icon

Po neúspešnom IVF,KET sa nevzdávame

lusinkaj
13. jan 2010

ahojte,chcem pozvat vsetky baby do tejto temy co maju za sebou neuspech po IVF alebo KET... a veria,ze tento rok sa im to podari...vytuzene babo 😵
pozyvam Kiara15 a Martineluska...samozrejme a ostatne baby pridajte sa k nam 🙂
šup-šup do písania...tento rok bude nas uspesny 😵 😵

cherrry7
12. aug 2012

@coralin ak sa smiem spytat do akeho centra chodis a si spokojna?Ja som do BA,a spokojna budem ak sa mi podari otehotniet a porodit zdrave dieta,inak spokojna som gyn-fiv 😉

coralin
12. aug 2012

cherrry7 Ahoj, samoplátci ještě nejsme a mám ještě nějakou rezervu. Věkovou🙂 zamraženo nemáme už, ale nic a musíme na 3 pokus IVF. Neboj, i z mrazíků se může vyklubat mimoušek....hlavně věř a neboj se .Jak je to dlouho co jste byli na IVF? a máte jít na KET?

coralin
12. aug 2012

@cherrry7 Ahoj, chodila jsem 2 roky do Podolí, odtamtud jsem odešla, po 2 neúspěšných IVF a 2 neúspěšných KET. Teď chodíme do Iscare, kde jsou všichni příjemní( vím, že o tom to není), zkoušeli i Ins.2x, ale nic a v dubnu jsem měla jít na IVF, ale imunologie dopadla blbě a od té doby se léčím a zatím docela bez úspěchu. Takže chodím na imunologii a do Caru jen když něco potřebuji. Vlastně jsem, ale vděčná primářovi, že trval na imunologii, protože já jsem si myslela jak jsem v pořádku a strašně jsem do toho chtěla jít. Nakonec mě to čekání na výsledky rozhodilo, a to už asi to tělo vnitřně vědělo, že bude něco blbě. Imunoložka mi potvrdila, že je ale dobře, že jsme do tohlo nešli, protože s těmahle výsledkama, by se to rozhodně nepovedlo. Teď mám pauzu. 4 měsíce jsem jedla Pendometr, který nezabral.Teď mám na výběr buď injekce dexamed nebo prednison, který jsem nechtěla. Kdybych si vzala prednison tak už bych výsledky asi měla snížený, ale kdo ví, jestli by se to povedlo. Třeba to tak mělo být a máme počkat...Nevím, věřím, že to dobře dopadne, protože vždycky říkám, že tohle je očistec za všechny hříchy a to i za ty z těch minulejch životů, pokud nějaký byly🙂 (nejsem věřící, ale přijde mi hrozně nefér, že někdo rodí jak o život a my, co děti moc chceme a toužíme po nich procházíme tímhle ....peklem......ale při tom, můžeme být vděčné, že existují možnosti dnešní medicíny, protože bez ní bychom neměly vůbec šanci..Takže holky, věřte, protože se to prostě musí podařit....
Neporozuměla jsem části, já som do BA....?
z Podolí jsem, ale musela pryč už jsem jim nevěřila. Ty chodíš celou dobu do jednoho Caru?

cherrry7
13. aug 2012

@coralin Ahoj,dostala som sa na net az teraz,tak ti napisem par riadkov.Chodim do Bratislavy do gyn-fiv,minuly rok som mala 1.ivf neuspesne a ketko na jesen minuleho roku tiez neuspesne:O(,teraz v juni som mala 2.ivf neuspesne a pritom bolo vsetko ok,idealne ,neuchytilo sa nic,na ketko mam zamrazenych 5 embryi,ale neviem ci ist teraz hned alebo chvilu pockat,velmi sa bojim neuspechu:o( my sme samoplatci,navyse velmi zle znasam ked to nevyjde som z toho uplne mimo:o( a navyse ked si vzdy pomyslim,ze "vek" uz je hranicny a toho sa bojim najviac:O( nam povedali zo vsetkych vysledkov ze sme ok,nic nam nie je...tak dufam ze nic nezanedbali.Ano chodim len do jedneho caru,na pocula som ze v Brne je to lepsie,ale aj tak myslim ze nikde zazraky na pockanie nerobia....je to o stasti a tiez zdielam tvoj nazor ze asi su nejake hriechy a za tie trpim....ale ake????ved som v zivote nikomu nic zle nespravila aspon o tom neviem....a poznam inych ludi s inymi hriechmi a tym sa dari.....hm?Ty chodis do iscare na slovensku?

coralin
14. aug 2012

@cherrry7 Ahojky, musí to být hrozně náročné jako samoplátce. Rozumím ti i s těma stavama po neúspěchu, protože já to snáším také děsně a pokaždé si sáhnu až na dno, a je to pro mě jak kdyby mi někdo umřel. Dlouho mi i trvá, abych se pak vrátila do normálního fungování, změní se mi horzně psychika a nenávidím, ten vnitřní smutek a bolest, kdy jsem pak nešťastná, zatrpklá a negativní. Naštěstí mám své techniky se kterými pracuji, ale je to hrozně náročné vrátit se zpátky do normálního fungování, ale zatím se mi to vždy podařilo. Věk....také se toho děsím, že mám jen pět let do kulatého čísla, a že je to strašně málo času, tento rok, byl navíc takový "čekací", chtěla jsem jít do dalšího pokusu, ale obrané látky jsou tak vysoké, že by to nemělo smysl. V Brně je prý dobrý Reprofit, sestře mého muže to tam vyšlo na 4 pokus (minimálku) a dost lidí si to chválí. Obdivuju tě, že jim stále věříš, že to vyjde, nikdy jsi neuvažovala, zkusit jinou možnost, přístup...? S těma hříchama také nevím.....ale jako utěšení, mi to trochu pomáhá. Chodím do Iscare v Praze. Ale momentálně spíš chodím víc na imunologii na Karlák:(

radina
14. aug 2012

Ahojte, ja som po neuspesnom 1. ivf. Objednala som sa na reprodukcnu imunologiu. Boli ste niektora?
Myslim , ze ak by aj nahodou nieco nasli ,tak to moze pomoct predist neuspechom.

katla
14. aug 2012

@radina Ahoj. Co je reprodukcna imunologia prosim ta?

radina
17. aug 2012

@katla @katla Toto vys. robia jedine v CZ, daco aj v KE, ale vraj nie vsetko. Tak to dokaze odhalit take veci ,co brania tehotenstvu, co ine testy neodhalia. , tak napr. ci si tvoje telo nevytvara obranne latky voci sper. alebo vlastnemu plodu ☹ ...... vraj az polovici parom , co toto vys. spravia, nieco zistia.

cherrry7
18. aug 2012

@radina prosim ta a to nezistia ak vklady a nasledne neuchytenie embryi viac krat za sebou su neuspesne,v care to nevedia diagnostikovat???podla coho vedia ze je to tak ,ked ako pises to ide len v KE a CZ??

cherrry7
18. aug 2012

@coralin Ahoj,mne nic co sa imunologie a ivf tyka nerobili ziadne testy i ked stale vsetko co sa tyka vkladov embryi je neuspecne:o(( oni to nezistia ze treba aby som niekam isla,ze je to pricina neuchytenia sa embrya??Nam robili genetiku a cakali sme na vysledky pol roka,myslis ze tam by to nezistili??Vies o tom viac,das mi vediet ak mas v tomto jasno...pekny den

coralin
19. aug 2012

@cherrry7 Ahoj Cherry, z genetiky ti imunologii nezjistí. Nech si v caru napsat žádanku na imunologii. Oni to nedělají totiž běžně. Mě při 1 IVF také imunologii nedělali. A při druhém zjistili, že mám obranné látky proti otěhotnění (tzn. že i přes to, jak moc dítě chci, ho moje tělo bere jako vetřelce, nechce ho přijmout) a vypudí ho.
Takže jestli ti nevyšlo první IVF tak to zkus prosadit, i když v caru tvrdí, že to tak většinou je že se to napoprvé nepovede.
Vyšetření se dělá u ženy z krve a u muže ze spermatu.

radina
19. aug 2012

@cherrry7 Mne sa zda ,ze v CARe sa nikto neuspesnym uchytenim zaoberat nebude. Mne tiez nikto o reprod. imunologii nepovedal, docitala som sa na nete , ze take nieco vobec existuje. Vraj v Prahe vedia spravit vsetko, napr. v KE vraj nerobia protilatky na trofoblast, co je podla mna dost dolezite u zien , co uz potratili. U nas robia genetiku skor zameranu na ivf, teda ci na nu mozme ist, ci muz nie je prenasacom cystickej fibrozy, alebo nie je u nas predpoklad postihnuteho dietata. Ak by mali robit kompletnu genetiku, nedoplatili by sme sa a ani poistovna by to neuhradzala.

radina
19. aug 2012

@cherrry7 vy ste cakali na genetiku pol roka? to je dost divne, my len 3 tyzdne. Vraj to inak zvykne byt mesiac max.

cherrry7
20. aug 2012

@radina ahoj,a to mala byt ako mi primarka povedala o 3 mesiace,a dalsie 3 mesiace som vyvolavala a urgovala v BA,laboratorium genetiky,nech mi to co najskor poslu lebo vek nepusti a my by sme radi mali nase babo,ale bola tam fajn docentka,ktora mi vravela ze poistencov dovery maju zaplatenych 300 a ziadaniek je 600 a ze najskor uprednostnuju male deti ,ktore sa riesia ako prvoradeco plne chapem,ale ked to pokracovalo kazdy mesiac a ja som sa nevzdavala,bola ustretova a pretlacila nas do prvej 300-ky,genetiku mame ok,tak neviem preco sa to uz na druhe ivf plus ket nepodarilo?bojim sa ze su protilatky ktore embryjko znicia....je to nejak tak?da sa to zistit z genetiky,jedna kocka mi pisala ze z genetiky nie....teraz mam ist na ket-ko ,sama neviem mam im navrhnut nech mi poslu niekam na imunologiu,ale ved to podla mna musia sami vediet a nemali by nic zanedbat,sice im moze byt jedno ved som jedna z mnohych a navyse samoplatca uz po druhy krat .....ale predsa ,co myslis??

cherrry7
20. aug 2012

@coralin Ahojcek,rozmyslam co si mi napisala,mam ist teraz vkoncom augusta do caru,tak skusm to nadhodit mojmu lekarovi,ale neviem ci nie su na toto lekari haklivi,ze oni vedia co robia a nejaka jedna z vela cakateliek ich chce poucat......ale hadam to chapu,ved kazda tuzime a kazda chce vediet preco ja nie,uspesnost maju na 50 % a ja som v ten druhej neuspesnej polovici....:o((
A ty ako ,ako sa citis co mas nove?

radina
20. aug 2012

@cherrry7 Ja som zasa vo vseobecnej, tiez mi povedali , ze uprednostnuju deti, a nakoniec som to mala za 3 tyzdne. Mozno to zavisi, kde ti tu genetiku robili. Mne v sukromnom, ale i tak to preplacala poistovna. To je uz ale jedno, hlavne ze je OK 🙂 ....... tak uspesnost ivf je len cca 35 %. take v prieme ked to vezmes, je uspesne kazde tretie ivf a ked to vezmes u jednotlivca, tak az tretie. ☹ bohuzial , nic sa asi robit neda, lebo prirode clovek nerozkaze. A hlavne kvalita vajok sa dopredu nevidi. 😒 Niektora co lezala celu dobu, ma neuspesne ivf a mozno taka co lietala kade tade, stresovala v praci, ho moze mat uspesne. Tak ale uspesnost sa da zvysit, mozno tym , ze clovek bude zdravo zit, jest vhodne vitaminky a mozno aj tou reprodukcnou imunologiou. Treba tam jednoznacne ist.

coralin
20. aug 2012

@cherrry7 Ahojky, toho se vůbec neboj, možná budou mít řeči, ale neměli by být. a trvej na tom, že imunologii chceš.Nenech se odradit. Já jsem taky zkoušela mimoušky bez léků a pak jsem byla v šoku až po druhé, když mi vysvětlila imunoložka pořádně, jak závažnej problém mám. Kdyby mi imunologii neudělali, zkoušla bych pokusy a
platili bysme peníze a nikdy bychom dítě neměli. Takhle je alespoň pořád ještě naděje. I když se bojím.
Mám teď pauzu. Brala jsem dlouho pendometr, při kterým jsem docela trpěla a výsledky nikde, přišla jsem o čas. Teď mám pauzu. A začnu píchat injekce místo prednisonu, budu tloustnout, nebudu snad tak šílet, a uvidíme co to udělá. V lednu mě zlomil neúspěch a chtěla jsem pauzu a krapet se nám ta pauza prodloužila:( už bych chtěla jít do dalšího pokusu, mám sílu, ale pokud nebudu mít nízké hodnoty v imunologii nemá smysl jít do IVF, protože by se to nepovedlo:(
Takže vyhlídky nemám nic moc, ale věřím, že se to povede a budeme mít holčičku nebo chlapečka? 🙂 Rozhodla jsem se, že to tentokrát vyjde, musí to vyjít. I Tobě, a všem ostatním, které bojujou🙂

cherrry7
21. aug 2012

@coralin Ahoj,ja verim ze to vyjde,tiez si nepripustam ze nie,i ked po nevydarenom pokuse som klesla na dno a nemalo nic na svete pre mna zmysel,nemyt mojho manzela a mojich rodicov neviem kde by som bola,hlavne on ma velmi podrzal a tak to ma byt ,vcera som mu povedala ze ket sa KET-ko nevydari ci o rok pojdeme na ivf,ked budem mat vsetko aj imunologiu ok,ked si ju dam vysetrit,on ale nechce,lebo povedal ze to utrpenie ake videl v mojich ociach a v celej mojej bytosti onnechce aby som bola tak znicena....ja by som ti vedela vela o tom popisat.....ale ako si napisala URCITE NAM TO VYJDE VSETKYM CO TAK MOOOC TUZIME!!!!!!!!! :o) pekny den...

cherrry7
21. aug 2012

@radina ahoj,jasne nenecham to len tak na nahodu,ako pises treti ivf vyjde..:o) po neuspechu druheho moj manzel moc o tretom nechce pocut,bojisa o mna,boji sa aka som vzdy znicena,ale hlavne chce aby som bola ok,moj lekar povedal ze musim byt psychicky ok a nesmiem sa tolko na to zameriavat....a naco sa mam zamerat,ked to je tuzba a je taka silna a taka ziva....hmmm...bezradni lekari povedia niekedy poriadnu HALUZ!

danaho
21. aug 2012

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Mám s vámi hodně společného,vím jak bolí neúspěch. V lednu jsem byla na 1 IVF -neúspěšně,mrazáčci nebyli. V květnu jsem podstoupila 2 IVF, emryjko se chytlo,ale jen na 7 tt,měla jsem spontánní potrat a musela jsem na revizi dělohy. 😠 Z druhého pokusu mám 4 mrazáčky,ale zatím se na KET nehrnu. Měla bych mít po revizi 3 měsíce pauzu a taky jsem začala chodit na Mojžíšovou a mám zatím od fyzioterapeutky zákaz otěhotnět. A hlavně si potřebuju dát dohromady psychiku.Myslím,že bych KET zkusila nejdříve v říjnu nebo listopadu. Navíc mám endometriozu,neprůchodný levý vejcovod,autoimunitní zánět štítné žlázy a zvýšené NK buńky. Takže je toho požehnaně co mě zlobí.A o věku ani nemluvím. 🙂

radina
21. aug 2012

@cherrry7 tak ja pojdem nabuduce hned do prace, lebo doma som len stresovala.

radina
21. aug 2012

@danaho ahoj, ja som tu tiez nova v tejto teme. ... a preco ti zakazala otehotniet? tiez chcem ist na tie cviky.
Co su to zvysene NK bunky, ? to ti zistili na repr. imunologii?

merilin21
21. aug 2012

drzim palce snazilky bojujte!

coralin
21. aug 2012

@cherrry7 Ahoj Cherry, tak to máš doma také zlatíčko, manžel mě také podporuje, rodiče trochu, ale nerozumí tomu a nerozumí co prožívám a jaký to má dopad. Moje stavy a nálady nechápou, když přijde neúspěch.
Rozumím Ti, protože každej ten neúspěch byl pro mě hroznej a říkala jsem si, že už do toho nikdy víc nejdu, ale pak to odezní a já zase naberu sílu (ale je to fuška, dát se dohoromady a fungovat normálně)a jdu to zkusit. I když nevím jak co bude... věřím....Manžel mě podporuje hodně, nidy nezapochyboval, že by se to nepovedlo a nidy jsem ho nemusela převědčovat k žádnému vyšetření. V tomhle je zlatej, nedovedla bych si představit, řešit to s chlapem, kterej by třeba problém neměl a protestoval by. Zkus si nechat tu imunologii udělat před Ketem. Na co to odkládat až na IVF.

coralin
21. aug 2012

@danaho Ahojky, tak to sis teda také "užila:( "nedovedu si to předsavit, protože ty neúspěchy jsou tak hrozný, a při takovém úspěchu zažít tuhle bolest a pak se s tím sronat stojí hodně sil. Ale vyhrát to musíme. A je super, že máš mrazíky. Bolest přejde, srovnáš se a hned do toho zase půjdete. Do jakého caru chodíš?

cherrry7
22. aug 2012

@radina no..:o)) to si ma nakopla,ja nastupujem do prace(novej)upresnim= v materskej skole ucka(virusy a tak..)...tak som rozmyslala ze ci keto-ko hned alebo nejaky cas si dam pauzen,ale naposledy som si davala taky pozor,manzel vsetko za mna robil,pomaly som isla len na wc,a vidis kludu som mala az az a nic....tak rozmyslam ze po ketko,ist na PN,alebo to nejak v praci zvladnem-myslim na strach co ak sa nic a ja si to budem vycitat???ale ako pises asi najlepsie nesledovat a nestresovat sa a nechat tomu volny priebeh.......hmmm..

cherrry7
22. aug 2012

@danaho Ahoj,ten vek nepusti,ale musis byt silna,to co som citala,ze pises,je toho fakt pozehnane,ja som celkom ok,az na moj vek:o( nie ze by som preto stratila nadej uplne,ale predsa cim je zena mladsia aj organizmus je lepsie na tom a je vyssia pravdepodobnost otehotnenia,je mi luto ze to u teba tak dopadlo,ale ber to ako ja nieco zle je na nieco aj dobre....strasne moc ti drzim palce,neboj vsetko bude ok,a isto to vyjde,ja pojdem tiez na ket-ko tak vzajomne si budeme drzat palceky:o))) pekny den

cuculik1
22. aug 2012

@radina ahoj, chcela som sa ta opytat, citam, ze mas vacsie skusenosti na to imunologicke vysetrenie, ja som absolvovala pred tromi rokmi v ke, vsetko dobre ale tam mi robili len proti spermiam, ovariam zona pellucida a fosfolipidom. vies mi povedat co viac robia v prahe? mne doktor v care povedal ze protilatky sa vraj nemenia , ale chcem si to dat znova testnut , lebo raz som mala proti fosfolipidom pozitivne a na opakovanom testne negativne takze viem, ze sa to meni.....teraz mame za sebou neuspesne ivf a vyzera to tak, ze aj ket.....

cuculik1
22. aug 2012

dievcata, odporucili vam po neuspesnom ivf hysteroskopiu? mne ano.... este mame jedneho mrazacika, neviem ci do toho ist , myslim do tej hystero.....

cherrry7
23. aug 2012

@cuculik1 Ahojcek,mne skor nerobili ivf,pokial som nemala toto za sebou...to som prekvapena ze ti to nespravili vopred pred ivf....hmmm,zvlastne....mali by najskor mat vo vsetkom jasno pokym idu do ivf...aspon ja som to pred prvym ivf tak vnimala...tazko povet aj tak kedze mna neposlali na imunologiu a ani teraz to neriesili a tom bola na 2 ivf a jednom ket-ku