icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

asemilka
20. nov 2011

@dajaja len kokosove susienky... ak by si chcela 🙂

asemilka
20. nov 2011

@dajaja taketo

Kokosové sušienky

Suroviny
2 poháre hladkej múky (je to cca 300 g)
1 pohár kokosovej múky (ja som dala klasický strúhaný kokos 🙂
100 g práškového cukru (sú to cca 2/3 pohára)
250 g masla (najlepšie je klasické maslo s vysokým podielom smotany, resp. mliečneho tuku, prípadne Hera 🙂
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 vajce
kakao

Postup
Zo všetkých surovín okrem kakaa vypracujem cesto a rozdelíme na 2 polovice. Do jednej polovice zapracujem kakao (podľa chuti, resp. podľa toho, aké tmavé sušienky chcete), cca 1 – 2 lyžice. Treba pamätať, že čím viac kakaa, tým sú sušienky viac horké a suchšie.
Odporúčam dať cesto zachladiť do chladničky na hodinku, dve. Bude sa s ním lepšie pracovať.
Z tmavého aj zo svetlého cesta povykrajujem tvary pomocou vykrajovačiek, alebo povytláčam tvary pomocou strojčeka na sušienky, na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečiem vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňov 10 – 15 minút, resp. podľa farby sušienky.
Po vybratí z rúry nechám sušienky chvíľu vychladnúť (horúce sú veľmi mäkké a krehké) a potom ich naukladám do dózy a nechám úplne vychladnúť.
Podľa chuti pofŕkam hotové sušienky čokoládou.

dajaja
20. nov 2011

@janka9898 jej, ty si uz 14 tt? ako to strasne leti.. no chuda sinduska, tolko hodin sa vytrapila 😨

dajaja
20. nov 2011

@asemilka dakujem moc. receptik vyzera super. urcite vyskusam 🙂

asemilka
20. nov 2011

@dajaja nam strasne chutia 🙂 mozes ich vykrajovat vykrajovackou, alebo robit strojcekom na susienky 🙂 idem ja uz.. paa 🙂

dajaja
20. nov 2011

@asemilka ja budem asi vykrajovat, lebo strojcek nemam.. len ak by som si pozicala od maminy. dakujem este raz. papa

orchis
20. nov 2011

@monika2712 tak a precitala som si aspon niekolko poslednych stranok a dost som sa prekvapila, naposledy co som citala o tom ako sa to u teba vyvija si sa uz pripravovala na prichod mrchy a teraz zrazu sa teplota zase vysplhala a vyzera to nadejne 🙂 ale ako pises si len 24DC, ja by som s testovanim pockala, aspon este dva dni aj ked som velmi zvedava..... 😉 tak nakoniec si ani nestihla prestat merat teplotu 😅 no drzim palce nech sa pekne drzi hore 🙂
ja som 11DC a tusim este pred ovulkou. momentalne som ani nemalala casu nad tym vsetkym rozmyslat a tak som sa musela mrknut do diara, ze kolky som DC 😀

orchis
20. nov 2011

@esmemia a ty ako nakoniec? nechavate na nahodu alebo jednoducho budes to riadit bez vedomia svojho draheho 😉 kolko DC si a DPO?

monika2712
20. nov 2011

@orchis no ano nejak to u mna opat blbne, bola som zmierana ze uz ide mrcha a teda este stale s tym pocitam, uvidim este dalsie dni co povie teplota, mozno s testom este pockam, ak sa nahodou vcera len uhniezdilo co sa mi zda dost neskoro tak hcg moze byt este dost nizke, len ta moja nedockavost, radsej by som bola keby ma mrcha predbehla, aj tak mam take stavy ze mam skor pocit ze pride.
No ja som prave dozehlila, a idem si troska zacvicit a masirovat ten moj pomaranc na zadku 🙂

dajaja
20. nov 2011

@monika2712 no aj ja som velmi zvedava na tvoju zajtrajsiu teplotu 🙂 nech sa len pekne drzi hore..

