Plodné dni a ovulácia
Dobry deň, mám 26 rokov, s priateľom sme sa začali pokúšať o miminko (lepšie povedané miminku sa nebránime), ale potrebovala by som radu ohľadom mojich plodných dní. Nevyužívam metódu merania bazálnej teploty, lebo počas celého cyklu ju mám pomerne vysokú (37,2°C), podobne je to aj s hlienom či výtokom, ktorý je prítomný vačšinu cyklu. Sledovať čípok maternice mi príde dosť nepríjemné, ale aj nejasné. Jediným znakom, ktorý u seba pozorujem je veľká chuť na sex a celkovo sa cítim v tých dňoch akoby krajšia. Može byť ukazovateľom plodných dní a ovulácie to, že po milovaní vo mne spermie ostávajú a nevytečú ako obvykle? Viem, že najspoľahlivejšie by boli ovulačné cesty, ale zatiaľ to chceme skúšať tak prirodzene. To, že spermie zo mňa nevytiekli sa mi stalo prvýkrát a v ten deň som si neskor na WC našla na toaletnom papieri aj žltkastý želatínový výtok. Tak by ma zaujímalo, či oba tieto znaky možu signalizovať plodné dni a ovuláciu. Veľmi ďakujem za odpoveď.
Ahojte menstr. som mala od 23 do 27maja a 28 som si robila ovulacne testy, 28-29-30-31 maja negativne ,1-2-3- juna negativne a 4- ho vcera pozitivne ,jeden som testovala okolo druhej poobede a druhy okolo piatej... vid prva foto...a dnes 5-ho som urobila este jeden lebo ma picha v podbrusku a mam vytok , vysiel tiez pozitivny vid. Druha foto...moja otazka znie ,moze ovulacia trvat 2dni za sebou?
@morandia ovulačný test ukazuje zvýšenú hladinu LH hormónu, čo znamená, že od pozitívneho testu budeš v priebehu 24-36 hodín ovulovať. Čo nie je pravidlo, niektoré ženy ovulujú aj o 12 hodín (za aký čas od pozitívneho testu ovuluješ zistíš len meraním teploty, alebo dosť frekventovaným sledovaním gynekológom).
Preto je dôležitý prvý pozitívny test a od toho to nejak odsledovať.
Čiže ak budeš mať 2 aj 3 pozitívne testy a potom hneď negatívny, neznamená to, že pri negatívnom už ovulácia prebehla, mohla skôr aj neskôr - toto však nechcem tvrdiť na 100%, mám to len "odčítané", nie potvrdené odborníkom.
Keďže spermie si vedia na vajíčko v maternici počkať dosť dlho (ak ich tam neprajné prostredie v pošve pustí - čím bližšie k ovulácii, tým kvalitnejší hlien a tým priateľskejšie prostredie pre spermie), tak je tu pravdepodobnosť otehotnieť aj pred prvým pozitívnym testom. Ideálne je mať styk čo najbližšie k ovulácii, čiže minimálne niekoľko hodín po pozitívnom teste (ak vieš do koľko hodín ovuluješ).
No úplne najdôležitejšie je to neriešiť, vedieť približne kedy, ale inak nad tým nepremýšľať, lebo stres môže všetko posunúť/rozhádzať. Držím palce 🙂
@karotkajarna
Styk bol cca 16hod. Pred potvrdenim testom,ze prebieha ovu.

No dnes klesla na 36.16 a je to v prdeli :( mozem cakat menzes ...