icon

PCO a dva roky snaženia sa o dieťa

horvathiova
31. máj 2022

Dobrý večer snažíme sa s partnerom o dieťa vyšše 2 roky mam PCO menstraciu mam len pomocou duphastonu inak žiadnu mam sa ďalej snažiť budem mať niekedy deti napíšte mi dievčatá som zúfalá

matusa_153
31. máj 2022

@horvathiova ahoj my sa tiež snažíme vyše roka a bez dupastonu ms síce mám ale 60dnove cykly a hlavne bez ovulácie. Skúšala som aj inofolic aj vitex jahňací vceliu kasicku materskú a ovu nikde. Už som bola aj má prvom vyšetrení v car takze uvidíme čo ďalej ale prirodzenou cestou asi bez šance

ninka99865
31. máj 2022

@horvathiova a vyšetrenia máte pobehane? Ono pri duphastone a pco nemusí dochádzať k ovulacii, často krát ho nasadzujú na 16 deň cyklu a pri pco byva ovu aj neskor.. potom menzes príde krásne na 28 deň ale čo z toho keď bez ovu

matusa_153
31. máj 2022

@ninka99865 presne tak ja som mala. Pri dupstone krásne cykly ale ovu žiadna. A keď som dupaston nebrala a mala som 60dc cykly tak žiadny náznak ovu ale v tom čase som nechodila na folikumetriu tak neviem či ovu bola alebo nie. Ale necítila som nič žiadne bolesti ako niektoré majú ani žiadny hlien.

christinka1
31. máj 2022

@horvathiova ahoj ja som mala menštruáciu ale nepravidelnú... Nebrala som na to nič... Ale k tomu pco.. mne to zistila endokrinologička , ktorá mi na to predpísala lieky .... Tiež sa mi nedarilo otehotnieť cca 2 roky... A do 3 mesiacov som otehotnela

barus26
31. máj 2022

@horvathiova otázka je od kolkeho dňa cyklu uzivas duphaston? ak veľmi skoro tak ovulacia by možno aj prišla, no nepríde lebo si ju liekami zablokujes.. Tiež mám pcos, inzilinovu rezistenciu, problémy so stitnou. O prvú sme sa snažili 2,5 roky a pomohol mi metformin.. O druhé sme sa ani poriadne ešte nezačali snažiť a zrazu bum, tehotná .

ninka99865
1. jún 2022

@christinka1 aké lieky?

zaninka
1. jún 2022

Ja mám tiež PCO, cyklus nepravidelný od 35 do 60 dní, ovuláciu som mala veľmi zriedkavo (robila som si testy a merala teplotu na jej odsledovanie). Za 5 rokov neúspešných pokusov sme skúsili snáď všetko (okrem umelého oplodnenia). A keď som sa zmierila s tým,že dieťa budeme mať ak tak len adoptované,tak prišlo obrovské prekvapenie v podobe dvoch čiarok na teste a teraz ťahám posledné týždne do pôrodu. Ono, niektoré veci potrebujú asi len čas.

christinka1
1. jún 2022

@ninka99865 siofor 🙂

cisla22
1. jún 2022

@horvathiova ja mam PCOS a nemala som ovu minimalne rok a pol, predtým som sa nesledovala,ale určite nebola, dostala som ovulaciu pol roka po tom, čo som schudla 20 kíl, a výrazne zvýšila pohyb, a z tej jednej ovulácie som teraz v 18 tt, čiže pokiaľ by si mala nadváhu tak schudnúť, a pokiaľ nemáš, tak asi hormonálna terapia.držím ti prsty.

lilinka126
1. jún 2022

mne duphaston v kombinacii s clostylbegytom zvysili cukor , dali mi na to tabletky s metforminom a to nam asi pomohlo( aj diabetologicka hovorila ze presnei tieto lieky sa predpisuju a pomahaju s pcos, lebo mne prave tie hormony zvysili cukor), ale zrovna ten mesiac sme sa nesanzili hlava fungovala inak, behala som po pohovorch, koncila kurz, uplne ine starosti, a momentalne som 12 tt, malý zázrak. ak mate pcos a snazite sa uz dva roky neposlal vas dr mozno na kliniku? na dalsie nejake vysetrenia? mne chcel posielat po 5 mesiacoch, ale potom sa mi zvysil cukor tak sme nesli ..

matusa_153
1. jún 2022

@cisla22 ahoj ako dlho ti trvalo kým si toľko schudla 20kg? Tiež mám nadváhu a začala som chudnúť zatiaľ za mesiac išlo dolu 4kg. Pri pcos vraj sa chudne ťažšie. Tak dúfam že to pôjde dolu. Keď si schudla 20kg až po pól roku po schudnuti si dostala prvú ovu? Ja tiež rok čo sledujem tak vôbec žiadna ovulacia

cisla22
1. jún 2022

@matusa_153 za 3 mesiace som schudla 113-93kg, čo je stale veľa samozrejme, 168 cm výška, a od augusta som chudla, a vo february som dostala 1x ovu, chudnutie vôbec nešlo ťažko, treba "len" pevnú vôľu a silnú motiváciu

lavienocka
1. jún 2022

@zaninka ooo to je krásne gratulujem.
My zatiaľ dva roky a nič....

matusa_153
1. jún 2022

@cisla22 ja mám tiež 168cm a 92kg som mala na začiatku. Teraz po mesiaci o 4kg menej tak dúfam že to pôjde dolu ďalej. Snažím sa stravovať zdravšie a 5x denne aj keď niekedy mi to nevydá. Plus cvičenie 3x do týždňa aspoň

cisla22
2. jún 2022

@matusa_153 ja som jedla 3x denne poväčšine a po 17tej som nepapala už

matusa_153
2. jún 2022

@cisla22 aj si cvičila k tomu? Ja som vynechala alkohol sladké nápoje sladkosti slané cipsi a podobne. Mastné a vyprážané jogurty a snažím sa jesť 5x denne