icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

orchis
14. okt 2011

@slnieckko aaaale, tam pomaly ani nevedia kto som a ku mne sa tie famy ani velmi nedostanu 😉 ale aj ked som bola mlada tak som si to vychutnavala, ked sa babky vypytovali a ja som zo seba robila tajnostkarku, ved nech maju nad cim rozmyslat, aspon takto si trenuju svoje mozgove zavity 😀

orchis
14. okt 2011

@oskvarkaa tak tebe sa uz skoncila mrcha? ty sa mas 😉 ved skusat mozete aj ked si prechladnuta, ked na to mas energiu 😉 oddychovat a snazilkovat sa, na striedacku 😉 kludne sa moze zadarit 🙂

oskvarkaa
14. okt 2011

@orchis ja viem ale ma to hneva lebo prave ze ked sa necitim dobre tak ani nemam vela energie a chuti na take veci... snad si cez vykend trochu najdem... vcera som sa celi den tesila a vecer zapchaty nos bolava hlava a este aj zaludok ma bolel ani neviem preco... o deviatej som odpadla do postele a mm mi uvaril teply caj... a sla som spat a rano som mala aj tak problem vstat este ze mi muzicek rano zrobil ranajky...
ozaj na co konkretne ma byt dobry ten alchymilkovy caj ja som si ho vcera kupila a vecer som si ho dala lebo sa tam spominalo aj problemi zo zaludkom ci s cim reku mozno pomoze...

zabka88
14. okt 2011

@oskvarkaa prajem skoré uzdravenie a veľa chuti na snažilkovanie 😉 inak aj teta v lekarne bola prekvapena ked som jej oznamila na co chcem alchymilkovy cajik, vraj je dobrý na všetky ženské veci nielen piť ale keď máš mykozky tak aj sadnúť si do toho 🙂 myslím že je to dobré na podporu plodnosti.. inak jedna baba tu na MK miporadila, že sa pije nielen zalievany teplou vodou ale aj studenou, ste vedeli? 😕 jeden deň nechate vyluhovať v horucej vode , pijete 3x denne a na druhý deň tie isté bylinky zaliať studenou vodou..

orchis
14. okt 2011

@oskvarkaa podla toho co ja viem, tak alcymylka precistuje maternicu, sposobuje stahy v maternici a preto by sa nemala pit po ovulacii a hlavne nepit v prvom trimestri lebo moze dopomoct alebo mozno aj sam sposobit potrat. potom sa odporuca pit niekolko tyzdnov pred porodom.

zabka88
14. okt 2011

@orchis no dokelu, to znie hrozne..

orchis
14. okt 2011

@zabka88 ale neboj, vsetko je nebezpecne ak sa nepouziva spravne a v spravnom mnozstve 😉 kludne mozes pit alchemilku v prvych dnoch cyklu po ovulku. ja ju zatial nemam, este som si ani nezistila ako sa to tu vola 😀 ale prave som si nasla jednu celkom zaujimavu stranku http://www.alinka.sk/c/bylinky-vhodne-pocas-teh... 🙂 tak si ju idem prestudovat 😉

linibini
14. okt 2011

Ahojte kočeny.)

Pridávame sa aj my. O nášho krásneho synčeka sme prišli v lete, bol s nami iba kratúčko 6 dní, zomrel nám v nemocnici na JIS. Nemal žiadnu vrodenú vadu, krásne zdravé bábätko. Po pôrode CS ho však museli oživovať. Veľmi nám chýba, veľmi to bolí, ale vieme, že je v tých najlepších rukách. Je tam, kam sa všetci snažíme dostať po celý život. Vieme, že nás chráni. Veľmi chceme ďalšie bábätko. Doktor povedal, že 2-3 mesiace po CS v pohode. Tak nám držte palečky, nech sa to podarí. Aby sme mohli byť šťastní. Želám nám všetkým, aby sa naše sny splnili. Netrápte sa nad ľuďmi, ktorí vám ubližujú, oni sa nezmenia. Nie ste povinné sa s nimi rozprávať, stretávať a pretvarovať sa. Ja viem, že to bolí, ak sa Vás neustále niekto vypytuje, alebo má hlúpe poznámky. Samy sme si to prežili. Trvalo to takmer 5 rokov. A keď som za tým všetkým treskla dverami, bolo to tu. Takže babule, netrápte sa pre idiotov, s tými nenarobíme nič, chce to myslieť pozitívne, hoci je to veľmi ťažké, hlavu hore, utrieť slzičky a veriť v to, že to bude už len dobre. Možno pomôže odreagovať sa od toho všetkého a skúsiť robiť niečo, po čom ste dlho túžili, ale nikdy nemali na to odvahu. Možno nejaký kurz, prihlásiť sa na VŠ, niečo vymýšlať. Mne to pomohlo k prvému bábätku. Nebojte, držím nám všetky palečky.

oskvarkaa
14. okt 2011

@orchis uf to znie desivo na obale je napisane ze max. 2 krat denne a ze pomaha pri MS tazkostiach aj a inak nic.. a este ze nie je pre deti do neviem kolko... inak mi to celkom chutilo... este ze mam pred ovu... 😝 tak si mozno este dam cez vykend...

orchis
14. okt 2011

@linibini vitaj 🙂
no moja, ty musis byt velmi silna. prejst si niecim takym je asi nocnou morou kazdej z nas. uprimne, ani si neviem predstavit samu seba ako by som to znasala, no velmi zle. ale ked ma clovek po svojom boku skutocneho partnera a je obklopeny milujucou rodinou a kamaratmi, tak sa aspon ma o koho opriet v takychto chvilach. skutocne vitaj medzi nami a verim, ze aj vam sa do vianoc zadari 🙂 baby su tu fantasticke, vzdy podporia a poradia a aj si mozme pokecat o roznych inych veciach, trosku sa odreagovat. drzim ti vsetky prsty nech mas co najskor na teste tie krasne // 🙂

kata13
14. okt 2011

teda baby, vy ste sa tu riadne rozpisali, vas ani nestiham citat. snad si najdem chvilu casu cez vikend a dobehnem to 😉 no vsimla som si ten zavazok do vianoc tehotne...to by bolo super 🙂 a este jedna vec co som stihla postrehnut bola o DNP, pravdepodobne zostava, takze pozitivna sprava, co sa tohto tyka

orchis
14. okt 2011

@oskvarkaa no aj ja ak si to kupim tak si to budem davat max prvych 10 dni lebo ja si ovulacne testy nerobim a ovulku si urcujem len podla hlienu, teda len priblizne. ved ide zima tak cajiky dobre padnu a ak este aj pomahaju tak o to lepsie. ja pijem kavu tri krat denne aj ked sa ju teraz snazim z casti nahradit caro-m, ale rada by som aj nejaky cajik. ja mam velmi mizerny pitny rezim aj ked posledny zhruba tyzden som kupodivu neustale smadna 😨 to je dalsia vec ktora sa mi stala prvykrat 😀 ja sa do pitia tekutin musim priam nutit, cez leto mam stale malu flasu pri sebe, ale pijem len po duskoch, malinko a teraz, ked sa ochladilo tak pijem ako duha 😀 ale vodu 😉

linibini
14. okt 2011

ďakujem orchis .) ja mám také heslo, čo ma nezabije, to ma posilní. Ale niekedy mám pocit z toho, že budem vyzerať ako nejaký namakaný kulturista 😝 Od pondelka sa vraciam späť do práce, kde som si myslela, že sa už nikdy nevrátim 😖 No je tam síce sranda, baby sú v pohode, prídem na iné myšlienky, len sa toho všetkého bojím. Áno mojko, je veľmi dôležité, akých ľudí máš okolo seba, a v takýchto situáciách to všetko vypláva na povrch. Viem, že mám najúžasnejšieho manžela na svete a som mu vďačná za všetko, čo pre mňa robí. Už nechcem byť smutná ani plakať, len sa mi to niekedy nedarí. Všetci okolo nás nám hovoria, že to nebude dlho trvať. Tak veľmi by som tomu chcela veriť, ale strašne sa bojím. Každý deň sa modlím, aby sa nám podarilo mať ďalšie bábenko.

zabka88
14. okt 2011

@linibini vitaj, moja až mi slzičky vyšli len to čítať,nieto to všetko prežiť.. , máš môj obdiv že neklesáš na duchu ale bojuješ a ideš do toho, klobúk dole, drž sa a pripoj sa k nášmu záväzku .. do Vianoc 🙂

oskvarkaa
14. okt 2011

@orchis no ja si ovu urcujem tak isto ale tak cez vykend este isto nebude podla mna... a voda mi je moc studena ked mam pri tej alergii skoro stale pocit zacinajucej nadchy tak radsej pijem teple ale tepla voda mi nechuti... na to fici moj muzik on si ju kludne zohreje v mikrovlnke...

asemilka
14. okt 2011

@barborabilinova mne minuly rok, ked som tuzila po babatku, strasne pomohlo kupovanie a citanie si maminkovskych casopisov... nakoniec sa aj moj teraz uz manzel rozhodol, ze je cas mat mimi... tak sa teraz snazime 🙂
@slnieckko mozno sa nieco aj snazilo uchytit a nevyslo to... preto tie priznaky. a co sa rodiny tyka, tak mamina sa nepyta... ale ked niekam ideme spolu a vidi detske oblecenie alebo babo v kociku... tak len na nas pozrie s otazkou v ociach... ale za to od kamaratov alebo v robote pocujeme skoro kazdy den, ci uz cakame, ci nie 😀 ale na jednu kolegynu mi pomohla veta - po vcerajsej noci ani neviem... teraz mam pokoj na cas od nej 😀
@zabka88 tu na mk je aj jedno forum s takymito odpovedami 😉
@orchis my sme si lizu brali ako 5 tyzdnove maca z utulku.. inac by ju utratili... a teraz je to taka nasa "dcera" 😀

kata13
14. okt 2011

@linibini velmi drzim palce...verim, ze sa vam to urcite podari 😉

asemilka
14. okt 2011

@oskvarkaa @zabka88 ten alchemilkovy caj by mal podporit a prekrvit maternicu. preto sa pije v prvej polovici cyklu, lebo ma pomoct pri vytvarani vystelky, do ktorej sa potom ma v druhej polovici uchytit oplodnene vajicko. ale ak by si pila alchemilku aj v druhej polovici cyklu, tak to prekrvovanie maternice by mohlo skor sposobit stahy a tym aj vypudenie vajicka, resp. aj potrat. teda aspon tak mi to vysvetlovala tetus v lekarni... dufam, ze som to neskomolila..

zabka88
14. okt 2011

@asemilka vymakla si dobrú tetu v lekárni 🙂 tá moja len kukla že na čo to chcem 😖 ale má to logiku, hneď som čajík odložila..

asemilka
14. okt 2011

@zabka88 tak ono to je o stasti... ked som chcela poradit s kremom na opalovanie, tak ani netusila, ci vobec take predavaju 😀

orchis
14. okt 2011

@asemilka my sme boli minule vianoce tuto v meste na vianocnych trhoch. malil aj jeden kryty, velky stan s opustenymi zvieratkami, bolo to neskutocne smutne. ak by som mala dom so zahradou ja by som bola schopna si adoptovat vsetky. s priatelom sme neboli schopny prejst ani cely stan, ja by som sa tam bola rozplakala. je to smutne a na vine je nezodpovednost niektorych ludi 😒

slnieckko
14. okt 2011

@asemilka no mne to tiez napadlo ze sa nieco dialo a nedopadlo to dobre ☹ ... ale radsej si budem namyslat ze to nic nebolo len moje nahovaranie si ako rozmyslat nad tym co ak...

esmemia
14. okt 2011

Babule mna asi porazi,vcera som mala uvulku a nebol sexiiik aaaaaaaaaaaaa...myslite,ze dnes by sa to este dalo zachranit?Ci uz nie je sanca?

esmemia
14. okt 2011

@linibini Boze,to mi je strasne,ale strasne luto,ked som ictala tvoje riedky,tak som si aj poplakala.Muselo a musi byt tazke sa s tym vyrovnat,ved si ho vynosila a aj porodila,boze je mi to tak luto.Prajem Vam aby sa cim skor opat zadarilo druhe mimi,nech to dobre dopadne a mozete sa tesit z babatka.

orchis
14. okt 2011

@esmemia treba ist do toho 😎 mozno to aj vyjde a urcite to neublizi 😉 ved vajicko preziva 12 az 48 hodin. uvadzaju sa rozne casy, ale za pokus to urcite stoji 😉

asemilka
14. okt 2011

@slnieckko len sa hovori, ze potom ten dalsi cyklus je tvoja maternica ako dobre pohnojena zahrada... tak je vacsia sanca, ze sa pripadne tehu udrzi 🙂
@esmemia podla mna je sanca, pre istotu to poistite 😉

esmemia
14. okt 2011

@asemilka @orchis dakujem babulky,uz len mm na to nahuckat ,no uvidime,vcera sa mu nechcelo...juuuuuuuj

asemilka
14. okt 2011

@esmemia skuste si spravit romantikus piatkovy vecer 😉 🙂

esmemia
14. okt 2011

@asemilka no ja by som aj,ale ked mam to komplikovane,ma strasne zlozitu povahu a hlavne citovo chladnu :D....ale nevzdam sa,budem bojovat ,ked bude treba,tak ho aj znasilnim 😀 😀 😀

blackswan75
14. okt 2011

ahojte babulky , nestacim sa divit kolko ste toho popisali, ja som mala tento tyzden 2 migreny, dnes uz konecne hlava neboli, ani tabletku len paralen som si dala...... co ak som tehu? baby meriam si teploty bazalne je jedna super stranka aj uvu vam podal teploty urci.. problem je ze v case ovu sme sa kvoli mojej hlave snzilkovali len den pred ovu, ale telpty po ovu su celkom zaujimave, co poviete,??? http://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_m...