icon

Ovplyvňuje cesta lietadlom šancu na potrat?

bessdonna
5. jún 2024

viem,ze je tu vela takychto tem.no ale ma to trocha tlaci a chcem vam to napisat.tak mi namiesto toho,ze by sme sa snazili alebo aspon sa nechranili,tak cakame az do augusta,lebo uz mame zaplatenu dovolenku koncom jula.no a co ked,co ked,tak az v auguste zacneme.ideme letecky(ja prvykrat) a viem,ze som posero,raz som uz potratila no a bojime sa,ze by sa to mozno neuhniezdilo,alebo by sa to potratilo hned na zaciatku z tej cesty,tlaku,ozarovaniu,cokolvek.citala som tu tolko pribehov,ze missed abort mali baby hned po ceste lietadlom,ze to u niekoho tak posobi.nie ze by som si uzivala dovolenku a mozno v tej pohode,na slnku by sa zadarilo,alebo by som uz bola v 4.tt,kedy ti este nic nie je.proste musim takto vsetko planovat a muz tiez.chcem sa vas ale opytat,pise sa,ze v 7-8 tt moze cesta lietadlom zvysit sancu na potrat,zamlcany potrat,na konci tehotenstva zas na predcasny porod ale nepise sa ci to moze mat vobec vplyv v tom 4.tt,kedy ti len vynecha ms.moze to vtedy sposobit tiez potrat? alebo sa to zle uchyti....vsetci lekari pisu nieco ine.co si myslite vy?este by ma zaujimalo po takom ivf su pacientky automaticky poucene,nech necestuju lietadlom?ze to je riziko?som sklamana,ze sa takto stresujem kvoli vsetkemu,uz som si zacala sledovat cyklus,pit caje,brat vitaminy,cvicit jogu a takto sa to posuva.no a mam 38.

mirkam3
5. jún 2024

@bessdonna ahoj. Tiež mám 38. Som po IVF a mne moja IVF lekárka aj moja “bežná” gynekologicka obe potvrdili, že letieť (už aj v prvom trimestri) môžem. Bolo to vramci Európy, letela som, drobec je úplne ok. ALE to je moja skúsenosť, na zaklade mojej anamnézy, u každej baby to môže byt samozrejme individuálne. Tie, čo neleteli ti asi povedia, že by neriskovali, tie čo leteli, asi povedia, že by to kľudne urobili zas …

vyrovnanaosoba
5. jún 2024

@bessdonna keď sa budeš báť takto všetkého, nikdy si žiadne tehotenstvo neuzijes. Skus na to nemyslieť. Nesnažte sa, ale užívajte si. Viem, ľahko sa píše, ale psychická pohoda je niekedy dôležitejšia, ako počítať kedy môžem a kedy nie.

h2
5. jún 2024

Máš 38, dieťa chcete, tak by som na nič nečakala. Hlavne pusť z hlavy nejaké "plodenie detí" a užite si dovolenku so všetkým, čo k tomu patrí, bez stresu a bez obáv. Cestovanie lietadlom potraty nespôsobuje. Ak žena potratila po ceste lietadlom, bola to len náhoda a potratila by aj tak.

jaass
5. jún 2024

@bessdonna autorka je to úplne normálne, že sa bojíš, keby som bola na tvojom mieste, tiež by som sa bala. Ja som letela tehotna na dovolenku, bola som v 6 mesiaci. Leteli so mnou dve baby, jedna v 4tt a druha v 13tt. Všetkým nám lekári povedali, že letieť môžeme. Dôležité je nebáť sa, počúvať lekárov a samozrejme dať na svoje pocity. To u mna funguje najviac v poslednom čase. 🙏

miadi
5. jún 2024

Letela som na dovolenky v tehotenstvach aj cez ocean a nikdy stym Nebol problem. Rodila som v 18tt a v to teho som nikde neletela. V 38 by som uz nehladala nejake odklady koli obavam ktore ani nemaju statisticke medicinske opodstatnenie. Ak potratis v 4tt bez teho testu ani nebudes vediet ze si bola teho a budes mysliet ze ti len dosla silnejsia mrcha. Raz mi odislo vajicko v 5tt a bolo to len 2h krce a nic normalne som fungovala. Hlavne klud.

