Plodné dni a tehotenstvo po vysadení hormonálnej antikoncepcie

23. sep 2020

Ahojte baby, viem že ma za toto zaplaví asi vlna kritiky, no k veci. Chceme s priatelom babatko beriem antikoncepciu ked doužívam cely balík (ostáva mi asi už len druha tablička ) a chcem si dat ten mesiac pauzu na "očistenie" no menzes nemavam pravidelný aj ked užívam HAK čiže si vypočítať plodné dni nemôžem, a vraj ovulačné testy su zbytočné ? dalo by sa nejako natrafiť na ovulaciu napr tym ze sa milujeme každy deň?:( neviem ako inak vam to vysvetlit

autor
23. sep 2020

Každý druhý deň*

alikal
23. sep 2020

ja som ziadne testy nepouzivala, sla som podla vytoku a krcka. hoci som mala pocit ze to je cely mesiac rovnake, ked som si o tom nieco precitala, krasne som zrazu videla kedy zacina to plodne obdobie. vtedy sme to robili castejsie a na prvy sup som tehotna. pri prvej som to nevedela sledovat a trvalo to 5 mesiacov, lebo som nemala uplne pravidelny cyklus. ale neviem ci ti HAK nemoze zmenit vytok a tieto veci nikdy som ju nebrala

millky
23. sep 2020

HAK ti zastavuje všetko prirodzené. Keďže to zabraňuje dozretiu vajíčka aby nemohlo byť oplodnené. Na youtube nájdeš videá čo sa s tebou deje počas HAK a uvidíš rozdiel. Lepšie sa tomu chápe. Po vysadení je u mnohých ženách možné, že otehotnejú hneď na prvý šup. Takže cyklus možno bude upravený, kto vie. Vysaď ju a uvidíš ☺️ keďže názory lekárov sú rôzne, niekto povie že počkať aspoň 3 mesiace, niekto povie môžeš začať skúšať hneď... Myslím si, že čo cyklus to "nový začiatok". Ďalším faktom je, že žena cca 2x do roka prežije anovulačný cyklus, takže tomu sa tiež nedá ubrániť. Držím palce ☺️

manzelskyporadca
23. sep 2020

Ovulácia sa prejavuje priezračným klzkým výtokom z pošvy. Taktiež bazálna ranná teplota v pošve počas ovulácie býva o niečo nižšia než ostatné dni cyklu. Užívanie HAK môže znížiť šancu na otehotnenie po jej vysadení, takže to môže trvať istú dobu kým sa podarí. A šanca otehotnieť nie je nikdy 100%, na otehotnenie vplýva množstvo faktorov ktoré aj dosť vysokú šancu môžu znižovať, ale držím palce nech sa podarí.

queen_el
23. sep 2020

Ja nemám síce skúsenosti ale ako je možné, že nemáš pravidelné krvácania (menzes to v žiadnom prípade nie je) keď berieš HAK? To som ešte nepočula. Každopádne keď berieš HAK nemáš plodné dni logicky. Ešte je skoro na nejaké závery, vysaď tabletky a odsleduj si cyklus, je možné že na začiatku žiadny nebude, alebo bude rozhádzaný. Ovuláciu môžeš sledovať aj testami ale lepšie je merať teplotu alebo si sledovať príznaky (hlien, bolesti).

lenuliatko84
23. sep 2020

Daj si do mobilu apku

autor
23. sep 2020

@lenuliatko84 ta vraj neni vôbec spoľahlivá

lenuliatko84
23. sep 2020

Tak ale aspon vies kedy mas dostat menzes a kedy mas cca plodne dni.ak ti toto nestaci,daj si to vypocitat jonasovi
Ja mam apku uz dlho a menzes mi chodi nacas vzdy

miskaamiska
23. sep 2020

Moja skúsenosť nie je dobrá. Kopa ziem píše, že po vysadení HAK otehotneli do par mesiacov čo je skvelé, ale ja som bola opačný prípad. Predtým ako som začala brať HAK krámy ako hodinky. Po 3 rokoch sme sa rozhoi pre bábo a nastal problém. V júni 2018 som ju vysadila, ďalšie krámy prišli v novembri, v január mi Dr robil testy rozhádzané hormóny estrogén ako pred menopauzou (poradil mi vitamíny). Ďalšie krámy až v máji 2019, v júni som zázrakom otehotnela, ale v 5tt potratila. Vitamíny som brala ďalej plus kúru od serafin na počatie. Od septembra mi nabehli krámy a v novembri som otehotnela a našťastie a veľké prekvapenie a už mám 7tyzdnoveho chlapčeka po cca roku a pol trapenia. Toť moja skúsenosť.
Dúfam, že ty budeš v tej prvej bezproblémovej skupine. Veľa šťastia 🍀

23kikuska
19. jan 2023

Dobrý deň prajem mám otázku ak by som si chcela spraviť tehotenský test kedy mozem menzes som mala 4.1.2023 koniec menzesu som mala 10.1.2023 snažíme sa s priateľom o babetko kedy si mozem spraviť tehotenský test pohlavný styk mame od 10.1 až do teraz tak sa len pytam kedy je správny čas na tehotenský test ďakujem všetkým a prajem pekny den a dakujem za odpovede 😉

millky
19. jan 2023

@23kikuska dobrý deň. Koniec menzesu nie je podstatný údaj. Dôležité je začiatok krvácania a dĺžka cyklu. Dĺžka cyklu sa počíta od začiatku krvácania po ďalší začiatok krvácania. Ovulaciu viete kedy ste mali? Ale vlastne....píšete že styk máte každý deň? Dobre tomu rozumiem?

23kikuska
19. jan 2023

@millky ano rozumiete plodne dni od od 13 do 19

23kikuska
19. jan 2023

@millky a dĺžka cyklusu je 28

millky
19. jan 2023

@23kikuska Ja Vám to poviem takto.... Test si môžete urobiť už aj 28.1. čo by v prípade tehotnosti už malo byť produkované hcg. Boli by ste cca 10DPO (deň po ovulacii) ak máte ukážkový cyklus a ovulacia prebehla presne v strede 28 dňového cyklu.
Ale....Neodporúča sa testovať skôr, pretože môže dôjsť k biochemickému tehotenstvu a boli by ste zbytočne iba nešťastná alebo zmätená z toho, že prečo bol výsledok pozitívny a menštruácia sa aj tak dostavila. Ženy tu na MK sa testujú dobreže nie deň po styku. Väčšina gynekológov Vám povie, v prípade meškania menštruácie si urobte test, ale to platí dnes, pre dnešné nároky.... Pár rokov vzad väčšina lekárov hovorila, že je zbytočné urobiť si test skôr ako menzes mešká týždeň alebo dokonca dva.... A to práve kvôli tomu, že nie všetky oplodnené vajíčka sú aj životaschopné.

Moje odporúčanie je, je na Vás ako začnete túto tehotenskú cestu. Ak začnete súrením, scvoknete ako 80% žien na MK. Ja som k nim tiež istú dobu patrila a v ničom mi to nepomohlo. Dnes už viem, že toto ozaj v rukách nemáme. Nič neurýchlime tým, že budeme testovať skôr. Počkajte na menzes, ak nepríde 2-3 dni, urobte si test ☺️Všetko má svoj čas a aspoň ušetríte peniaze za zbytočne urobené testy.

23kikuska
19. jan 2023

@millky dakujem pekne za odpoved

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre