icon

Podarilo sa niekomu otehotnieť hneď po sekcii?

lilienkah
1. aug 2022

Ahojte podarilo sa niekomu otehotnieť hneď po sekcii? Prebehlo tehotenstvo v poriadku? Budem na rizikovom keď sa nám náhodou podarí? Doktor mi odporučil rok počkať no ja by som strašne chcela ďalšie 😞

nika11103
•
1. aug 2022

No to je síce pekne že ty by si chcela hneď ďalšie , ale predsa len si treba aspoň podľa mna dať trošičku pauzu nehovorím že úplne ten rok ak sa na to cítiš určite aj skôr , ale tvoje telo potrebuje aspoň pár mesiacov na regeneráciu a znovupripravenie, znovuzosilnenie maternice a vsetkeho ostatného . Každopádne je to na tebe samozrejme , ale ja by som pocuvla doktora . Pôrod , či už sekcia alebo spontánny je obrovský zásah do tela , dopraj mu trosku oddychu .

ukulela
•
1. aug 2022

@lilienkah pri sekcii ide o to, v akom stave je jazva na maternici. A odporuca sa preto pockat. Hrozi totiz jej roztrhnutie.

pukanec123
•
1. aug 2022

@lilienkah čo znamená “hneď po sekcii”, aký časový úsek? Doktor ti povedal rok počkať, čo je ešte podľa mna v pohode čas, lebo všade inde ti povedia najskôr dva roky po sekcii… sa teda odporúča. Ja osobne by som neotehotnela skôr. Vieš o tom že v tom prípade riskujes svoj život aj život dieťaťa? Ak nie je jazva ok, hrozí ruptura maternice, placenta praevia a mnoho dalších rizikových faktorov

loliki
•
1. aug 2022

@lilienkah Je to blbý žart. Snáď to nemyslíš vážne. Keď sa ti roztrhne maternica, je koniec, vykrvácaš. A tvoje 1. dieťa potrebuje matku.

nevenka
•
2. aug 2022

@lilienkah ja som mala normalne porody, ale poviem Ti, ze brucho som mala na padrt dobrych 9 mesiavov po porode, pichalo tam, bolelo tam. A to som mala male deti a bezproblemove porody. Ja nechapem, preco chces riskovat. Mala si normalne rozrezane brucho, CELE, nielen kozu, na maternici mas rez a jazvu, to sa musi zrast, zahojit a spevniet. Cim vyssi vek, tym menej kolagenu v tele, pomalsie sa tieto veci davaju dokopy.
Skorsim tehotenstvom po sekcii riskujes, ze ked Ti bude maternica rast, jazva to nemusi vydrzat. Moze Ti prasknut maternica cela a vykrvacas do brusnej dutiny, co uz je zivot ohrozujuci stav. Vies to?
Okrem toho, keby to aj telo vydrzalo, ako sa chces starat o babatko, co uz mas? Nebudes ho moct nosit, v domacnosti nic robit, no krasne vyhliadky. A este, keby aj toto si zvlqdla, tak lutujem Tvoje brucho, ake bude po 2 sekciach za sebpu v tak kratkom case. Diastaza a mozno aj pruh, ta isto neminie. Neriskuj, skus potlacit tie poblaznene hormony. Lebo to su asi len hormony. Treba zapnut aj racionalne uvazovanie.

ada309
•
2. aug 2022

Zrejme mas zatial kludne babatko 😆 ... vyckaj chvilu, ono ta to hned prejde.. 😶

nevenka
•
2. aug 2022

@ada309 ja som takto mala tretie babo, spinkalo, zlatunke a potom prisli v 4,5 mesiaco zuby a bolo po "sej haj" 😅🤣

danica2711
•
2. aug 2022

chcela by si hneď ďalšie, no aké dojemné... a čo to, čo už máš? Od toho v pohode odídeš do nemocnice, ak prípadne budeš mať rizikové tehotenstvo, resp. ako mu zabezpečíš starostlivosť, keď budeš síce doma, ale s nariadeným kľudovým režimom? A čo ti utečie, ak to ďalšie nebudeš mať hneď? Chcelo by to trošku použiť rozum...

karhu
•
2. aug 2022

byt rodicom, znamena byt zodpovedny, uvazujes zodpovedne?

lenkadenisa
•
2. aug 2022

@lilienkah ja som otehotnela 9mesiacov po sekcii, neplánovane. poviem ti, nie je to med lízať.

19daniela90
•
2. aug 2022

Ja som otehotnela 10 mesiacov po prvej sekcií. Prvé tehu bolo rizikové, druhé úplne v poriadku. Mala som ísť rodiť prirodzene. Aj mi v 40tt odtiekla plodová voda, mala som kontrakcie, ale neotvárala som sa. Tak nakoniec po 16tich hodinách po odtečení plodovej vody ukončili tehu druhou sekciou. Dcéra mala 53 cm a 3850 g. Druhé tehotenstvo bolo plánované, odkonzultované s gynekológom, že je jazva zahojená. Tak sme sa začali snažiť a hneď na prvý pokus sa podarilo. Akurát som musela odstaviť od kojenia, aby som nepotratila.

ivangeline
•
2. aug 2022

3m po

lilienkah
autor
•
2. aug 2022

Ja som sa pýtala tých ktoré to zažili nie tých ktoré majú na všetko názor a ani to zažili 😃 ale ďakujem za vaše múdrosti.. ani ma nepoznáte a už sa navažate že si mám počkať kým mi dieťa vyrastie a či som zodpovedná atď. 😂 nepísala som že hneď na další deň chcem otehotnieť 🫢 skôr ma zaujímajú názory žien ktorým sa niečo take stalo

anazuz20
•
2. aug 2022

@lilienkah aj ja sa pripájam 🙂 som 2 roky po sekcii a tiež má zaujíma

jabadabadu
•
Odpoveď bola odstránená
•
filili
•
2. aug 2022

Mne po sekcii lekár nevravel vôbec nič také, že odporúča počkať s druhým...otehotnela som po roku a absolútne žiadny problém, druhý syn sa narodil prirodzene a nevenovali mi pritom žiadnu špeciálnu pozornosť, že rodím prirodzene 20 mesiacov po sekcii.