icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

ivcek
13. okt 2011

@gretkav
jeej to si pekne napisala...ze buduce maminky 🙂
- ja mam tiez trochu obavy...presny scenar ako u Vas... 😖

gretkav
13. okt 2011

@zabka88 @ivcek nebojte teraz nam to isto vyjde...mam kamosku, ktora chdila s kamosom 7 rokov (tiez sa nechranili) a nic a po svadbe sa im to hned podarilo 🙂 vsetko bude tak ako ma byt 🙂

slnieckko
13. okt 2011

boze vyse hodiny to trvalo ale precitala som vsetko poctivo, ale miesa sa mi tolko info jedno s druhym 😀

viete poradit niektora z odbornicok na vitaminy 😀 v lekarmi mi dali cistu kyselinu listovu, ale az 1000 mcg... podla navodu 1 tabletu denne, beriem to uz mesiac... nieje to vela podla toho co ste pisali ze 400 alebo 800? idem si kupit dalsiu tak nech viem co si pytat. dnes zaciname zasa snazit po mrche 😵

a u nas by chces muzik dievca a ja chlapca 😵

zabka88
13. okt 2011

@gretkav
@ivcek presne tak baby, teraz už má bábo tu pravú istotu že je chcené ba priam vytúžené🙂 určite príde..

orchis
13. okt 2011

@slnieckko no ja som citala, ze maximum u kys listovej je nastaveny na 1000mikrogramov na den. dalej, ze zeny ktore nie su tehotne by mali brat tych 400-800 mikrog a tehotne prve tri mesiace 800 mikrog. ale pri tych 1000 mikrog tvoje telo asi vyluci ten nadbytok, nie? no ja si myslim, ze nie je dobre s nicim prehanat 😉
vcera som sa na jednej tunajsej teme docitala o tom, ze je dolezite, pre zabranenie vzniku razstepov u deticiek, v obdobi hlavne okolo 7-9 tyzdna sa vyhybat vsetkym skodlivym veciam a tiez co i najmensim ochoreniam, ani len nachladnutie.

ivcek
13. okt 2011

@orchis
tak to som rada, ze sa nam nepodarilo hned na prvy krat - ja som od minuleho tyzdna taka poprechladana, ze az...takze teraz sa preliecim...nasadim vitaminky..posilnim imunitu a som prichystana.. 😀 😀

slnieckko
13. okt 2011

@orchis @ivcek no z toho mam trochu obavy ze sa snazime teraz, ja mam kazdu jesen/zimu chytene priedusky a nachladenia 😖 ... chodim do prace busom a to staci ze si jeden zakasle, tomu sa nevyhnem 😒 ale nechcem presunut snazenie zas o pol roka, bavili sme sa s mm ze ked budem tehu bude ma vozit autom aspon to rizikove obdobie...

zabka88
13. okt 2011

baby, mna inak dosť pobolieva v tom podbrušku, dokonca mam pocit že tak nižšie ako vaječniky, nemohla som prechladnuť zo spodu? pri tomto počasí by ma to ani neprekvapilo.. nemam však žiaden vytok.. čo myslíte?

orchis
13. okt 2011

@zabka88 chcela si sa zajtra testovat vsak? tak zajtra budes vediet, ze co a ako. ved aj mne tento mesiac pobolievalo podbrusko, nie vajecniky, nie v strede ale skor vpravo a to som urcite neprechladla. este aj teraz pocas mrchy to obcas citim. aka bolest to je, picha alebo skor akysi tlak ako napr pred mrchou? a boli to neustale alebo s prestavkami?

zabka88
13. okt 2011

@orchis praveže v utorok to pichalo a včera dnes to už "pobolieva" možno trošku ako pred mrchou, nie stále iba občas..

orchis
13. okt 2011

@slnieckko to mas nejaku zoslabnutu imunitu? to co som napisala, to bolo take zovseobecnenie 😉 len je asi lepsie si davat trosku pozor, ale to ked pride to najkritickejsie obdobie vyvoja plodu, to uz bodes vediet o tom, ze si tehotna a to si budes davat vacsi pozor 🙂 a si casto chora cez zimu? ja ochoriem asi raz za rok aj to max na tyzden, pijem cajiky dam si max nejaky paracetamol a este sprej do nosa a zatial mi to vzdy stacilo 😎 ja som velmi hakliva na choroby ked som nevyspata, takze min 8 hod denne musim mat 😎 ak nie tak som zla 😀

orchis
13. okt 2011

@zabka88 tak to moze byt aj ta druha moznost 😉 nie len mrcha 🙂 teda zajtra rano testujes?

slnieckko
13. okt 2011

@orchis no imunita to je kapitola sama o sebe... v 18tke som po zapale pluc ochrnula, to bolo tiez autoimunitne ochorenie velmi zriedkave a vzacne a nikomu v zivote to neprajem zazit... odvtedy som siesty rok invalidny dochodca, to je kariera 😀 z toho som sa ale pozbierala v ramci moznosti dost dobre, pytala som aj aj neurologa ci to nemoze mat nasledky na tehotenstvo alebo ci to nieje dedicne tak vraj s tym problem nebude, a gynekolog nemal sajny o tej chorobe takze mi nepovedal nic 😖 inac chora niesom casto, ale jeseni a zime sa nemozem ubranit... a na spanok si tiez potrpim, cim som starsia tym viac 😅

barborabilinova
13. okt 2011

asemilka tak dufam ze to je uhniezdovanie a nie mrcha, inac baby uz posledne tri dni ma kazde rano alebo vzdy po jedle strasne páli žáha ale priserne, ☹

