Po akom čase môžete otehotnieť pri teratozoospermii?
Ahojte.Chcela by som sa opýtať či sa niektorej z vás podarilo otehotnieť pri zlej morfológií partnera 2%/3%
Po akom čase a aký bol vek vašich partnerov, životný štýl.
Môj má 40 rokov, športovec, nefajčiar, nepije.
Ja som mladá mám pod 30 r., tak isto športujem, nefajčím, nepijem a nemám žiadne gynekologické problémy.
Uvidím, že či niečo neukáže hematológia, endokrinológia alebo imunológia.
Žiadne vitamíny nepomohli a nedarí sa 2 roky
Ano, uplne Ta chapem. Aj toto su dovody. Minule som sa tak manzela opytala, ze preco sme nesplodoli dieta,skor....no nedalo sa.
Svagrina ma 43 a 2 dospele deti, cize uz ma ,,leharo,, a uz si len uziva🙂
Samozrejme, vsetko ma.svoje za a proti. Hlavne, aby sme boli vsetci zdravi a spokojni
Inak, nas sused mal prve dieta v 43 a druhe presne v 50
@snowflakenel Môj kolega po 60tke :D
Prvé dieťa.Manžel skonštatoval, že to by bol ajtak mladší ako on 😂.
Ale no.Ja by som si rada užila aj život po 40tke taký, že už nebudem prebalovať plienky.
A hlavne ak plánujeme len 1 dieťa.
Ale môžem si ja plánovať.Jedine čo ovplyvniť viem je to kedy dieťa nemať.Ale aj to si vie nájsť cestu aj cez ochranu :D.
3 roky.
Ťažká oligoasthenoteratospermia
@vandica ahoj trošku oživim túto tému nakoľko môjmu tiež vyšli 2% normálnych a zaujíma ma kde sa to uvádza že už to berú ako normu ? 🤔 ja všade čítam že to je ťažká terato..
@kristinkaris nam to povedali v Reprofit Martin- manzel bol v oktobri na spermiograme a oznamili mu ze ma spermiogram v poriadku. Ked nam dali do ruk vysledok a tam 2% ostali sme sokovani ze preco v norme ked ma len 2% a povedali nam ze sa zmenila norma niekedy v juni. 2roky riesime IVF prave kvoli 2% morfo a teraz nam povedia ze je v poriadku? Ale dieta stale nikde 🤷♀️
@kristinkaris nedalo mi to, ale fakt to ani ja neviem nikde najst. Ma spravene od oktobra 2spermiogramy oba 2% morfo a oba su v norme. Keby nam to este aj doktor nepovedal, ze sa norma zmenila. Ale nikde to nevidim ani ja 🤔
@janickamalicka1988 podľa mňa to zle skontroloval no uvidím mame pozit ureaplazmy tak sme dostali ATB a ja dúfam že to bola príčina zlého spg a sa to zlepší 🥹

@snowflakenel Mám staršieho manžela a síce je v top forme lebo je to športovec ktorý pravidelne chodí na súťaže a pravdepodobne bude aj potom, ale vidím aké je to byť rodičom po 50tke.
Môj najmladší súrodenec má 11 a ja mu vôbec nezávidím.
Ja som bola vždy rozhodnutá, že ak mám byť matkou tak do 30tky.Ideálne do 25ťky (mňa mala mama v 23) a vzhľadom k tomu, že manžel má už teraz 40 aj keď nevyzerá ani na 35 tak za mňa je to už dosť veľký generačný rozdiel.
Aj moja mama povedala, že inak to vnímala v 40tke a inak teraz v 50tke.
Častejšie sa stretávam s tým, že ľudia v okolí chceli deti pred 30tkou, hlavne ženy ale nemali buď partnera, dokončovali školy, hľadali prácu.
Ja už v 40tke ani nechcem dopustiť aby sa to stalo.Je viac pravdepodobné, že dieťa bude riešiť starosti a choroby rodičov v mladom veku.
Samozrejme to tak byť nemusí, ale je aj väčšia pravdepodobnosť chorého dieťaťa.
Hlavne ak sú už obaja rodičia starší.