Ovlplyvní Progestanelle cyklus pri začatí po ovulácii?
Ahojte chcem sa opytat beriem progestanelle..a mam to brat od ovulacie ale ovu mam teraz test najsilnejsi a som 17DC ..nenarusi mi to cyklus ak ich zacnem brat zajtra napriklad?
@nikapuggioni nemeram len testy som robila .. ako dr mi kazala od 14teho dna brat lenze je to nezmysel ..tak tento mesiac som skusila aspon testy robit ..a tak nasadit progestanelle .. kedze sa snazime o dieta ... Cize este dnes si nemam dat este pockam ?
@viks33 ak sa snažíte o bábätko treba nasadiť progesteron až po ovulacii. Lenže aj ked je ovulacny test pozitivny tak není 100% ze ovulacia prebehne keďže vajíčko nemusí prasknúť. Práve pro BT sa dá zistiť ci ovulacia prebehla. Ja napríklad ovu nedávam ale telo sa mi snažíte ovulovat. Vždy 1 deň v týždni mam pozitovny ovu test na druhy den je negativny vtedy by som si myslela ze ovu prebehla ale opak je pravdou. Ovu neprebehla keďže si meriam BT. A aj od lekára mam potvrdene ze moje cykli sú bez ovu. Preto aj MS nechodí ako ma. Jeden cyklus sme nechali voľný aby sme zistili aky den cyklu mam ovu. Po 3 mesiacoch co mi nechodil menzes (menzes mi príde len keď uzivam progesteron) a co som mala stále nizke bazalne teploty a vždy aspoň raz za týždeň som cítila vajecniky mala ukážkový plodny natahovaci hlien ovu tak ci tak neprebehla. Takze u teba by bolo dobre aby ta lekárka sledovala aspoň jeden cyklus aby zistila ci ovuluješ a urobila ti HP 3 krát v cyklu aby zistila ze hormony pracujú ako majú. Mne z HP zistila ze mam hormony rozhádzané preto ovu nie je. Tento cyklus som mala prvý krát stimuláciu vaječnikou tak uvidím ako to dopadne u mňa.
@nikapuggioni no ja mam polycisticke vajecniky tak ms je tiez katastrofa .. a mam malo progesteronu ..prve dieta mam tiez len koli liekom ale nepamatam ake som vtedy brala ..a teraz v podstare od januara min roku sa nedari ..a beriem od novembra ten progesteron a jasne ked ho beriem skoro tak ovu zablokuje ked skoro ho beriem .. no mala som pozit test 2dni dnes uz nie .. tak uvidim no tento mesiac kedze BT merat je uz neskoro ..ako vajecnik ma bolel kvalitne ciize dufam a verim ze ovu bola ..ale aj tak dakujem ..urcite sa ozvem ako to dopadlo ..a ked som bola v juli a na sone mi povedala ze bude ovu cize si myslim ze mam tie ovulacie len sa proste neudrzi koli progesteronu ..
@nikapuggioni no ja mam polycisticke vajecniky tak ms je tiez katastrofa .. a mam malo progesteronu ..prve dieta mam tiez len koli liekom ale nepamatam ake som vtedy brala ..a teraz v podstare od januara min roku sa nedari ..a beriem od novembra ten progesteron a jasne ked ho beriem skoro tak ovu zablokuje ked skoro ho beriem .. no mala som pozit test 2dni dnes uz nie .. tak uvidim no tento mesiac kedze BT merat je uz neskoro ..ako vajecnik ma bolel kvalitne ciize dufam a verim ze ovu bola ..ale aj tak dakujem ..urcite sa ozvem ako to dopadlo ..a ked som bola v juli a na sone mi povedala ze bude ovu cize si myslim ze mam tie ovulacie len sa proste neudrzi koli progesteronu ..
@viks33 ako ste dopadli? Aj ja mam podobne, len preto s pitam. Neviem kedy mam začať s progesteronom.
@babi2345 Ta tak ze som ich prestala brat ..tehotna niesom zatial .. uz nemam na to nervy ..ale dnes zacnem znovu ich brat tak uvidime ..
@viks33 a ste 3 dní po ovulácii? Tak som čítala, že vtedy treba začať brať. V stredu idem ku gyn. Ak potvrdí, že bola ovulacia tak začnem s progesteronom aj ja v stredu. Ovulacny test som mala pozitívny v sobotu. Dúfam vyjde aj vám, aj mne. 🤞🤞🤞
@viks33 a ste 3 dní po ovulácii? Tak som čítala, že vtedy treba začať brať. V stredu idem ku gyn. Ak potvrdí, že bola ovulacia tak začnem s progesteronom aj ja v stredu. Ovulacny test som mala pozitívny v sobotu. Dúfam vyjde aj vám, aj mne. 🤞🤞🤞
@babi2345 ja uz nerobim testy ..robila som a aj tak to nevyslo ..cize som 17 den cyklu tak uvidime ..uz nemam energiu riesit testy ..

@viks33 progesteron sa ma nasadiť najlepšie 3 dni po ovulacii. Takze najlepšie je ak si žena meria BT teplota sa drží pekne hore 3 dni tak potom nasadiť progesteron