Plánované tehotenstvo a operácia kolena.

artemislix
2. aug 2019

Dobrý deň prajem, chcela by som sa trosku poradiť, keďže u doktora som to veľmi nestíhala a neviem co v takom prípade robiť. Pred týždňom som bola u lekára s bolavym kolenom. Doktor odporúčal operáciu, na ktorú som objednaná v septembri. Ťažko sa mi o tom rozpráva, avšak s manželom sa snažíme o bábätko od februára a nedarí sa. Po správe, že idem na operáciu, sme si povedali, že si pozor nebudeme dávať pozor a keď zistíme do operácie, že som tehotná, tak operáciu preložím na iný termín. Co si o tom vy myslíte? Mali by sme sa prestať snažiť a operáciu podstúpiť?? Alebo nechať to tak a uvidí sa, čo príde. Podotýkam, že musím podstúpiť predoperacne vyšetrenie, čo zahŕňa aj rengen pľúc. Ďakujem za rady a názory. Pekný deň tbvfjbccvbtehoztehotná,operácpreložím.

artemislix
autor
2. aug 2019

@artemislix ospravedlňujem sa za poslednú hatlaninu, ale môj telefón nejako strajkuje.

evittam
2. aug 2019

@artemislix Tak toto je otázka na ortopéda. Ten by ti mal povedat ako na tom si a co je v tvojom prípade dôležité. Ak je to s kolenom zle a je potrebna operácia tak nie je o čom. Ci si vies realne predstavit,ze budes mat este vacsie problémy ako tehotna s rastúcou váhou a záťažou na koleno? Potom budes cakat pocas dojčenia-do kedy?....

hennyinnsbruck
2. aug 2019

Určite by som si dala najprv koleno na poriadok.... September je za chvíľku tu určite najprv op.

veronikaszabova
2. aug 2019

@artemislix na tvojom mieste by som poriesila zdravie a potom dieta

gabuliacik
2. aug 2019

Vyriesi si koleno,sept.je za chvilku... ak to nechas tak a budes tehu skor ako bude koleno ok,tehotenstvom sa ti stav moze vyrazne zhorsit a porod tiez nie je malina a nasledna starostlivost... takto si vies dat vsetko do poriadku,ale pri babatku sa operovat veru dlho nedas a budes musiet fungovat s bolestivym kolenom

ouwecka
2. aug 2019

No určite to kopeno neodkladaj ja som odkladala mala ma 5 a poviem ti ze ledva chodim..keby mam termin v septembri tes sa ako blcha

lidia73
2. aug 2019

@artemislix najprv koleno a potom tehotenstvo, asi ho mas vaznejsie poskodene ked si to vyzaduje operaciu a vaha plodu navyse resp.potom dietata ti urcite nepomoze a vies si predstavit porod?

artemislix
autor
2. aug 2019

@lidia73 práveže neviem 😔 preto som vám chcela písať a radiť sa. Ale asi mate baby pravdu. Ešte počkáme s bábätkom. Snáď operácia prebehne v poriadku a príde aj to malé vtedy, kedy má prísť. Ďakujem.

kittykat22
2. aug 2019

@artemislix najskor si nechaj spravit koleno a potom bejby. Ja som mala problemy s bedrovym klbom. Prislo sa na to v tehotenstve - pretoze som mala velke bolesti v oblasti praveho boku. Po tehotenstve zistilo, ze mam poskodeny klb a bude to na vymenu :( keby som to vedela, a mala ortopedicke vlozky, setrila sa a nenosila tazke veci, tak dnes mam normalne nohy bez bolesti.

butterfly333
2. aug 2019

@artemislix v prvom rade treba dat koleno do poriadku aj ja som tak bola tiež sa snažíme o bábo a mam za sebou 2 operácie kolena radjes dat koleno operovať skôr ako budeš tehu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre