icon

PCOS a snaha o otehotnenie

rozalka_13
14. aug 2022

Ahojtee, tak nakoniec po všetkých vyšetreniach mi prišli na tento syndróm, z čoho som úplne smutná 🙈 snažíme sa o bábätko, nemám ovulácie 🙆🏻‍♀️ Neviem ako mám ďalej postupovať, aby som sa psychicky nezrujnovala, ako to zvládate, čo to máte tiež a ak ste otehnotneli s týmto problémom? Budem rada za každé povzbudenie a rady 🙏🏻

123369
14. aug 2022

@rozalka_13 neboj sa, nemusí to byť také zlé,ako to vyzerá. Tiež som si x krát porevala , keď mi na to prišli. Ms som nemala ako je rok dlhý. Tak som fungovala 12 rokov na hak. Medzitým som sa vydala.S mužom sme aj tak neplánovali deti ešte. Potom prišli ženské problémy a konizacia 2x. Už som ani neverila. Stále som užívala antikoncepciu. Mala som 32 rokov a chceli sme sa niekam posunúť po 10 rokoch manželstva. Tak mi gynekológ poradil inofolik a hneď ako vysadim hak nasadiť inofolik. A čuduj sa svete hneď pri prvej ovulaci ( po hak ešte prebehla) v kombinácii s týmto som otehotnela na prvý krát. Atk som začala brať aj potom.Sice po pôrode mi zázrakom ms nabehla ale veľmi bolestivá. A keď sme chceli skúsiť druhé,spravila som to isté. A presne na prvý krát druhé tehotenstvo. Teraz mám krásnu 8 mesačnú a 4 ročnú aj s pcos. Nemusí to byť vždy ten najhorší scenár, držím palce 😊

123369
Autor odpoveď zmazal
vierkainka
14. aug 2022

Nasad si inofolic,alebo inofolic combi a uvidís ci zaberie.Este skús kvapky gynex.A potom je tu ešte možnosť použiť liek s názvom clostylbegit,ktory slúži na vyvolanie ovulácie v kombinácii s injekciou ovitrelle.Toto ti vsak uz vysvetlí tvoj lekár.V prvom rade skusaj ten inofolic.🙂A hlavu hore, nesmut 💯👍

medea8
14. aug 2022

@rozalka_13 Inofolic a zmena stravy pomohla aj mne... ;) Ja som tiež nemala absolútne žiadny menzes.... Ale zas lekári to riešili a podľa mňa aj to mi pomohlo rozbehať cyklus... Brala som estrimax a duphaston pomedzi to inofolic a zhruba po možno až roku mi menzes nábehol a odvtedy je ako hodinky 🤗 a mám dve deti ktoré sa následne podarili na prvý až druhý krát snahy ;) držím palce

noami12
14. aug 2022

@123369 mne po 2 rokoch snaženia odporučil gynekológ inofolic, povedal ze sa vsadi ze do 3 mesiacov prídem tehotná, ja som prišla hneď o mesiac už vlastne od kedy mi povedal, som už nemala MS. Ja som si teda dala ten inofolic, aj keď som neverila ze by to pomohlo, skúšala som si ho zamiešať iba z malým množstvom vody tak cca na 2 glgy nech to je silnejšie a podarilo sa hneď, predtým som skúšala hocičo a nezadarilo sa, držím palce ❤️

christinka1
Autor odpoveď zmazal
elinosar
15. aug 2022

mne inofolic ani nic ine nepomohlo, ja nemala nielen ovulacie, ale ani menzes. po styroch rokoch mi pomohla az inseminacia

vierkainka
15. aug 2022

@elinosar ale tak pri IUI ti hádam museli vyvolať ovulaciu nie? Takže si predpokladám užívala clostylbegit,alebo niečo podobné....

elinosar
15. aug 2022

@vierkainka ano, iba vdaka tomu som ovulaciu mala, ale to bolo samozrejme iba tie mesiace IUI. bez nich sa nedialo nic

vierkainka
15. aug 2022

@elinosar ja som to len chcela upresniť pre autorku.Ze IUI to uz súvisí s hormónmi a je to riešené všetko pod dohľadom lekárov.🙂

didi2102
15. aug 2022

@rozalka_13 pcos na oboch vaječníkoch,úplne bez ovulácie aj neskôr po silných dávkach hormónov na vyvolanie,nakoniec sa vytvorilo 1vajko malé , nič z neho,vysypala som si iui vedomá že je malé ,nakoniec sa uchytilo a narodil sa syn, dcéra po roku prirodzene a na prvý krát, manžel ma teratozoospermiu 0.1perc

didi2102
15. aug 2022

@vierkainka iui sa môže podstupovať aj bez hormónov,no samozrejme keď nemá vôbec ovulácie ako ja , tak iná cesta nevedie,tiež som brala clostyl pichavala pregnyl

vierkainka
15. aug 2022

@didi2102 áno áno presne ,mozem ken súhlasiť.🙂

mia247
15. aug 2022

Ahoj , presne viem ako sa cítiš. Ja mám už cca 8 rokov problémy a posledné 3 roky intenzívne túžim po bábätku.. pred dvoma rokmi mi diagnostikovali pcos , vtedy sa mi zrútil svet. Môj gynekológ mi vysvetlil , že je ešte možnosť vkladu vnútromaternicového telieska, cysty prestali , menštruácia je pravidelná.. aktuálne pijem alchemilku, ženský čaj z Tiande, kyselinu listovú a začínam inofolic. 16.9 idem vybrať konečne teliesko a modlím sa aby to už bolo ok ... Sme v Tom spolu 🙏

saxano2222
7. okt 2022

@rozalka_13
Ahoj, neviem na kolko je tema aktualna ale zaujima ma vi uz mas lepsi cyklus alebo si nebodaj v ocakavani? 🙂
Ja mam tiez PCOS, dopujem sa vitaminmi, dokonca som bola uz aj tehotna ale nedopadlo to ok.
teraz mam anovulacne cykly poslednu dobu, ale zacala som brat fytosoju tento mesiac, tak budem ze pomoze dozrievaniu folikulov 🙏🏻
drz sa, pozdravujem 🙂

rozalka_13
autor
10. okt 2022

@saxano2222 ahoj, téma nie je tak stará. Je stále aktuálna, už chodíme do centra… mám anovulačné cykly. Krv bola v poriadku, momentálne čakám na menštruáciu a idu mi robiť na 12 deň cyklu priechodnosť, či je všetko Ok a ak bude, tak rovno nejaké injekcie na vyvolanie ovulácie a bude sa to sledovať…. Tak snáď sa nám už zadarí 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️

saxano2222
11. okt 2022

@rozalka_13
Jooj super tak aspon nejake info a hadam aj posun v pred. Trochu podporia telo aby fungovalo ako ma a hadam to vyjde cim skor 🙂 Najhorsie ked clovek tape a nevie co s nim je alebo co robit.
dnes idem na folikulometriu tak som zvedava ci vobec dorastaju a soja ich napumpovala 🤷🏼‍♀️

rozalka_13
autor
12. nov 2022

@saxano2222 ahoj, tak ti držím palce 🙏🏻❤️ My sme sa tiež posunuli o dosť, priechodnosť mám v poriadku, akurát začínam užívať tento cyklus clostil na vyvolanie ovulácie, pôjdem na sono a uvidí sa 🙏🏻 Snáď sa to tentokrát podarí. Prajem aj tebe veľa sil

rozalka_13
autor
21. nov 2022

@saxano2222 ako si dopadla ??

mikadooo
21. nov 2022

@rozalka_13 a nič ti nenavrhli? Žiadne riešenie? Ja som postúpila laparoskopický zákrok - drilling, sestra zas brala nejakú hormonálnu liečbu, čo jej predpísala gynekologička. Ja mám 3 deti, sestra len jedno, lebo viac nechceli. Veď keď máš problém, tak sa opýtaj na riešenie u gynekológa🤷.

mikadooo
21. nov 2022

@rozalka_13 aha práve čítam, že už riešite. Tak super 👍. Verím že čoskoro budú dve čiaročky...

sim_icek
21. nov 2022

@rozalka_13 Ja mám PCOS s anovulačnými cyklami tiež. Odjakživa mám vaječníky v tak príšernom stave že až. Pochodila som asi 6 rôznych gynekológov a odborníkov. No všetci mleli to isté. Vraj neotehotniem ani s umelým oplodnením. Bola to pre mňa strašná rana. Menzes som mávala cca raz za polroka. Ovulácie žiadne. Prvú ovuláciu som dostala pred 2 rokmi a vieš čo? Našupu a prirodzene sme počali syna. Je zdravý a nič mu nechýba 😁
Ak chceš dieťa treba si dať predpísať Duphaston. Vďaka nemu sa mi napravili cykly a zrazu boli každý mesiac takmer na chlp presne plus vďaka liekom prišla aj ovulácia. Predtým som sa snažila otehotnieť 2 roky ale išlo to až keď som začala brať tie lieky (asi po 3mesiacoch). Progesterón som brala aj v tehotenstve aby som nelotratila. Ženy s PCOS sú na to oveľa náchylnejšie.
Na PCOS veľmi pomáha obmedziť lepok, laktózu a cvičenie aspoň 2x dl týždňa, ale pozor pri PCOS sa vyvaruj dvíhaniu ťažkých vecí, skákaniu,behaniu

rozalka_13
autor
22. nov 2022

@mikadooo Anoo už som v štádiu riešenia a chodíme do centra a bola som včera na sono a narástli folikuly krásne, ovulaciu konečne sme vyvolali, tak sa teším ❤️ Uvidím, ako budem pokračovať ďalej. Držte palce