Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
A poznáte nejaký liek alebo niečo na upravenie menštruácie? aby bola pravidelná ?
@anlady
@ivcek no presne tak.. priblizne.. tento mesiac som si myslela ze bola ovu uz 11den a nakoniec bola 14ty, a my sme sa naposledy snazili ten 11ty den.. potom sa nam uz nejak nechcelo, boli sme unaveni.. takze sme sa zbytocne skoro.. no co uz.. a este som prvy krat skusala ovu testy, ale z tych som bola blba tiez 😀
@monika2712 ale niekde som čítala, že dobré je milovať sa dva - tri dni pred ovu, že spermie tam môžu vydržať. Neviem..
A aké máte skúsenosti s ovu testami ??
@anlady ano to je pravda a dokonca prve tehu nam tak vyslo, ze ovu bola az 4 dni po a predsa sa podarilo.. aj ked nakoniec nepodarilo, tak aj teraz malinka sanca je..ale skor si myslim ze nie.. uz som to zazila, tak uz troska viem co som citila a teraz necitim nic ..
ovu testy.. fuu no to bol skor stres pre mna.. poobede ocikavat pasiky v robote na wcku, z piatich bol pozitivny len jeden, ostatne vobec nic.. tak som tomu nejak nerozumela.. myslela som ze bude pozitivny aspon dva dni.. ale nebol. no mohla som sa riadit aj tym, kedze v 13dc vysiel pozitivny, tak vtedy sme mali prave skusat..ale nespravili sme to.. tak nic. buduci mesiac sa snad uz trafime.. len neviem ci mam zase kupovat ovu testy alebo spoliehat na pocity.
@monika2712 že? ja mám presne také isté pocity. Bo potom aj zbytočne vyhodené preniaze- keďže to nie je najlacnejšie,keď človek potrebuje testovať aj viac ako 5x ( niekedy ako ja 😅 )Najhoršie je,že ja neviem ani približne kedy. A na môj problém s milovaním - milovať sa každý deň ,tiež sa nedá 😔
@anlady no ako pomoze to presne identifikovat ten den kedy je najlepsie cas na plodenie.. ale tak odporuca sa zacat podla dlzky cykla konkretny den.. a zacala som testovat prilis skoro, lebo posledny cyklus bol 24dni, tak som cakala ze aj ovu pride skor.. no a nebolo tak.. ja ti viem odporucit len jedno, zhruba v polke cykla je ovu.. vacsinou, takze vtedy si viac vsimat, precitaj si ako vyzera presne hlien ovulkovy, najlepsie prirovnanie je vajecny bielok.. no a este keby sa ti vobec nedarilo s tym urcenim, tak ti vie pomoct gynekolog, keby si isla v strede cyklu na sono, tak tam uvidi dozrievajuce vajicko a podla jeho velkosti by zhruba vedel kedy pride k jeho uvolneniu..
@monika2712 Ďakujem moc za radu.pozriem aj tie hlieny. Len najhoršie je,že raz mám 31 cyklus, niekedy 24, niekedy 37 vieš-to je najhoršie, že neviem to odhadnúť,kedy je asi tá polka :(
@anlady no este by si si mohla merat bazalnu teplotu.. ja som s tym zacala tento mesiac... malicko by ti to pomohlo k tomu odhadu urcite tiez.. su na nete rozne grafy, kde si to vsetko zaznacis, a potom ti to ukaze, ze kedy asi bola ovulka.. a na kontrole u gyndy si nebola? ze ci vobec mas v poriadku cyklus, ci dochadza k ovulacii?
@monika2712 bola, on povedal,že som max zdravá. Skusím aj to meranie,i keď sa mi do toho moc nechcelo.
Ozaj koľko vlastne trvajú plodné dni? niekde píšu len max 3 dni,niekde 5 dní na nete sa mi vypočíta že 7 dní...neviem z toho výjsť 😠
@anlady na tu pravidelnost baby odporucaju kvapky Femi od Valovica, a eset Gynex, najdes na googli.. ja som brala Femi po vysadeni HAK, ale nejak som nevidela rozdiel..
@anlady nieco z netu:
Čo je ovulácia?
Ovulácia je vypustenie vajíčka z vaječníka. Deje sa tak väčšinou okolo 14 dňa z 28-denného menštruačného cyklu. Keď je vajíčko vypustené, je schopné oplodnenia 12 až 48 hodín pred svojim zánikom. Toto je najlepšia doba na oplodnenie.
Kedy nastáva ovulácia?
Ovulácia nastáva väčšinou 14. deň od prvého dňa začiatku krvácania. Čas ovulácie v rámci menštruačného cyklu je podmienený luteálnou fázou, ktorá zvyčajne trvá 12 až 16 dní. Čas ovulácie môžte vypočítať tak, že od dĺžky menštruačného cyklu odrátate dĺžku luteálnej fázy. Na čas ovulácie má vplyv veľa faktorov ako stres, choroba, diéta, zvýšená fyzická aktivita, ktoré môžu zmeniť čas ovulácie.
Ako ovulácia ovplyvňuje plodné dni?
Obdobie plodnosti začína 4-5 dní pred ovuláciou a končí 24 až 48 hodín po nej. Je to pretože spermie môžu žiť v tele približne 4 až 5 dní a vajíčko môže žiť od 24 do 48 hodín po jeho uvoľnení z vaječníka. Žena je najplodnejšia v deň pred a v deň ovulácie. Znalosť plodných dní pomáha zvýšiť šance otehotnenia, alebo naopak vyhnúť sa nežiadúcemu otehotneniu.
@anlady ze si max zdrava? no to iste povedal aj mojej znamej, ale nespravil ziadne vysetrenia.. to je troska malo, treba tam byt v strede cyklu aby videl aj ovulku na sone.. pripadne spravit testy z krvi na hormony atd atd..
@anlady prave ze by si nemala ratat polku ale cca odratat 14 (+-2 dni) dni od zaciatku dalsej MS ale kedze to mas tak divokotak ti to moze lietat +- tych 7 dni co je vlastne az 14 (alebo az 16) dni.. pocas ktorych by ste sa asu mali snazit stale ;) ... asi by som skusila radsej to sledovanie hlienu...
@blackswan75 veeeeeelmi ti gratulujeeeem 🙂 som tu cez vikend nebola a teda mam co citat 🙂
@asemilka dufam ze budes rovnaky pripad ako Blackswan 🙂 tak uz rychlo testuj bo sme vsetky zvedaveeee
ja som 24 DC a priznaky teda ziadne...v sobotu by sa mala dostavit mrcha zla cervena (aj ked v kutiku duse dufam ze nie) priznaky ziadne nemam, aj ked kus citim brusko ale nic vyznamne ... testovat nechcem - bolo by to asi zbytocne este...mam jeden usetreny tetik od minula a nechcem ho premrhat hehe 🙂
baby tak ja som stale chora, kaslem jak tuberak a zase sa mi spustila nadcha no fakt hroza, a v poslednej dobe mi je rano na prd, boli ma zaludok a tak cez den to potom prejde, a ked zjem jablko tak mi je potom zle ze az, ale neviem ci si nenamyslam uz lebo chcem velmi byt tehu
caute baby, sa nestíham čudovať čo sa tu udialo za víkend, gratuluje @blackswan75 ku kolajničkám 😀 😀 ja som sa nestihla ani otestovať, mrcha prišla podla plánu potvora.. ale malo to aspoň jednu výhodu že som mohla u kamarátov v sobotu na svadbe piť 🙂 @asemilka držím palčeky ..
@orchis no ja som cely vykend draheho presviedcala... no co ti poviem bal sa ze mi roztrhne tie stychi na krku ale nakoniec som bo presvedcila v nedelu rano... a som rada lebo ja zistujem z hlienu (podla billingsovej metody) a uz som mala taky pocit v sobotu vecer ze cosi... takze ho asi aj dnes budem presvedcovat ;) a mozno aj zajtra a pozjtra :D:D... hehe ... no som zvedava lebo stale sa necitim uplne zdrava... tak ani filipka radsej nechodim pozerat .. tak som ho zatial videla iba 2 krat ale meni sa kazdy den je uplne na zjedenie krpcek mali...

@anlady kedze mam nepravidelny tak sa to neda presne vyratat, sledujem si akurat tak hlien 🙂 keksikujeme kedy mame hut 😀