icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

oktavia
28. máj 2011

@nena13 tak určite sa t oplatí.Ja som tiež názoru, že radšej skôr, ako neskoro 😉 Ja som pri malej platila len od toho 5tt a bohužiaľ som nevyužila nič, nakoľko malá sa narodila v 27tt. Teraz mi pani na sociálke poradila, že stačí platiť z minima, čiže tých 14 € a potom, keď budem s istotou vedieť, že som tehotná, tak si to ísť zvýšiť.TAk dúfam, že keď sa nám podarí druhé, tak sa už nebude ponáhľať na svet, ako tento môj chrústik 😀

ernuska296
28. máj 2011

ahojte dievcence, možem sa pridať do vašej diskusie?
určite ma potešila tema-ale ma zaroven aj rozpklakala...som dva dni po MA :(((((( su to hrozne chvile a stale nezodpovedana otazka preco sa to stalo nam, ked sme mimi tak moccc celi fnukkk...kazdopadne nam radili pockat tri cykly a pak skusat od znova..takze vychadza to na to toto leto ..takze budem rada ak budem moc sledovat vase nazory postrehy a viete o niecom co sto percentne pomaha pri otehotneni, viete mi poradit nieco aj pre muza? ja uzivam femibion 800 aj po MA a pijem alchemilkovy caj na posilnenie maternice po zakroku...su nejake lieky aj pre muzom na pripravu kvalitnych rybiciek a urobenie krasnych deticiek? 🙂 vdaka ...

odrik
28. máj 2011

@ernuska296
Ahoj moja, je mi velmi luto, co sa stalo, ked budes mat chvilu urob aj kuk do temy kyretaz alebo cas otehotniet po potrate. Tam sme vsetky ubolene a sklamane vacsinou po MA alebo anembryomole. Ja som potratila v piatok 13.5. Momentalne cakam na prvu mrsku! Netrap sa tym, preco sa to stalo, myslim, ze si urobila, a aj robis vsetko, co sa da!!! Drz sa, vela stastia Ti prajem!!! A vela sily!!!

ernuska296
28. máj 2011

@odrik dakujem za tvoje mile slova my sme si uz tusim spolu pisali ze sme to mali dost podobne, ja som bola na zakroku tento stvtok 26.5. takze rana bolii ja viem ce to cas..ale stale musim myslet na toho anjelika ktory musel odletet do nebicka:(((

odrik
28. máj 2011

@ernuska296
Ano, myslim, ze sme si pisali a je mi velmi luto, ze to ani Tebe nedopadlo tak, ako by sme si to vsetky zasluzili!!! Neviem, kto alebo co, o tomto rozhoduje, ale rozhoduje velmi nespravodlivo!!! A myslim, ze kazda z nas vie, ze je to tak. Kolko zla, pachaneho na detoch, denne vidime, citame a pocujeme!!! Ale je to bohuzial nad nami a my to nemozeme nijako ovplyvnit! A to mna asi najviac ubija, lebo nemame istotu, ze sa to uz nestane. Kolko zienok to uz zazilo 2,3..... krat!!! Ach boboboboze az ma srdce boli!!! Ale musime spolocne verit, ze sa nam to vsetkym raz PODARI!!! Velmi Ti drzim palceky a prajem vsetko uz len dobre!!!

nena13
28. máj 2011

@ernuska296 Ahoj.Chcem Ti len napísať,že viem,čo prežívaš-mne sa to stalo 2x-myslela som že sa z toho zbláznim,behala som povyšetreniach vyše roka-kým som sa dopracovala k príčine MTHFR677 heterozygot-mám hustejšiu krv,žijem zdravo a riadila som sa všetkými dobrými radami.Mám 36 rokov a o to je to ťažšie...Myslela som,že to nezvládnem a hľadala silu aby som to nevzdala....Ale prešiel rok a pol a je to už celkom dobré-naozaj čas lieči,aj keď nezabudneš a máš obavy...Potrebuješ čas a otázky typu-Prečo?Su normálne a myslím,že je tu nás takých veľa....🙂Taktiež všetky nenormálne túžime po drobčekovi-a ono sa nám to určite podarí-všetko potrebuje čas,hlavne sa ukľudniť a myslieť pozitívne🙂Ja som tiež pila alchemilku.Brala kyselinu listovú,partner papal zinok.Tak sa držkaj,ver vyjde to🙂

ernuska296
28. máj 2011

@nena13 boze to je mi luto ze si si tuto hrozu musela absolvovat az dva krat:((((((( je to hrozne nespravodlive vsetkoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo a na tu hematologiu si sla iba ty ci aj partner? to treba mat doporucenie od lekara, nevies o nejakej dobrej hema ambulancii? ja si za to aj zaplatim..a co teraz snazite sa o tretie mimi? drzim ti moc palceky urcite si moc silna 🙂)))

janka9898
28. máj 2011

@cumliatko vitam nove snazilky
bambule ja som strasne stastna lebo fakt uz manzel chce babatako sice som si ho vybojovala ale nechcela som nasilu ale on sa rozhodol sam ze uz aj on chce taak som stastna ze aj on uz vnutorne citi ze chce a dnes rano mi to potvrdil prisiel za mnou rano do izby pobozkal ma a povedal mi ze ci si ideme zamiesit🙂))) 😀 😀 😀 tak mam od vcera aj hlien aj teplotka sa drzi tak hadam sme zamiesili 😀 😲

katrenka111
28. máj 2011

Ahojte možem sa pridat???
@janka9898 ako si si vybojovala, hm??? ze zrazu manžel chce???

oktavia
28. máj 2011

@janka9898 noo, tak to držím palce 😉 niekto s tím tehuľkovaním musí začať, tak nech sa rýchlo podarí 🙂 my plánujeme až niekedy na september.
Inak baby , aj u vás bola dnes taká búrka ako u nás, moja mala sa normálne bála keď hrmelo.
@katrenka111 vítam ťa u nás

janka9898
28. máj 2011

@katrenka111 hm teraz ked sa nad tysm tak zamyslam tak chudak manzel co si musel vypocut no lenze kazda vieme ake mmy zeny sme sme schopne urobit cokolvek ked tuzime ppo niecom tak krasnom ako mimi
no najskor sme sa koli tom straaasne pohadali a nie raz potom som nas nechala vychladnut asi po voch tt som znova nacala tuto temu a dhodli sme sa rozumne na september 😀
no chvilku som sa uspokojila s tymtoo mesiacom ale asi tak na jeden tt a potom som zas nahodila tuto teumu aa uz aj manzel sa inak staval ku tomu uz to tak neodmietal no a predvcerom sa ma pytal ze co by som chcela na moje narodinky uz vcerajsie 😀 a ja ze babo tak rano mi to odsuhlasil aj s peknym prekvapenim na papieriku kdr sa vyjadril ze anoo teda ideme na to
a dufam ze sme dnes zamiesili 😀

katrenka111
28. máj 2011

@janka9898 jeeej no to je mileee...tak držim palceky aby sa zadarilo 😉
Nechapem preco to mužom tolko trva......kým sa rozhýbu.....
Aj ja už zacinam mat take myslienky ze by som aj chcela mimi..... 😉

cumliatko
28. máj 2011

No ja som bola tiež si vybaviť to dobrovoľné pripoistenie, pri malej sme si to tiež dali, ale sme nevedeli, že už máme malú v brušku :o) tak nám to nevyšlo. No a majú tam pekný bordel v tom, pretože každá teta na sociálke povie ináč!!! 😠 Môj prípad je takýto: Som na rodičovskej dovolenke s dcérkou, ktorá bude mať v júli 2 roky a chystáme sa po lete "zarobiť" druhé bábatko, tak som sa prihlásila od 19. mája 2011 na to dobrovoľné pripoistenie. Povedala som jej, že si chcem platiť z maxima a že mi stále pracovný pomer trvá, pretože mám na dobu neurčitú. A soc. pracovníčka mi povedala, že si teda budem platiť 49 eur aj nejaké drobače. A ja jej hovorím, že či nemusím doniesť od zamest. papier, koľko by som v hrubom zarábala a z toho nech už len doplácam do maxima. a ona, že čo má s tým môj zamestnávateľ!!!! Tak nechápem. Kamarátka tam bola v piatok a tak jej to spravili ako som to teraz opisovala! Tak baby radte! 😖

odrik
28. máj 2011

@nena13
Velmi Ti drzim palceky, aby bolo do tretice vsetko dobre!!! Ja mam 38 rokov, ale predsa len jedno dietatko mam. Sice sme si pockali 5 rokov, zaciatok bol velmi zly, odlezala som prvy trimester v nemocnici, najprv bolo babulko dlho vo vajcovode, potom sice "preslo" do maternice, ale bol to 9 tt a srdiecko nebilo, nechavali ma ale cakat, lebo som mala vysoke hodnoty HCG. Velmi vysoke! No a zrazu v 10tt srdiecko ako zvon!!! Vtedy som prezila zazrak a aj lekari sa tak vyjadrili, ze este taku situaciu nezazili! No len sa mi zacali tvorit tehotenske cysty, tie praskali, vytvarali mnozstvo volnej tekutiny v brusnej dutine, tak endoskopicke odsavanie. To teda bolo! No a teraz, po 10 rokoch, bol zaciatok velmi podobny, len to uz nedopadlo dobre. Srdiecko nezacalo bit ☹ . Ale som neskutocne vdacna za ten jeden zazrak!!! A prajem vsetkym zienkam, a zo srdca aj Tebe, aby taky zazrak zazili!!! Velmi!!!

nena13
29. máj 2011

@odrik Tak si si tiež poriadne odtrpela...Niekedy keď mámokolo seba tehotne kamarátky a rozprávajú o tom ako im je zle-ranne nevoľnosti,kríže a poobne,vravím si čo by som dala aj za 5 horšie🙂-veď to nič nie je,ale človek si musí prejsť peklom,aby na určité veci pozeral inak☹Keď čítam Tvoj príbeh,mám slzy na krajíčku-museli stáť pri Tebe všetci svätí 🙂 Ešte sa nám zadarí,určite-len nevzdávať-aj keď to bude určite boj,ale zvládneme to. 🙂

nena13
29. máj 2011

🙂 @ernuska296 Ahoj.Až po 2 potrate na moje naliehanie sme to začali s gynekologičkou riešiť.1x-to ani riešiť nechcela-také slová ako stáva sa to,nebolo zdravé si určite počula aj ty...Po 2 MA som si povedala,že musím prísť na príčinu a nepovolila som keď mi povedali ,že sa to väčšinou rieši až po 3 potrate.Objednala ma na Hematológiu-tam mi hneď prišli,že mám tu najľahšiu formu silnejšej zrážanlivosti a povedali mi tam,že to nespôsobuje potraty, tak sme sa objednali cez gynekologičku na Genetiku v Martine(veľmi sme sa báli,či vôbec ako pár môžme mať deti)3 mesiace kým sme sa dočkali vyšetrenia ďalšie 2 kým prišli výsledky-nič nezistili-opäť len tu moju silnejšiu zrážanlivosť.Trvalo to všetko rok a pol -a aj keď som vedela,že čas mi uteká,nechcela som to ani skúšať kým na niečo neprídu.Ešte aj mám rh negatív a partner pozitív,takže tu bol tiež malý problém-ale ten sa vyriešil hneď po 2 MA mi dali injekciu,ktorá mi pomôže v prípade ďalšieho tehotenstva.Denne som bola na internete -pol roka a študovala čo mi môže byť-bolo to na niečo dobré-nevedela by som nič a šla opäť hneď s prehratým bojom do toho.Teraz si budem pytať injekcie na riedenie krvi a aj keď mi tvrdili,že ja to s mojou MTHFR677 heterozygotnou formou nepotrebujem-budem na tom nastojiť,lebo veľa žien ktoré maju taku istu diagnozu ako ja ,keď si ich vybojovali ,donosili zdravé babatka 🙂 Teraz po roku a pol ideme sa pokusiť o babätko-niekedy koncom leta.Obavy mám maličké,verím že to vyjde,musí-som si istá.A ty sa neboj,naozaj 1x keď žena potratí ,môže to byť náhoda(alebo sa aspoň pýtaj na tú hematológiu,to tak dlho netrvá,veľa krát,čo som čítala je príčina práve v tej zrážanlivosti)-2x to vyjde.Držím nám všetkým prsty🙂

nena13
29. máj 2011

@janka9898 Držííííííím prsty.Mám pocit,že muži potrebujú viac času na spracovanie tých naších nápadov 😀

jafnka
29. máj 2011

ahojte. tak u nás to bolo trochu opačne. bábo chcel najprv mm. je totiž skoro o 12 rokov starší tak hovoril, že už má načase. ale ja som najprv chcela dokončiť výšku tak sme počkali. a teraz keď už chceme obaja tak musím brať tabletky na ten môj nepodarený mechúr ☹ ale pevne verím, že je to prvá a tiež posledná komplikácia na našej ceste za dieťatkom
vám dievčence držím silno palčeky a dúfam, že to zlé už máte za sebou a už vás čaká len spokojné tehulkovanie a mimičkovanie

nena13
29. máj 2011

@jafnka Neboj,určite aj ty máš to zlé za sebou a čaká Ťa tehuľkovanie-človek si musí dať zdravíčko do poriadku a potom to určite pôjde jedna radosť🙂

katrenka111
29. máj 2011

@cumliatko Ahooj, zamestnavatel s DNP nic nema naozaj, preto je to aj dobrovolne poistenie, platíš si to z minima alebo z maxima z vymeriavacieho zakladu z hrubej mzdy....a to je cele.....

katrenka111
29. máj 2011

No ja mam tiež trombofiliu dosť zavažnú, takže mam strach a celkovo sa obavam toho vsetkeho.....
Preto už aj rozmyslam na babätku.....nejak to na mna akosi prislo....no.... 😉 Realne by to mohlo byt v auguste, septembri ale to zalezi od viacerých faktorov..... 😉

oktavia
29. máj 2011

@cumliatko ahoj, a to sa ťa ani neopýtala, že koľko zarábaš v hrubom? To ja fakt nejaké divné jednanie. Som asi ozaj ja natrafila na milú tetu 🙂 Mne poradila, že si mám platiť zatiaľ z minima, a keď budem vedieť že som tehotná, tak si to mám ísť zvýšiť z maxima. Ale hneď sa ma opýtala, koľko som zarábala v hrubom. A v sociálke vedia presne, koľko si zarábala v hrubom pred materskou, veď zamestnávateľ platil za teba odvody do socialky.Oni ti len z tej maximálnej čiastky , čo je nejakých 1100 € odrátajú hrubú mzdu ,a z tej sumy čo víde, ty potom platíš nejakých 4,4% , to je to DNP.Takže v tomto ti neporadím , len možno natrafiť na nejakú milšiu pani 🙂
@odrik
@nena13 no ako čítam, vytrpeli ste si toho ozaj dosť ☹ Ale treba si ozaj asi len veriť, že sa to podarí a všetko pôjde tak ako má, a nebudú žiadne komplikácie...

katrenka111
29. máj 2011

@oktavia No ved dobre ti poradila...naco by sisi platila z maxima, ked este nie si tehotna??? to len keby si mala vysoký zarobok, teda vysokú hrubu mzdu by si mohla....by sa to oplatilo.....a panie z nemocenskeho maju odkial vediet kolko za Teba platia odvody, to maju na starosti ine panie...vies zas tety zo socialky nemusia vedieť vsetko......

oktavia
29. máj 2011

@katrenka111 no ja ti neviem, či to vedia, alebo nie, len mňa sa pani pýtala, že koľko som asi zarábala v hrubom a potom mi povedala, že keď budem platiť z maxima, tak potom si to ona vyráta presne, že presné odvody majú v systéme, ale že to jej teraz netreba... tak neviem, či to majú prepojené, alebo ako to je 🙂

katrenka111
29. máj 2011

@oktavia No neviem teda...ale hadam Ti len dobre poradila...aj ja si to platim z minima a raz za pol roka možem zvýšit na maximum....

mariynka
29. máj 2011

@cumliatko ahoj, ja som zamestnana, zatial netehulka 😉 a tiez rozmyslam nad DNP 🙂 a na socialke mi tiez kazda tetula poradila inak 😀 😉 ale ja si dam asi od 1.juna hned z maxima.. 😉 budem doplacat nejakych 20eur 😉 a kedze u nas "snazenie" vyzera asi nejako po lete.. 😅 😵 😵 ,tak nech sme tymi 3mesiacmi poisteni.. 😉 🙂 mne tety tiez radili,ze si mam dat z minima a ked zistim, ze som tehulka, tak to zrusit a dat z maxima.. 😉 ale ja sa nemienim sledovat, lebo musis si to dat maximalne tusim do 8tyzdna zaciatku tehotenstva.. 😉 bolo vidiet, ze sami tam maju chaos 😀 😉

mariynka
29. máj 2011

@oktavia na socialke presne vedia odvody, prijem.. maju to v databaze 😉 🙂

mariynka
29. máj 2011

@katrenka111 preco raz za pol roka?mne povedali,ze zmenit sa to da hocikedy 😕 😕 😉

oktavia
29. máj 2011

@katrenka111 ja som tak platila aj pri malej...najskôr u minima, potom z maxima. Viem, že zvýšiť sa dá len raz za pol roka.Lenže dá sa to aj tak, že budeš platiť z minima, napr. do dvoch mesiacov otehotnieš, a budeš potrebovať platiť z maxima, tak si to DNP z minima zrušíš, a uzatvoriš nové DNP z maxima , ja som tak mala pri malej. To nám poradila známa, čo robila na sociálke.
@mariynka no teraz čítam, že si to aj ty tak písala 🙂

oktavia
29. máj 2011

@mariynka veď vravím, že sa do dá zmeniť hocikedy, teda zmeniť tak, že zrušíš to z minima a uzatvoriš nove DNP z maxima a ráta sa Ti aj to z minima aj to z maxima, dôležité je, platiť 270 dní