Ovulácia a pohlavie dieťaťa
Ahojte..mate skusenost s počatím v závislosti od ovulácie.. co sa narodilo..
Sú rôzne teórie
Na pohlavie maju vplyv chromozomy 🙂
kedze pohlavie dietata ma v rukach muz, tak vsetky teorie su mytus... no ja viem o teorii, ze ked dievca, tak sex pred ovulaciou, lebo spermie nesuce zensky chromozom su pomalsie a vydrzia dlhsie a na chlapca zas sexovat v den ovulacie, lebo spermie nesuce muzsky chromozom su rychlejsie a ziju kratsie.
Podotykam, ze som to skusila v praxi a vyslo to. nahoda?
Prvýkrát som otehotnela asi 4 dni pred ovuláciou máme dievčatko ( vyšlo aj podľa čínskeho kalendára )a teraz asi 2 dni a čakáme chlapca ( malo byť tiež podľa čínskeho dievčatko)pomohlo to k niečomu?
@alenkatt ja mam 2 chlapcov tiež asi priamo na ovu..lebo snaha bola celý mesiac
@magic08 skúsila si..a vyšlo?
otehoniet sa da len cez ovulaciu
@alenkatt ako sleduješ ovu
a ako vieš, že úspešný bol práve ten styk cez ovuláciu, keď píšeš, že ste sa snažili celý mesiac?
ano
@belllinka myslím si..lebo sme sa isto do nej trafili
@magic08 a koľko pred ovu alebo co sa narodilo
mam tri deti, D-CH-D. v cykle kedy som otehotnela prvykrat s dcerou sme mali sex den alebo dva pred ovu, predtym nie, ani potom nie, manzel nebol pritomny. Druhykrat bola situacia velmi podobna, sex bol presne v den ovu a mame syna a tretikrat dcerka, tiez pred ovu... v kazdom cykle ak bol styk predtym alebo potom, tak to bolo bud veeelmi daleho do ovu, ale veeelmi daleko po ovu. Sledovala som si cykly a merala BT, takze som presne vedela kedy ovulacia prebehla. Tak v nasom pripade to vyslo 100%tne. No ci je to len nahoda, ale naozaj som dobra vzorka na toto nemozem povedat. Ale BT som si merala dlhe roky, poznala som svoje telo dokonale. Podla BT som vedela skor ako to dokazal ukazat test, ze to vyslo na 90%. Ale boli to mesiace a mesiace merania a sledovania, studovania na nete o BT.
@magic08 takže dcéry koľko pred ovu?
@magic08 sleduješ aj hlien?
1-2 dni, uz si presne nepamatam.... ak to chces vediet, velmi presne, viem to dohladat, tabulky mam, teda ak ma tolke roky pustia spät.
ano, vtedy som sledovala hlien a merala bazalku
@magic08 ja som len teraz prvý mes sledovala hlien.
Podal toho ss to dá zistiť?
@magic08 lebo už mam 39 r tak neviem ci sa vôbec podarí nieco
ja som posledne dieta rodila 6 tyzdnov pred 40tkou. takze podla mna mozne to je, ak si v poriadku.
vies svoj cyklus dokonale poznat, ak merias BT a sledujes hlien. Vies rozpoznat ako funguje tvoje telo. Ja som napr. nikdy nemala ovulacie ako sa bezne uvadza v strede cyklu. Ovulovala som az okolo 18-20 dna cyklu, lutealna faza bola okolo 13-14 dni. cize som mala dlhe cykly. Vedela som si presne naplanovat styk a vyskusat, či to vyjde. a vyslo.
@magic08 vážne,paráda..
hej som..mam za sebou gyn prehliadku aj cytol..ale teda ešte kojim..cyklus mam už rok naspäť
@magic08 ja som mavala cykly okolo 31 dní.. skrátili sa mi teraz na cca 28 dni
@magic08 ako to odla hlienu..ja som mala 11 a 12 ten bielkovy..13 už len pol dna potom hustol 14 už bol taky gumový.a od 15 dňa sucho..
s druhym synom, ked som otehotnela este som kojila prvorodenu... ak mas cyklus pravidelny, tak sa predpoklada, zeaj ovulacia je, tak smelo do toho. uz len sleduj teploty a nastav sa podla toho. vyskusaj a uvidis, ak to vyjde, tak sa tato teoria len jemne potvrdi 🙂 drzim palce
tazko sledovat hlien bez merania BT. neda to ziadnu vypovednu hodnotu. U niekoho nastupi najskor hlien az potom nastane ovulacia, u niekoho je to zase inak. cize merat a sledovat hlien, jedno bez druheho ti nenapovie nic
Už tu bolo o tom reč. Ak máš sex hneď po menzese, čiže spermie čakajú na vajičko bude dievča, ak máte sex počas ovulácie a vajičko čaká na spermie bude chlapec. Nám sa podarili obidve verzie
@magic08 hej aj naopak..no to som nevedela..môžem to aj v ustach merať?
@sisska96 koľko pred dievca?
lepsie je merat v posve... usta su menej presné

ja ziadnu teoriu teda nepoznam, ale celkom by ma teda nejaka zaujimala 😀 jedine co som videla je vypocet pohlavia babatka podla lunarneho kalendara alebo co to bolo.