orchis
20. nov 2011

@monika2712 no presne, zatial podeme spolu sledovat len tu teplotu 😉
ja som tiez konecne zacala pravidelne cvicit a musi mi to vydrzat lebo zase zacinam mat bolesti hlavy kvoli chrbtici 😠 mam strasne stuhnute chrbtove svalstvo z toho neustaleho vysedavania na stolicke 🙄 tie dva mesiace od zaciatku snazilkovania som sa neskutocne zanedbavala ale uz sa snazim dostat do normalu 😉 nejako som sa velmi sustredila na to snazilkovanie a vsetko ostatne zrazu islo bokom 😕
ten masazny strojcek fakt tak velmi pomaha? rozmyslam, ze by som si ho kupila. tusim, ze uz aj u mna sa zacina tvorit ta hlupa celulitida 🙄

orchis
20. nov 2011

@dajaja ty si na tom ako?ktory DC si? no normalne po niekolkych dnoch absencie na MK som uplne stratena 😕

janka9898
20. nov 2011

@dajaja no hej leti to no a nasa sinduska to zvladla super len musime menit steniatka pod nou aby sa dostali vsetky kedze strukov ma len 8 a steniatok je 12🙂

monika2712
20. nov 2011

@orchis no s tym strojcekom... tento novy je troska taky slabsi ako ten co som mala predtym ale da sa, zatial som len dvakrat masirovala,lebo nemam krem na celulu, musim zajtra skocit kupit nejaky dobry, ale ano pomaha to, uz po prvom pouziti som videla ze je ta pokozka hladsia a vypnutesia.. len je to vcelku namahave, si tak masirovat najskor jednu nohu a polku zadku potom druhu.. ako na pol hodinu robota to je..ale lepsie ako nerobit s tym nic, plus som pridala cviky na zadok, tak snad bude vidiet nejaky vysledok.

orchis
20. nov 2011

@monika2712 no ja by som presvedcila toho mojho aby ma masiroval, teda aspon niekedy 😉 teraz mi masiruje siju a chrbat a uz mu to ide celkom dobre 😉 ako sa vola ten strojcek co mas teraz a pamatas sa ako sa volal ten co si mala predtym? aj by som si to vyziadala ako maly vianocny darcek 🙂

orchis
20. nov 2011

@monika2712 a neboj, ten vysledok urcite bude vidiet 😉 a to sa musi pouzivat ten anticelulitidovy krem?

monika2712
20. nov 2011

@orchis vies co, ono bez toho kremu to nejde tak lahko masirovat, a bolo aj v navode ze pre lepsi vysledok je dobre kombinovat s tym.. lepsie sa aj ten krem vstreba do pokozky.. no teraz mam tento :
http://www.realshop.sk/product/beauty-relax-mas...

a da sa s nim masirovat v podstate cele telo lebo je tam taka hladka a vlnkovana nasadka a na tu sa da este taka latkova, a tym mozes aj chrbat, chodidla.. ale napr mne je trocha siroky do dlane na uchytenie, ja mam male ruky.. takze lepsi by mi bol s nejakou uzsou rukovatou.

no a ten predtym, to bol Zepter, ale to uz je hrozne vela rokov, a netusim ci sa to vobec este vyraba.

ktore
20. nov 2011

baby aj vy mate podaktore uz deti.aj oni dostavaju vela uloh na vykendy?a na prazdniny ?

monika2712
20. nov 2011

@ktore moja to som uz aj ja dostavala na 8 rocnom gymply uz v Prime, cize v piatej triede.. som kvoli skole musela prestat tancovat lebo som to nestihala.. a to som zo skoly 11 rokov..

dajaja
20. nov 2011

@orchis ja som teraz 18 DC a ovulka by mala pomaly prist. Minuly tyzden som sa rozhodovala, ci vobec pokracovat v snazeni, lebo mi treba dat do poriadku zuby. Koncom januara som objednana, budu mi robit implantat. Len sa mi nechce cakat tak dlho 😒

dajaja
20. nov 2011

@ktore no ja mam zatial len dvojrocneho drobca 🙂 ale pocula som, ze deti teraz v skole dostavaju strasne vela uloh, chudence

marcovka1
20. nov 2011

@minusko ahoj tiez si tu dlho nebola nestihas tak ako ja 😀 cakas na ovulku ci uz na // 🙂 vobec nemam prehlad baby tu toho tolko popisu 😀

esmemia
20. nov 2011

@ktore tak ta druha,uz musi byt tvoja ok?
@asemilka vies,ze mas asi pravdu???Ved ich nemusi trapit ci budu mat z coho uzivit rodinu,ved biely na nich robia a stat im prachy da 😠 ....no som napalena,nedari sa mi ani chudnut,ani otehotniet :D...6.12. ma caka sono prsnikov a potom prehliadka na gynde,takze trosku doktorku vytrapim a popytam sa co je so mnou,ci je tam dole vsetko ok ci nie je daka cysta,alebo nieco a hlavne mam pocit,ze sa moje telo sprava ako keby som bola fakt tehu,od potratu priberiem cca pol kila az kilo ako keby som naberala v tehotenstve aj to tak vychadza a neviem sa toho zbavit
@ktore uz Ti odpovedala Monika,ze ma album,len pre priatelov,ale ma ho velmi podobny ako Monika 😉
@oskvarka tak to ste sa dobre rozhodli,ziadny stres=poriadny keks :D
@janka9898 moja Sinduska ma krasne steniatka a naozaj je to pekny pocet,vsetka cest jej a aj vam
@orchis ahojcek moja,no prestala som to uz uplne riesit,som zvedava ako a co,domeriam teplotu a buduci mesiac nic,este rozmyslam,ze na mesiac vysadim aj kyselinu listovu,mam dobrat dakych 8 tabletiek co je na 4 dni-davka je dve denne a potom vysadim,mam uz kupene aj dalsie dvoj balenie,ale necham ho zavrete.Mam aj pocit,ze odkedy ju jem,tak sa mi posunul cykluc z 30 dni na 33-35,co sa mi moc nepaci,lebo predtym som presne vedela,kedy dostanem,no teraz nikdy neviem ,este mozno zacnem pit na upravu trosku tu alchemilku a uvidime. Inak som 22DC a 5 DPO No naolko pocas ovulky sexik sice bol,ale nedoslo k vyronu,tak z toho vobec nic nebude a sexik odvtedy nebol ziadny-takz euz som stratila chut uplne a prosit sa a stresovat nebudem 😉 😀 Ked to bude mat prist,tak snad to pride 😝

monika2712
21. nov 2011

Baby caute, tak test som nerobila dneska, teplota zase jemne klesla.. takze uz ratam s mrchou, nic necitim takze velmi neverim ze by to mohlo byt tehu.. nevadiiii ide sa dalej. 😉

ktore
21. nov 2011

@monika2712 ahojte aj ja mam teplotu dole zase 36.6.sa mi zda ze zase postupime o mesiac dalej.hoci monci este mas nadej.ja uz velmi citim ze dostanem ms.

monika2712
21. nov 2011

@ktore ahoj, no ja uz neverim.. hlavne necitim nic, len prsia.. myslim ze pride mrcha ale asi az vo stvrtok piatok..

ktore
21. nov 2011

@monika2712 aj ja dnes davam poslednne dve tablety a potom uz cakam aby prisla ms.ak teda uz chce uz nech pride.dobre by bolo v piatok ale asi ma naponahlo lebo prsia hrozne bolia.ale sak sa uvidi.

minerwa
21. nov 2011

Ahojte snažilky, chcela by som Vás poprosiť o radu. Som dosť zmätená z môjho cyklu.
Mávam ho pravidelný 28 dňový s bolesťami prvé tri dni.

Mrcha mala prísť 20.11.2011 (nedeľa)

V piatok 18.11.2011 som v noci išla na WC a začala som krvácať slabo červená bez bolesti
V sobotu 19.11.2011 iba slabučké hnedé špinenie bez bolesti
V nedeľu 20.11.2011 to isté ako v sobotu
V pondelok 20.11.2011 dnes ráno silnejšie krvácanie zatiaľ bez bolesti.
Čo sa deje????

Od ktorého dňa si mám začať rátať začiatok cyklu? Aby som si vedela vyrátať plodné dni?
Ďakujem

lusip
21. nov 2011

Ahojky baby,..citam vas uz pekne dlho,....ale teraz som sa k vam konecne pridala. Snazime sa 2 mesiace,...uvidime,..ci z z toho nieco bude,..... dufam, nikedy viac, niekedy menej,.....uvidime. dnes som 31 DC,...ktory trva niekedy 28 dni,....niekedy aj 37, ovulku preto tiez tazko urcit.....testik zatial vcera negativny,......ale este stale je tam myslim nadej, nechame sa prekvapit,..aj ked je to niekedy dost psycho - myslienky, pocity,....pseudotehotenstvo,....snad sa dopracujeme k vytuzenemu drobcovi a tym padom mame najkrajsi darcek na vianoce,..bolo by to super 🙂