Ovulačný hlien a ovulačný test

5. máj 2024

Ahojte. Prosím radu a máte rovnaku skúsenosť . Každý mesiac sa testujem ale aj sledujem ovulacny hlien . Ovulacny hlien mám vždy deň alebo dva dni pred pozitívnym ovulacnym testom . Po teste ma nastať ovulacia do 24-48 hodín . Čo je teda smerodatné a kedy mám teda ovulaciu ? Pri hlinené alebo po teste ? Keďže je to rozdiel cca 3-4 dni? Je to zvláštne mám to tak každý mesiac .

Asi je blbosť že by mi testy ukazovali pozitiv až po, alebo ? ..

Ďakujem za pomoc

michaela789
5. máj 2024

Hlien môžeš mať pred, počas aj po. V tvojom prípade by som sa riadila testom.

mimicka2013
5. máj 2024

@michaela789 ovulacny hlien nemozes mat po ovulacii, to co je za blbost co tu pises?

michaela789
5. máj 2024

@mimicka2013 samozrejme, že môžeš. Hlien je len reakcia na hladinu hormónov. Menšia hormonálna nerovnováha a omešká sa alebo príde skôr ako treba. Preto sú k dispozícii gély podporujúce pohyblivosť spermií, lebo s tým má nejedna žena problém (že sa hlien dostaví až neskôr). Nakoniec, ovulačný hlien, ako taký, nie je dôkazom, že ovulácia skutočne nastala, takže je to dosť nespoľahlivý faktor.

mimicka2013
5. máj 2024

@michaela789 ovulacny hlien nie je dokazom ze ovulacia nastala, to ano, ale akonahle ovulacia nastane nie je mozne mat po nej ovulacny hlien. Samozrejme urcity typ cervikalneho hlienu mozes mat, ale nie je plodny a ovulacny

michaela789
5. máj 2024

@mimicka2013 je to úplne bežný jav. Ak mám ovuláciu potvrdenú v 14. deň cyklu (BT, test alebo gynekológ) hlien môže prísť až na 15ty a trvá do 17teho). Nehovorím, že je normálne ho mať 3 dni pred menštruáciou. Ale dvoj-trojdňové oneskorenie je normálne.

mimicka2013
5. máj 2024

@michaela789 ja mam tiez bezne 3 dni po ovu hlien, ale ten hlien je kremovy a nie plodny teda ovulacny...asi si myslis pojmy, nejdem sa tu s tebou dohadovat, ale nerad babam ze ovulacny hlien moze byt aj po ovulacii ak nevies citat poriadne cervikalny hlien🙂

michaela789
5. máj 2024

@mimicka2013 veľmi dobre viem, aký je rozdiel medzi plodným a neplodným hlienom a trvám na tom, čo som povedala ✌🏻 cykly si sledujem už nejaký ten rok. pekný večer ti želám.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre