icon

Otehotnenie s problematickou morfológiou spermií

18. dec 2025

Ahojte, je tu niekto kto riesi podobny problem? Alebo zazil nieco podobne, ma skusenosti. Manzel ma morfologiu 0.8, defekt hlaviciek spermii 100%, otehotnela som prirodzene a rychlo, necakane. Manzel bol az potom na spermiograme, kde sme zistili tieto vysledky. Znamena takato morfologia 100% - na, ze dietatko bude mat problem! Ďakujem

babushkaem
18. dec 2025

@anonym_autor nie to nezamena ziadny problem plodu. znamena to, ze v danom momente ked bol na spermiograme mal zlu morfologiu ale spermie sa tvoria, niekedy je spermiogram lepsi, niekedy horsi a nasla sa jedn, ktora oplodnila tvoje vajicko 🙂 gratulujem

cyneric
18. dec 2025

@anonym_autor Mýliš si hrušky s jablkami, to že sú takmer všetky defektné neznamená že aj tá ktorá uspela, bola. To či samotný plod bude mať vývinovú vadu sa zisťuje na genetických testoch. Môže byť, nemusí byť, ak máte na to financie [stojí to rádovo v niekoľkých stovkách eur] tak možno by bolo vhodné to zvážiť či tie testy nespraviť.

autor
18. dec 2025
@babushkaem

@anonym_autor nie to nezamena ziadny problem plodu. znamena to, ze v danom momente ked bol na spermiograme mal zlu morfologiu ale spermie sa tvoria, niekedy je spermiogram lepsi, niekedy horsi a nasla sa jedn, ktora oplodnila tvoje vajicko 🙂 gratulujem

@babushkaem joj, lebo ja uz v strese, on v strese, ze ked ma 100% defekt hlavicky, tak aj ta čo oplodnil urcite mala defekt a co teraz, ako to je 😏😔

autor
18. dec 2025
@cyneric

@anonym_autor Mýliš si hrušky s jablkami, to že sú takmer všetky defektné neznamená že aj tá ktorá uspela, bola. To či samotný plod bude mať vývinovú vadu sa zisťuje na genetických testoch. Môže byť, nemusí byť, ak máte na to financie [stojí to rádovo v niekoľkých stovkách eur] tak možno by bolo vhodné to zvážiť či tie testy nespraviť.

@cyneric urcite si dam spravit trisomy testy, su spolahlive?

babushkaem
18. dec 2025
@anonym_autor

@babushkaem joj, lebo ja uz v strese, on v strese, ze ked ma 100% defekt hlavicky, tak aj ta čo oplodnil urcite mala defekt a co teraz, ako to je 😏😔

@anonym_autor nieeee klud 🙂 ja som tiez bola na trisomy, my sme mali tiez zly spermiogram

autor
18. dec 2025
@babushkaem

@anonym_autor nieeee klud 🙂 ja som tiez bola na trisomy, my sme mali tiez zly spermiogram

@babushkaem my teraz čakame druhe, akoze mali sme zly aj pri prvom, ale nebolo to ze 100% defekt hlavicky, to uz ma tak vydesilo, ked ani 1% ok

babushkaem
18. dec 2025
@anonym_autor

@babushkaem my teraz čakame druhe, akoze mali sme zly aj pri prvom, ale nebolo to ze 100% defekt hlavicky, to uz ma tak vydesilo, ked ani 1% ok

@anonym_autor super, tak gratulujem

cyneric
18. dec 2025
@anonym_autor

@cyneric urcite si dam spravit trisomy testy, su spolahlive?

@anonym_autor Nič nie je na 100% spoľahlivé a ani neexistuje test ktorý vyhodnotí všetky možné genetické vady ktoré môžu ale aj nemusia nastať počas vývoja - ale tie najčastejšie má vysokú šancu zachytiť.

autor
18. dec 2025

@babushkaem ďakujem, len teraz vlastne ani neviem, či sa tešiť, som taka zneistena

autor
18. dec 2025
@cyneric

@anonym_autor Nič nie je na 100% spoľahlivé a ani neexistuje test ktorý vyhodnotí všetky možné genetické vady ktoré môžu ale aj nemusia nastať počas vývoja - ale tie najčastejšie má vysokú šancu zachytiť.

@cyneric trisomy si dam urcite, len este skoro, lebo som uplny zaciatok, 6tt

babushkaem
18. dec 2025
@anonym_autor

@babushkaem ďakujem, len teraz vlastne ani neviem, či sa tešiť, som taka zneistena

@anonym_autor jasne ze tesit, ak ste to planovali, lebo kopec bab sa snazi a s lepsim spg nemaju zatial ani jedno. naozaj zla ,morfo neznamena chore dieta. a stres nie je tvoj kamos

autor
18. dec 2025
@babushkaem

@anonym_autor jasne ze tesit, ak ste to planovali, lebo kopec bab sa snazi a s lepsim spg nemaju zatial ani jedno. naozaj zla ,morfo neznamena chore dieta. a stres nie je tvoj kamos

@babushkaem planovali, praveze sa podarilo aj velmi skoro, o to viac sme boli v šoku z toho spermiogramu

cyneric
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Teš sa s rezervou, vieš akým genetickým materiálom disponujete. Je hromada komplikácií ktorá môže/nemusí nastať, trápiť sa nad nimi je zbytočné pretože sú z väčšej časti neovplyvniteľné. Užívaj si počiatok prvého trimestra a my ti budeme držať palce. 😎

autor
18. dec 2025
@cyneric

@anonym_autor Teš sa s rezervou, vieš akým genetickým materiálom disponujete. Je hromada komplikácií ktorá môže/nemusí nastať, trápiť sa nad nimi je zbytočné pretože sú z väčšej časti neovplyvniteľné. Užívaj si počiatok prvého trimestra a my ti budeme držať palce. 😎

@cyneric ďakujem, praveze v rodine nic nemame, ani jeden, vekovo sme 30-ici, len teda ten spermiogram a tych desivych 100%

anonym_579b9d
18. dec 2025

Áno a 2 x som potratila 5 tt a 7tt potom manžel podstúpil vyšetrenie liečbu cca 5 mesiacov keď Bol spermiogram ok otehotnela som a mame 6 ročnú naspeedovanu dcérku 😀🤭

pabla99
Včera o 21:11

@anonym_autor spermiogram je veľmi menná veličina.
V dnešnej dobe sú muži s normálnou morfologiou (to znamená 4% +) považovaní za alfa samcov 😁

To že má 100% defekt hlavičiek nevypovedá o ničom.
Tuto skôr platí to známe: “nejde o obal, ale o to čo je vo vnútri”. Ide o samotnú DNA, ktorú spermia nosí 🙂

Pozri jedna moja známa , otehotnela s pomaly neplodným mužom (síce až po 4-5 rokoch), ale stalo sa. Mal ťažkú OAT gravis ( žalostne málo, mizerná morfológia a ešte aj tých pár bojovníkov bolo pomalých).

Tak nemyslite hneď na najhoršie s užívajte si tehotenstvo. To či bude mať dieťa nejakú diagnózu alebo nie ovplyvňuje kopec iných faktorov.