barborabilinova
13. okt 2011

inac vcera mi sesterka poradila na kasel calciovi sirup lebo ja som uz mala priedusnicu v prdelke a normalne to zabera kocne sa lepsie citim a hlavne som sa tuto noc vyspala hura 🙂

barborabilinova
13. okt 2011

este sa chcem vam vsetkym podakovat ze sa tak navzajom podporujem, velmi dobre to padne aspon mne, a uz som sa zmierila s tym ze tento mesiac nebudeme zase mat // ale ako manzel hovori ma citak ze do vianoc budeme tehu tak dufam ze jeho citak vyjde

orchis
13. okt 2011

@slnieckko fuuuu, tak ty si si toho uzila 😨 ale tak mas aj od lekara zelenu na pocatie a tymi moznymi chorobkami, nachladnutiami sa netreba teraz zaoberat 😉 ved robime co mozeme, aby vsetko dobre dopadlo 😎

zabka88
13. okt 2011

@orchis a robila si si testík pred mrchou?

orchis
13. okt 2011

@barborabilinova no tak to by som este flintu nehadzala do zita 😉 ved palenie zahy sa tiez uvadza medzi priznakmi tehu 😉 ved pockaj trosku a uvidis, mozno sa prekvapis 🙂 kym mrska nedojde tak je este vsetko mozne 😉

barborabilinova
13. okt 2011

orchis no mozno mas pravdu, aj ked ja tomu velmi neverim, ja som velky pesimista a neveriaci Tomas 🙂 ja som si robila minuly tyzden test a bol negat. tak neviem mozno preto neverim

katie1
13. okt 2011

@zabka88 mna tiez dost intenzivne boli podbrusko a citim sa rovnako ako cez MS.
@barborabilinova aj ja som mala zahu/kyselinu posledne dva dni vecer...neprijemne...
Na kasel je tiez velmi dobry sirup Mucosin s medom.

Baby, ktora testujete cez vikend? Aj vam sa to tak priserne vlecie? 😅

orchis
13. okt 2011

@zabka88 ja som si robila asi tri dni pred mrchou 25-kovy test. kvoli tym tlakom v podbrusku, pobolievaniu v prsiach som si aj ja myslela, ze som mozno v tom a to dokonca aj potom ako mi dosla mrcha, lebo zo zaciatku bola taka nijaka a tlaky pretrvavali. no teraz sa mi uz rozbehla ale este stale citim obcas take jemne tlaky vzdy na tom istom mieste. lenze uz tomu neprikladam ziadnu dolezitost a prsia ma uz skoro uplne prestali boliet.

barborabilinova
13. okt 2011

mna okrem tej kyseliny trapia tiez prsia, ale mna pobolievaju len dvorce a bradavky, niekedy sa ich muz nemoze ani dotknut 🙂

orchis
13. okt 2011

@barborabilinova minuly tyzden to este muselo byt priskoro 😉 minimalne tych 10 dni od ovulacie, a to je podla mna skutocne minimum, tam ked aj na 10ke neukaze este stale je sanca, ze neskor ti ukaze. nie kazdej stupa hcg rovnakym tempom 😉

zabka88
13. okt 2011

@orchis no neviem, možno by si si po mrche mala urobiť testík ešte raz, počula som o ženách ktoré mávali mrchy aj v tehotenstve a to úúplne normálne nielen také nijaké...
@katie1 tak to sme dve 🙂 ja záhu nemám ani nič ďalšie.. prsia ma boleli ale už nie, a tiež sa cítim ako cez MS- furt by som jedla, spať sa mi chce a vlasy mám na nič.. akoby mrcha chcela prísť ale rozmyslela si to.. ostalo len to pobolievanie.. tiež testujem zajtra resp. v sobotu ráno keď vydržím..

katie1
13. okt 2011

@barborabilinova @zabka88 kolkaty DC ste?

gretkav
13. okt 2011

@barborabilinova jeeeej drzim prsteky nech ti to vyjde...zatial podla priznakov to vyzera nadejne 🙂 a orchis ma pravdu...na test bolo tiez podla mna skoro..

slnieckko
13. okt 2011

@barborabilinova mm pomaha na zahu soda ked ti to pomoze 😉

slnieckko
13. okt 2011

@barborabilinova bolave prsia poznam tiez, pred mrchou pravidelne... niekedy sa to az neda vydrzat a muz si zo zaciatku myslel ze si z neho robim srandu aby mi dal pokoj 😅
treba mysliet pozitivne, tazko sa hovori ale negativizmus ovplyvnuje vela dejov v nasom tele aj ked nevedomky... psychika ma strasne velky vplyv na fyzicke stavy, poznam z vlastnej skusenosti 😉

dajaja
13. okt 2011

@slnieckko aj ja tu chodim len raz do dna a neviem sa docitat 🙂 strany pribudaju jedna radost, len je potom tazke udrzat si prehlad.. to s tym ochrnutim muselo byt hrozne, super, ze si sa z toho dostala. tiez si myslim, ze sa nemusis trapit s tymi jesennymi prechladnutiami a kludne sa snazit, lebo podmienky nie su asi nikdy stopercentne, potom by sme sa k tomu babu nikdy nedopracovali 🙂 Ja som tiez tento mesiac vahala, ci posunut snazenie, lebo mm bol s nasim syncekom na rtg. Bol mu tam pridrzat rucku, aby sa nepohol. Mal na sebe tu olovenu vestu az po kolena, tak hadam ho uchranila.. Par dni sme si davali pozor, ale teraz uz ideme znovu na to 😉