linda5678
5. jún 2024

@bessdonna ahoj, ja ti napisem moju zial realnu skusenost. Mali sme zaplatenu letecky dovolenku, tyzden pred odletom som si urobila test a tam dve ciarky. Hoci sa jednalo len o kratky let v ramci EU, radsej sme nesli, kedze uz mam jedno MA za sebou. No a hadaj co? Potratila som, opat MA. Cize ano, potratit mozes aj sedenim doma na zadku. Na tvojom mieste sa zacnem snazit co najskor, bez ohladu na dovolenkove plany, kedze nie vzdy je cesta k babatku (a tym nemyslim len pozitivny test, kedze ten este nic nezarucuje) taka jednoducha. Zelam ti, aby to vyslo co najskor 🤞🍀

danieli
5. jún 2024

My sme sli letecky do Turecka, ked som cakala dceru, bola som niekde v 7-8tt, na dovolenke 42 stupnov v tieni, more teple ako polievka, vnutri zurila klima na 21 stupnoch, zvladli sme to vsetko, postavila som sa k tomu asi tak, ze stresovat nema zmysel, je to tyzden tehotenstva kedy to vyjst moze aj nemusi, dcera sa rozhodla, ze si dovolenku ujst nenecha a je tu😂

bessdonna
autor
5. jún 2024

baby dakujem za mile slova a skusenosti,tak dobre mi to padlo ❤️predstavte si,ze manzel sa boji,podla neho by to odislo.ma pred sebou to,ze sa mi nepodarilo hned otehotniet,ale som za to musela nieco aj robit,napr uzivat vitaminy.a vzdy sa mi nalepila placenta v dolnom segmente a podla neho zase to tak bude.ked zena nieco chce a chce to hned to je tazke,ved to poznate.a presne je to ako pisete baby, môžeme sediet na gauci a odratavat dni a rovnako mozeme potratit.no a vsade sa pise o tom veku ako je ťažké otehotnieť,donosit.depkyam z toho trochu

matkahelka
5. jún 2024

@bessdonna potratila som 6x, slovom sest a to som nevystrcila nos z okresu. a potom som letela 4x - 2x v 1.trimestri a 2x v druhom trimestri, absolvovala som cestu autom 1200km tam a spat. a vsetko bez potratu- dcera ma 2a pol roka. vsetko, co pises su hluposti a kazdy gynekolog ti to potvrdi. ziadna zena nepotratila z tlaku v lietadle, ani zo ziadneho oziarenia. tie, co potratili, potratili by aj tak. na uhniezdenie nema let ziaden vplyv. viem uplne presne co prezivas, tiez sme sa o dieta snazili roky, ale takyto stres ako v sebe nosis - to je 10 x horsie ako transatlanticky let. daj sa trochu do pohody, lebo to ti fakt skodi.

pet888
5. jún 2024

@bessdonna ono pocas prveho trimestra byvaju najcastejsie potraty z genetickych poruch plodiku a na to nema vplyv letenie.Ak bude plod silny,prezije naozaj vsetko,ako tu aj kocky pisu.Ja som vo velmi podobnej situacii ako ty a povedala som si,ze to necham na osud.Bude presne ako ma byt.A necakam po dovolenke,co ak teraz je zrovna na ceste zdrave vajicko a dalsi rok budu poskodene🤷🏻‍♀️

miadi
5. jún 2024

@bessdonna nestresuj sa tolko . Ja som rodila druhe tesne pred 38kou a teho bolo uplne ok a porod bol lepsi ako prvy v 33. Skus mysliet pozitivne neanalizuj to tolko dopredu.

bessdonna
autor
5. jún 2024

@matkahelka 6*potratit 😭moja co si ty musela prezit.muz nechce pred dovolenkou sa zacat snazit 😭ja ho asi zbijem

bessdonna
autor
5. jún 2024

@miadi urcite tato prehnana opatrnost prameni aj z veku,aj z predoslych problemov.moje tehotenstva nie su bezproblemove.

bessdonna
autor
5. jún 2024

@pet888 ja mam pocit normalne,ze v juli si uz nemam davat pozor

bessdonna
autor
5. jún 2024

@danieli presne toto si predstavujem,doniest si z dovolenky tehotenstvo ❤️ach boze,nechapem co je to so mnou.muz vravi,ze mi je asi prijemne byt doma s dcerkou a chcem to este raz zažiť.

miadi
5. jún 2024

@bessdonna ty uz mas dieta ? Tak sa vykasli na caje vsetko jogu atd a neries. Proste Skus to brat ze nic sa nedeje ani Keby si neotehotnela alebo Keby sa vajicko neudrzalo. Proste oslobod sa od tej krcovitosti . Muza ani sex nebude bavit ked to bude na termin . Povedz si ze si chces uzit leto s rodinkou a ked sa zadari Tak fajn a ked nie tak nebude to koniec sveta . Skor sa zadari ked na to budes menej mysliet .

mandarinka555
5. jún 2024

@bessdonna Ach jáááj....prestaň riešiť "snaženie"🙈 Už z toho termínu mi je zle! Choďte si užiť dovolenku, bez stresov a s pekným milovaním....Uvidíš, že vtedy sa na teba nalepí, ani nebudeš vedieť ako. Už len podľa toho dedukujem, že ženy práve vtedy otehotneli, keď prestali riešiť ovuláciu a snaženie, ale užívali si života. Držím prsty😍