Plánovanie tehotenstva po missed abort v 21. tyždni

ivusinecka026
21. okt 2023

Mamičky prosím Vás chcem sa opýť rozmyšlame nad druhým babätkom len sa bojim a mám veľký strach lebo sme prišli o babätko v 21tyždňi tehotenstva 9/22 primár mi povedal že rok si mame dať pozor uz je tomu 13mesiacov alebo si dať porobiť vyšetrenia a potom isť do dalšieho tehotenstva.
Ďakujem za skore odpovede

juliet86
21. okt 2023

@ivusinecka026 vedia co bolo vtedy pricinou? ak ty to mas spracovane tak chodte do toho. ak nie prejdi si to s psychologickou

gerberocka
22. okt 2023

Mňa lekár poslal na vyšetrenia,aby zistil v čom bol problém. Keď zistil pravdepodobnú príčinu,tak sme sa začali snažiť. Keď mi potvrdil tehotenstvo, nasadil mi liečbu a všetko dobre dopadlo.
Ja som sa musela dať do poriadku ako fyzicky tak aj psychicky.

ivusinecka026
autor
22. okt 2023

Pričina že vraj sa upchala nejaká žila a babätku prestalo biť srdiečko.

brrrrrciatko
22. okt 2023

@ivusinecka026 a boli ste aspoň na hematologickom vysetreni? Ak nie tak to je zaklada... A este isto si dat vyšetriť syndrom lepivych krvnych dosticiek. Bez tohto vysetrenia by som do žiadneho ďalšieho tehotenstva nesla.
U mna je este zaklad stitna žľaza, reprodukčna imunologia, Infekcne, stery na mykoplazmy.
Ale teda najdôležitejšie je hematologicke a aj pre istotu ak vsetky vysetrenia budu dobré, by som trvala na pichani fraxiparinu pocas tehotenstva..

ivusinecka026
autor
22. okt 2023

@brrrrrciatko Ďakujem ano rozmyšlsm si dať vyšetriť hematologicke vysetrenie a porozmyšlam nad ostatnimi vyšetreniami a potom rozmyšlat nad babetkom

palicka
22. okt 2023

@ivusinecka026 na to, aby niekto skonstatoval, ,e "upchata zila" by musel urobil seriu hematologickych vysetreni. Skoda, ze tvojho lekara nenapadlo ta na ne okamzite poslat. Momimalne hematologiu, genetiku a imunológiu. Ja by som nemala odvahu ist do dalsieho tehotenstva bez vysetreni...

brrrrrciatko
22. okt 2023

@ivusinecka026 no isto bez toho hematologickeho by som do toho nesla. Ked sa upchala cieva, tak to mohlo byt aj hlavnou pricinou. A treba trvat aj na vysetreni syndrómu lepivych krvnych dosticiek,lebo toto vysetrenie nerobia automaticky a je velmi častou príčinou pri potratoch. A treba sa rozhybat cim skor. Ja som na tieto vysetrenia aj pol roka cakala..

ivusinecka026
autor
22. okt 2023

My mame dievčatko to je cez IVF predčasne a potom sme si nedavali pozor lebo sa nam 5rokov nedarilo boli sme len na genetike všetko bolo v poriadku aj štitna žlaza potom sme si nedavali pozor tak som prirodzene otehotnela všetko bolo v poriadku do toho 21tyždňa bola som aj na kyretaz a doktor mi povedal že si to mám riešiť z centrom asistovanej reprodukcie ale nechapem preco však to bolo prirodzene tehotenstvo.
Ďakujem veľmi pekne za odpovede a odporučania

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre