icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

deniskateniska
25. júl 2011

@sjuzan77 no vidis dedicne 😉 drzim palce 😉

janka9898
25. júl 2011

@deniskateniska tvoj graf ale nejde pozriet hodi to len tu stranku musis si v nastaveniach odstranit sukromie aby sme si ho mohli pozriet a pod grafom ked das zdielat mas presne napisane co mas urobit inak ho nikto okrem teba neuvidi.-)

deniskateniska
25. júl 2011

@janka9898 ale uz som to tak urobila.. hore prvy koment na tejto strane je ten graf.. tak idem urobit este raz.. dufam ze to pojde http://www.womenzone.cz/uzivatelka/deniskatenis...

petraas
25. júl 2011

ahojte baby, mozem sa k vam pridat? s manzelom sme sa rozhodli ze sa pokusime po lete o dalsie dietatko a tak 5. 7. som dobrala hak s tym ze si dame 2-3 mesiace pozor a po lete zaciname...no ale bohuzial sme to nevydrzali a zacali sme hned po MS...takze hak vysadena, calibrum babyplan nasadeny a prve plodne dni za nami tak uvidime kedy sa zadari🙂
ak by vam vadilo ze sa k vam pridavam tak to pochopim lebo mat temu po lete 2011, no ale my sme to nevydrzali...som si vsimla ze sa tu pridavaju baby aj co sa uz davno snazia a niektorym sa to uz podarilo tak som si povedala ze vas skusim oslovit ze ci sa mozem aj ja pridat🙂

deniskateniska
25. júl 2011

@petraas ani jedna tu nevydrzala asi :DDDDD uz skoro vsetky snazilkujeme ja som tu prisla tiez len pred par dnami 🙂 drzim palce nech sa zadari co najskor 😉

petraas
25. júl 2011

@amouramour @cumliatko @janka9898 baby gratulujem vam k tehu🙂 a ostatnym babam drzim palce nech sa cim skor zadari🙂

petraas
25. júl 2011

@deniskateniska dakujem pekne a aj ja drzim palce vam🙂

deniskateniska
26. júl 2011

babyyyy 36,8 ☹ ☹ ☹

janka9898
26. júl 2011

@deniskateniska neboj aj mne vcera klesla a dnes zase stupla na 37,2 takze neboj mozno je to uhniezdovanie 😀

danka.chomka
26. júl 2011

ja uz fakt neviem co si mam mysliet. teplota furt 37,1 o dva dni cakam ms. Priznaky v ziadnej prevratnej miere tak nechapem preco to neklesa potom :( uz nech je stvrtok nech sa daco zacne diat lebo ta neistota je na h....

zuzik1983
26. júl 2011

ahojte kocky, uz som si vas tak zhruba preluskala a kukam,ze uz tu aj nejake tehulky su ,tak gratulujeeem 😉 tato tema je akurat pre mna, lebo na jesen, nejaky september,zaciatok oktobra ideme aj my pracovat na dalsiom mimi.mozno by sme aj skor, ale v oktobri ma caka svadba bratranca,tak nech si ju este uzijem 😀 na jednej stranke by som mimco strasne chcela, ale na tej druhej mi rozum hovori, ze co ked to nezvladnem, ako to vsetko budem potom zvladat s dvomi detmi a a ko vlastne zvladnem tehotenstvo s jednym pri nohach,ked pri prvom tehu som mohla dosyta oddychovat, ale city rozum porazili a tento tyzden sa pojdem prihlasit na DNP 😉

adula3334
26. júl 2011

ahojte, @janka9898 gratulujem,tak dalsia tehula...no dufam,ze ste ma nenakazili...mne uz par dni meska mrcha,robila som test,ale asi este je skoro,bol negativny...pri prvom boli // az 8.den po vynechani...a mozno meska len zo stresu,lebo na jednej strane chcem byt tehula,ale na druhej,este mi to nevychadza s DNP... ☹ tak ale co,nejako bude...koncom tyzdna,ak nepride mrcha,test opakujem a uvidime.... 🙂

@zuzik1983 ahojky...no ja som tiez jedna z tych,co chcela zacat az po lete,ale neda sa to vydrzat... a neboj,nejako to zvladnete,taky maly vekovy rozdiel je pre deti dar... 🙂

divetta
26. júl 2011

@janka9898 @cumliatko Baby gratulujem vam, drzim palce nech je vsetko v poriadku a dufam, ze sa nas prida viac 🙂

divetta
26. júl 2011

Baby mam otazku, mozem mat ovu 22,23. den cyklu? Teplota tomu nenasvedcuje,ale ovu test dva dni pozitivny. Mate s tym niektora skusenosti? A dalsia otazka, pouzivate niektora ovu tester (lady tester) ? Mne neukazuje vobec nic, neviem ci vobec funguje. Dakujem za odpovede.

janka9898
26. júl 2011

@divetta ahoj mozes mat aj ovu na 22 23dne ak mas dlhsie a nepravidlene cykly ako ja
@zuzik1983 vitam novu snazilku.-)) no ja som chcela tiez ked mal maly rok hned druhe ale sme sa s manzelom rozhodli ze az teraz u nas vtedy rozum zvitazil ale teraz sa uz tesime na nasu lasocku ak je tam 😲

zuzik1983
26. júl 2011

@adula3334 no ja musim, lebo by som si tu svadbu rada este uzila 😉 a este nieco zhodit dovtedy by som chcela 😉 pre deti raj ,pre mamu makacka 🙂 ale ked vyrastu, ako mi budu vdacni za taky rozdiel, aspon dufam 😀
@janka9898 ako my sme sa uz tak s manzelom dohodli, ale teraz navecer som zas zacala rozmyyslat, lebo ma manzel nasral, on nie je schopny sa s malou pohrat vkuse pol hodiny sam od seba, normalne mu musim prikazovat, aby sa jej chvilku venoval 😕 ale uz som mu povedala,ked chce druhe dieta, nuz hold, musi sa starat!
a inak dakujem za privitanie 😉
@divetta ja ani netusim,kedy ovulku mam :-O
baby inak ja som nikdy tieto veci nesledovala,plodne dni, bazalnu teplotu nemerala a ani neviem aka ma byt a nic okolo 😀 prve sa nam postastilo na prvy sup,hned v prvy mesiac snazenia,tak som zvedava, ako to bude s tymto druhym mimi 🙂

cumliatko
26. júl 2011

No dnes som mala teplotu 36,8 😕 uvidíím zajtra, vo štvrtok by mala byť mrcha, keď nepríde, v nedeľu pre istotu testujem a na konci týždňa pôjdem pre istotu k doki a aspoň budem vedieť presný dátum ďalšej návštevy, lebo ideme v auguste na dovču. Ale pobolievajú ma kríže a nejaké divné bolenie bruška, také jak pred mrchou a pichá ma vo vaječníkoch pri prudkom vstávaní alebo kýchaní. Vítam všetky nové snažilky!!!!!!! Noooo to je sranda s tým názvom 😀 , no nám to nedalo a pustili sme sa do "práce" 😎

sjuzan77
26. júl 2011

ahojte, tak mne to dnes uz nedalo a kupila som si test, vyskusam ho zajtra rano. viem, ze je to este skoro, som len 8-9 den po ovu a pravdepodobne budem sklamana, ale mam pocit, ze to musim skusit. este k tomu mi bolo dnes aj vcera nevolno, ale predychala som to a 3. den mam problemy s travenim 😒
skusim hodit moj graf, ale neviem, ci vam to zobrazi

http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php

@petraas vies, my sme tu vsetky tak ohromne trpezlive, takze aj napriek nazvu temy skusame uz teraz 😀
@danka.chomka mne teplota zvykne klesnut az 2. den mrchy.. 😕
@divetta tiez som mala ovu okolo 22 dna, cyklus sa mi zacal skracovat, ked som zacala uzivat calibrum, teraz som mala 18. den.

genialna
26. júl 2011

Ahojte baby.. rovnako rada by som sa k vam pridala.. 🙂 Vsetkym tehulkam tu gratulujem a prajem vela zdravicka.. 😉 My sa zatial nesnazime.. V plane je zacat po lete, mozno jesen, mozno zima.. Samozrejme som si ista, ze to nevydrzime.. 😀 Anti som neuzivala, tak nic nevysadzam.. ale stale sa chystam k Dr. na kontrolu ci som urcite ok a ci je vhodne zacat so snazilkovanim.. Od ukonceneho sestonedelia som totiz nebola na kontrole a bez toho sa do mimi bojim.. Aj ked sa citim ok, predsa len to chcem mat potvrdene... 😉

deniskateniska
26. júl 2011

@divetta moja svokra mala ovu po kramoch. a je aj pripad ze cez kramy.. proste kazde telo je ine, teda nemusis byt podla tabulky presna 😉 takze ani je to mozne 😉

adula3334
26. júl 2011

je tu este niekto???

danka.chomka
26. júl 2011

ja som sa rozhodla ze merat uz nebudem. Spolahlivou info je aj tak ms dovtedy sa musime naucit trpezlivosti 😉 my sme skusali podla chute a spatne som kukla ze sme sa vlastne aj mohli trafit takze ziadnu z variant neberiem zatial tragicky. mimisek vie najlepsie kedy sa chce narodit tak mu verim ze si vyberie spravne, ale zas nejak extra dlho nemusel by spekulovat 😀 Hovori sa ze tehotenstvo aj dieta oboch rodicov velmi zmeni, ze ich prichadza nieco naucit- v mojom pripade ma pride vyskolit v mojej velkej slabine a tou je trpezlivost. 🙂 Vsetko nejak velmi chceme mat my ludia pod kontrolou a vediet. Niekedy sa zena vybrala k babici ked jej tretikrat vynechala ms. takze 12tt. dovtedy sa nikto nezaoberal tym ci to tehotenstvo nejako dopadne alebo nedopadne, lebo bolo prirodzene vyckat, ludia sme boli pokornejsi k tomu krehkemu zivotu co sa tvoril a nechavalo sa to na nho. Darmo spolocnost si nas svojimi techno posunmi teraz rozmaznala a nedockavost nas sprevadza na kazdom kroku 🙂 prepacte trosku filozofickeho okienka. 😅 🙂

deniskateniska
27. júl 2011

kocky 37,1 zase stuplo 🙂 uz sa len modlit aby to ostalo a mrcha nedosla 😀

@danka.chomka ja som zacala merat hlavne zo zvedavosti a hlavne aby som si potvrdila ci mam ovu vtedy kedy si myslime ze mam. bo vytok mam a hlavne moj chlap je ako bejk ked mam ovu - co ja o sebe povedat nemozem bo ja vtedy chut nemam ale musim sa prekonat 😀 😀 no kedysi zeny ani nevedeli ze daka ovu je a dieta sa im podarilo na jeden sup tento svet je stresujuci a presne ako vravis vsetko chceme vediet mat pod kontrolou a tym padom babo nepride bo sme nedockave... no uvidime ako to dopadne 😉

zasha
27. júl 2011

@danka.chomka ahoj, paci sa mi tvoj koment, tiez sa snazim si moc nepretechnizovat zivot, vela z toho skodi telu aj duchu.... a s tym ze tehu a babo zmeni manzelov na rodicov, to som tiez citala, ale mohli by povedat mamicky co tym uz presli, lebo som zvedava aky vplyv ma to vsetko na manzelov, do akej miery sa nam zivot zmeni, ci k lepsiemu, ako sa s tym vysporiadat ... niekedy citim pocit nepripravenosti ci obav, strachu z porodu, tehu... ved to mozno poznate... ale myslienka ze ta dieta nauci byt lepsim clovekom sa mi velmi paci- ak je to pravda 🙂

danka.chomka
27. júl 2011

@zasha tiez mi minule hovorila znama co maju dieta ze na partnersky vztah je to sialena zmena. Tiez mavam obcas obavy ci to zvladneme, resp ako to zvladneme. Urcite to chce zrele a flexibilne osobnosti v oboch partneroch.

Su kultury, ktore tvrdia ze dusa dietata existuje este pred pocatim, a vybera si rodicov, pri ktorych bude najleppsie vediet naplnit svoje poslanie. Neviem ci si mala niekedy moznost vidiet novorodeniatko tesne po porode. Ja vlastne este nemam ale synovca som videla v prvu minutu co sa narodil ked ho balili do perinky a poviem ti ze mudrejsi a vyspelejsi pohlad som v ziadnych dospelackych ociach nezazila. Akoby fakt toho velmi vela vedel a prisiel nas nieco naucit.

Tiez kniha o vychove Respektovat a byt Respektovan hovori o tom, ako sa rodic automaticky stavia do role ucitela, vodcu dietata ktory ho musi vsetkemu naucit a castokrat prehliadame kolko je mozne sa toho naucit od deti- napr s akou trpezlivostou vedia spekulovat kym to lego tam nakoniec nasteluju tam kde patri (ako casto sa mi po kratkom neuspechu vieme vzdavat), ako vedia rychlo odpustat, ked je im ukrivdene (my bojujeme s vlastnymi egami), ako vedia lubit instinktivne a casto bezpodmienecne, ako vedia bezpodmiienecne doverovat- vsetko su to veci, ktore my dospeli akosi opustame ked nam skonci detstvo. aj v Koncepte Konntinua su uzasne myslienky na tuto temu ktore mna velmi oslovili a zaroven ma trosku spokornili. Som zvedava ako dlho mi to vydrzi 🙂

deniskateniska
27. júl 2011

@zasha
@danka.chomka na vztah dvoch? je to riadna zmena.. hlavne na zaciatku ak partner nie je tolerantny moze to byt katastrofa, pretoze matka stravy vsetok cas pri dietati, kojit prebalit umyt spat... a toto dokola... a ked ju partner nepochopi ze je potom unavena a nema kedy varit, upratat atd... no mojho som riadne zmykala. ale pomahal ako len mohol.... porod.. no .. je to riadna hormonalna zmena... maminka potrebuje oddych hlavne prve dva tyzdne kym sa da doporiadku a nie navstevy ludi ktory len vycerpavaju - ja som rodicov na to pripravila ze prve dva tyzdne nech nechodia a aj posluchli ale z druhej strany to bolo horsie .. ... a treba oddychovat kym sa da, spinkat ked aj babo a tak.. 😉

zasha
27. júl 2011

hmmm... zaujimave co pises, to s tym vyberom rodicov sa stotoznit neviem, ale to ze su deti neskazene svetom (do isteho casu 🙂 ) - na tom nieco bude

deniskateniska
27. júl 2011

dost ani ja lebo ked sa dieta narodi narkomanom ono za to nemoze komu sa narodi.. keby si mohlo vybrat isto sa do tej "rodiny" nenarodi

zasha
27. júl 2011

@danka.chomka hmmm... zaujimave co pises, to s tym vyberom rodicov sa stotoznit neviem, ale to ze su deti neskazene svetom (do isteho casu ) - na tom nieco bude

zasha
27. júl 2011

hej, a my sa so svokrou vobec nebavime, takze od nej cakat pomoc ani nemozem a ani nebudem.... a moja mama je daleko, a este pracuje... takze naozaj bude vsetko na mne a mm