm povedať...ale trvalo nám to dlhšie aj kvôli tomu,že partner pracuje na tyzdnovkach čiže trafiť sa zrovna do plodných dní bolo umenie.Moja sestra 33rocna,tiež sa lieči od puberty otehotnela ja prvý šup aj bez zvýšenia dávky ..ešte to vtedy brala tak,že skúsia uvidia...takže môj názor je hlavne sa trafiť do ovulácie..ale dávku liekov počas tehotenstva treba zvýšiť ,aby to utiahlo tvoje telo
@timatima ahoj, neviem ci sa ti podarilo otehotniet, ale ja som otehotnela s THS 14 a s vybratou lavou stitnou zlazou. Snazili sme sa tri mesiace. Endokrinologicka to berie ako zazrak a ja tak ze takto to malo byt, vobec som nemyslela na to ze sa na nieco liecim. Otehotnela som 35ke

@ninka99865 dakujem, aj tebe prajem nech sa čo najrychlejšie zadari 🙏