Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@asemilka hm ze by? ale neodporuca sa z ranneho robit.. neviem sice preco.. ale rano to asi nema zmysel ked idem na 9.30 na gyndu.. ona mi povie ako som na tom... mozno uz ani nebudem potrebovat dalsie testy ak zajtra zaveli ze treba plodit, tak uz asi nema vyznam ani testovat... odlozim na dalsi mesiac ka by nevyslo.. inak pekne drahe su tie testy, dnes som dala za ne 8 eur 😠
@mukesina dakujem, dufam, ze ano.. moc by som sa tesila.. aj ked stale mam v podvedomi obavy ako to dopadne, ale to budem mat uz stale..toho sa neda zbavit..
@monika2712 nemas zac, hlavne poriadne snazilkovat a uz to musi vydat 🙂
@monika2712 tak to uz nechaj na lekarku. ta ti povie lepsie 🙂 ja som tiez pocula, ze z ranneho sa nema testovat... skor poobede a minimalne dve hodky nepit a necikat..
Baby tak odveci.. neviete nahodou ci vlada schvalila to zvysenie materskej a predlzenie na 40 tyzdnov? Mihal to chcel este urobit, ale kamoska mi vravela, ze to vraj neschvalili a este to chcu aj skratit iba na 6 mesiacov.. snazim sa najst nieco o tom na nete, ale nejak sa mi nedari..
No ak by to niekoho zaujimalo, tak tu je o tom viac priamo do Mihala, nadej umiera posledna, a mozno motyka vystreli a vlada nam to v decembri pekne krasne schvali tak ako by to schvalila keby nepadla.. dufajme
http://blog.etrend.sk/mihalblog/2011/11/04/mami...
@monika2712 ja zas dúfam, že to neprejde 😀 lebo ak to prejde zrušia DNP ktoré si tu mnohé baby platíme a tie ktoré nestihnú do konca roku 2011 odplatiť 270 dní poistného budu mať smolu a nebudu mat narok na žiadnu dávku z tohto poistenia - napr. Materska z DNP, nemocenské z DNP.
takže ak to schvália tak pre mna to bude akurat tak vyhodených niekolko 100 vák € štátu, od ktorého nič nedostanem
@chelonka no a mne je zas DNP na nic.. ja skor preferujem dlhsiu a vyssiu matersku..
@monika2712 hej len mnohé baby nemaju také dobré prijmy a preto si doplacaju DNP aby mali tu matersku vyššiu, alebo ak náhodu zostali nezamestnané aby vôbec nejaku matersku dostali.
Vieš mnohý ludia mino BA kraja zarabaju minimálne peniazky napr v hrubom 400€ a ked si platili DNP napr. tak aby si dovorvnali max. vymeriavaci základ tak aspon tak mali šancu na slušnu matersku.
Ale teraz ked to schvália, tak už na to nebude mat nikto nárok. A v buducnosti sa už nikdy nebude moc takáto žena s takým platom pripoistit!
Ja som napr. prípad človeka nezamestnaného od augusta nemám prácu a platím si DNP, zamestnaná som bola už aj počas výšky a tak mám odrobených v kuse 5 rokov s hrubom priemernou mzdou 1100€ a niekedy to bolo aj viac ani raz som nebola PN a ani raz som nečerpala ani halier z nemocenského ale odviedla som tam kopu prachov a teraz nedostanem ani cent alebo iba ten smiesny rodičovský príspevok 190€ trochu smiešne.
@chelonka ja to chapem, kazdy sme v inej situacii.. mna sa DNP netyka. tak preto schvalujem tu novelu.. uvidime ako to nakoniec dopadne.. ale to DNP by som urcite nerusila samozrejme by som chcela aby aj mamickam ktore maju mensie platy pomohla vlada.
Ahojte dievcata, ako sa tu mate? Uz som tu dlhsie nebola. My zaciname opat snazilkovat, tak uvidime kolko ciarok sa objavi 🙂. Snad to uz budu dve a mrska uz nepride 🙂. A to vam vsetkym zelam 🙂
tak kocky grepovy dzusik kupeny a ide sa na to 😀 som 8DC tak neviem ci ho mam uz pit??ale dam si mozno bude s toho nieco 😀
@monika2712 urcite skuste s manzelikom nozno motyka vystreli 😀 ani mne sa niekedy nechcelo ale...ked treba tak treba skusat do bezvedomia 😀 😲
@marcovka1 grepovy dzus je dobre pit v obdobi snazilkovania?
@monika2712 ja som za to aby schválili vyššiu materskú to áno, ale nech nie na ukor DNP bo tak poškodia viac rodinám ako pomožu tou vyssou materskou. Divne ako sa k tomu stavia stat, ked máme demografický krizu aj ked teraz porodnost stupla, vôbec nepodporuju mladych ludi aby isli do deticiek skor a potom sa čuduju že nieje nikto kto by robil na dôchodky ach jaj.
@marcovka1 zacneme az zajtra.. mna nejako rozbolela hlava :( neskoro este hadam nebude..
@monika2712 a vy sa doma ako dlho snažilkujete???
@chelonka jasne chapem... urcite to je hlupost.. ale co som citala na tom nete, tak mozno to len nejak upravia, a nezrusia uplne.
@chelonka my sme len druhy mesiac teraz.. ale po junovom neuspesnom tehu.. takze sme mali povinnu 3 mesacnu pauzu..
@katarina_st no vraj ano kocky to tu pisali tak idem skusat ze co to somnou spravi 😀
@monika2712 to nevadi ze hlavka boli vraj sexik je aj od bolesti fakt to som niekde citala 🙂
ahojte babule..tak ako sa mi máte...čítam vás o stošesť 😀 😀 😀 prsty vás nebolia z tolkého píísania??? 😅 😅 😅 😅 mne už mrcha končí pomaly......tak sa ide ďalej... 😖 😖 😖
@marcovka1 jj ale nevladzem.. dnes mam este aj strasne silne bolesti v podbrusku..
@anastacia242 nie nebolia!! 🙂 ja idem spat asi ale.. lebo som uplne KO... aspon budem zajtra fit a ready na snazilkovanie.. len aby aj manzel bol.. neviem ci zas nebude 12 hodin v praci.. ma porazi..
@monika2712 juuuj tak dúfam, že sa vám podarí čo najskôr a hlavne s úspešným koncom. Ja mám tiež trošku problémy, vo štvrtok idem na kontrolu tak dufam že bude všetko v poriadku a úspešne to dokocujem do komca 1. trimestra. A aj preto sa furt nachádzam v tejto teme.
Ty si mala aký problém? - ak o tom chceš písat
@monika2712ste vytrenované 😉 😉 😉 😉 😉 tak ho musíš znásilniť...poskákať po ňom 😀 😀 😀 😀 a on nech si oddýchne pri kekse po 12hod.službe 😅
tak a uz sa vam mozem venovat. pradlo vyvesane a poslusne hlasim, ze moje odchlpovacie gulicky funguju 🙂
@chelonka ja som mala bezplodove tehotenstvo, takze som musela na kyret..
@anastacia242 nooo zajtra uz urcite.. aj keby dosiel o polnoci 🙂
@monika2712 zajtra je ovulka?? 🙂 🙂 ten moj vypočet nevyšiel cez net, aj ked sme skusili, ale sa nezadarilo... 😠 😠 😠 😠 tak uz nam ostava mesiac do Vianoc, tak už asi darček nebudeme mať ☹ ☹ ☹ ked som dostala prvy den som mala nervy...ale potom som si povedala, co ma prist príde...tak co už 😕 😕 snad sa uz zadarí aspon buduci rok bude radostnejší ako tento.. 🙂

@asemilka no len mineralkumam tak ju teraz pijem ako hlucha 😀 uz nech pride mrcha