icon

Po akom čase môžete otehotnieť pri teratozoospermii?

5. dec 2023

Ahojte.Chcela by som sa opýtať či sa niektorej z vás podarilo otehotnieť pri zlej morfológií partnera 2%/3%
Po akom čase a aký bol vek vašich partnerov, životný štýl.
Môj má 40 rokov, športovec, nefajčiar, nepije.
Ja som mladá mám pod 30 r., tak isto športujem, nefajčím, nepijem a nemám žiadne gynekologické problémy.
Uvidím, že či niečo neukáže hematológia, endokrinológia alebo imunológia.
Žiadne vitamíny nepomohli a nedarí sa 2 roky

Strana
z2
autor
13. dec 2023

@snowflakenel Mám staršieho manžela a síce je v top forme lebo je to športovec ktorý pravidelne chodí na súťaže a pravdepodobne bude aj potom, ale vidím aké je to byť rodičom po 50tke.
Môj najmladší súrodenec má 11 a ja mu vôbec nezávidím.
Ja som bola vždy rozhodnutá, že ak mám byť matkou tak do 30tky.Ideálne do 25ťky (mňa mala mama v 23) a vzhľadom k tomu, že manžel má už teraz 40 aj keď nevyzerá ani na 35 tak za mňa je to už dosť veľký generačný rozdiel.
Aj moja mama povedala, že inak to vnímala v 40tke a inak teraz v 50tke.
Častejšie sa stretávam s tým, že ľudia v okolí chceli deti pred 30tkou, hlavne ženy ale nemali buď partnera, dokončovali školy, hľadali prácu.

Ja už v 40tke ani nechcem dopustiť aby sa to stalo.Je viac pravdepodobné, že dieťa bude riešiť starosti a choroby rodičov v mladom veku.
Samozrejme to tak byť nemusí, ale je aj väčšia pravdepodobnosť chorého dieťaťa.
Hlavne ak sú už obaja rodičia starší.

snowflakenel
13. dec 2023

Ano, uplne Ta chapem. Aj toto su dovody. Minule som sa tak manzela opytala, ze preco sme nesplodoli dieta,skor....no nedalo sa.
Svagrina ma 43 a 2 dospele deti, cize uz ma ,,leharo,, a uz si len uziva🙂
Samozrejme, vsetko ma.svoje za a proti. Hlavne, aby sme boli vsetci zdravi a spokojni

snowflakenel
13. dec 2023

Inak, nas sused mal prve dieta v 43 a druhe presne v 50

autor
13. dec 2023

@snowflakenel Môj kolega po 60tke :D
Prvé dieťa.Manžel skonštatoval, že to by bol ajtak mladší ako on 😂.
Ale no.Ja by som si rada užila aj život po 40tke taký, že už nebudem prebalovať plienky.
A hlavne ak plánujeme len 1 dieťa.
Ale môžem si ja plánovať.Jedine čo ovplyvniť viem je to kedy dieťa nemať.Ale aj to si vie nájsť cestu aj cez ochranu :D.

melany444
18. dec 2023

3 roky.
Ťažká oligoasthenoteratospermia

kristinkaris
16. feb 2024

@vandica ahoj trošku oživim túto tému nakoľko môjmu tiež vyšli 2% normálnych a zaujíma ma kde sa to uvádza že už to berú ako normu ? 🤔 ja všade čítam že to je ťažká terato..

janickamalicka1988
16. feb 2024

@kristinkaris nam to povedali v Reprofit Martin- manzel bol v oktobri na spermiograme a oznamili mu ze ma spermiogram v poriadku. Ked nam dali do ruk vysledok a tam 2% ostali sme sokovani ze preco v norme ked ma len 2% a povedali nam ze sa zmenila norma niekedy v juni. 2roky riesime IVF prave kvoli 2% morfo a teraz nam povedia ze je v poriadku? Ale dieta stale nikde 🤷‍♀️

janickamalicka1988
16. feb 2024

@kristinkaris nedalo mi to, ale fakt to ani ja neviem nikde najst. Ma spravene od oktobra 2spermiogramy oba 2% morfo a oba su v norme. Keby nam to este aj doktor nepovedal, ze sa norma zmenila. Ale nikde to nevidim ani ja 🤔

kristinkaris
17. feb 2024

@janickamalicka1988 podľa mňa to zle skontroloval no uvidím mame pozit ureaplazmy tak sme dostali ATB a ja dúfam že to bola príčina zlého spg a sa to zlepší 🥹

Strana
z2