Podarilo sa vám prirodzene vnútromaternicovo otehotnieť s jediným, aj to poškodeným vajíčkovodom?
Dobrý večer žienky. Kvôli mimomaternicovému tehotenstvu sme prišli o nášho milovaného anjelika, o ktorého sme sa snažili cez 3 roky a ja zároveň o jeden nefunkčný vajíčkovod a druhý, v ktorom bolo MMT mám poškodený, pôvodne mi ho chceli tiež zobrať ale to som odmietla. Vraj som musela prekonať nejakú infekciu, lebo som mala bruško plné zrastov. Máte to niektorá tak ako ja a podarilo sa vám "zdravo" (myslím tým vnútromaternicovo) prirodzene otehotnieť a aj bábätko donosiť? Taktiež mi napadá ešte jedna otázka - po čase by sme sa teda chceli opäť začať snažiť o bábo, ale nebolo by rozumnejšie nechať si prv odobrať a zmraziť vajíčka pre prípad, že by to zasa nedajbože skončilo MMT a nedajbože by mi museli vziať aj druhý vajíčkovod a tým by už odber vajíčok nikdy nebol možný, takže by sme sa nikdy našich vlastných - teda aspoň mojich vlastných - detičiek nikdy nedočkali? Alebo ako to funguje? Bude odber vajíčok možný aj bez vajíčkovodov? Veľa o tejto téme neviem, nikdy som tento problém riešiť nemusela a dúfala som v to, že ani nikdy nebudem... Ďakujem vám.
@manzeliajavorski ahoj ka verím, že áno len si treba skontrolovať, ako je na tom tento dr ti určite povie všetko najlepšie. Držím silno prsty a nemaj strach
@milus777
@bobricek1979
Ahoj žienky. No, ďakujem pekne za objasnenie, nevedela som o tomto veľmi veľa, keďže som zatiaľ takéto veci riešiť nemusela a dúfala som v to, že ani musieť nebudem, ale žiaľ...
Čo sa týka vajíčkovodu, tak vraj veľmi poškodený nie je, ani ho vraj nerezali, tak snáď tam je aj väčšia šanca... Len sa bojím aby sa mi tam nevytvorili opäť nejaké zrasty, o ktorých zasa nikto nebude mať ani tušenia a zasa to dopadne rovnako... Samozrejme, že idem na všetky možné vyšetrenia, ktoré je potreba absolvovať, nech ma preliečia, prečistia, prezrú mi chúďatko môj jediný vajíčkovod, ako je na tom s priechodnosťou... Veríme ale, že bude vo väčšej miere zdravý a že sa nám zadarí naše vytúžené bábätko prirodzenou cestou a vajíčko zamieri pekne do materničky a uhniezdi sa tam.
Ďakujeme vám veľmi pekne obom, držte palčeky.
@manzeliajavorski držím silno prsty, treba veriť 👍😉
@manzeliajavorski jasnw ze sa to da aj s jednym vajcovodom.minuly rok som o jeden prisla kvoli mmt a teraz som 19tt...zatial vsetko ok.dufam ze aj nadalej ostane.
Mamina sestra tiez orehotnela iba s jednym. Snazili sa 11 rokov.. potom mala MMT.. a o jeden vajcovod prisla... ked sa prestali snazit.. resp. Prestala na to mysliet tak otehotnela prirodzene 😁
Ja som presla mmt minuly rok zaciatkom maja,vajcovod mi zobrali. O tri mesiace na to som bola znovu tehotna. Bohuzial sme o babo prisli den pred terminom porodu. Takze ano,s jednym sa da v pohode otehotniet. A podla toho,co som pocula,aj s jednym poskodenym. Drzim palce.
Žienky, ďakujem vám všetkým za povzbudzujúce odpovede, a zároveň mi je ľúto čím ste si museli prejsť...
Čo sa mňa týka, bola som na HSG vyšetrení, teda vlastne na tom, ktoré sa robí ultrazvukom, nie röntgenom... Doktor mi oznámil niečo, čo som počuť nechcela - kontrastná látka sa dostala len do prvej tretiny môjho jediného vajíčkovodu, ďalej už nie... Mám prísť na HSG opäť za pol roka, vraj sa to ešte môže zlepšiť, pretože teraz je to ešte čerstvé (mesiac a pár dní)... Ale to si veľmi nemyslím, že sa to zlepší... Snažiť o mimi by sme sa nemali (to mi aj samej došlo), lebo by mohlo dosť pravdepodobne opäť nastať MMT... Aj sa bojím to risknúť... Ale z druhej strany - čo ak by sa nám to teraz predsa len podarilo? Čo ak môj vajíčkovod bude o pol roka ešte v horšom stave než teraz? Neviem a cítim sa hrozne, myslím, po tom čo mi bolo zdelené mojím lekárom, že nádej na prirodzené počatie sa nám už rozplynula... Každý nás upokojuje tým, že existuje aj umelé oplodnenie, ale prirodzené počatie je prirodzené počatie... Cítim sa nepoužiteľná a zbytočná... Nie je pre ženu nič horšie ako to, že nie je schopná prirodzene počať a donosiť zdravé dieťa...
@manzeliajavorski skus si pozriet toto
https://www.youtube.com/watch?v=wgze8nBu_Dg
Nadej umiera posledna a umele oplodnenie nie je ziadna hanba.... kukni si to do konca 😁 pekny den ti prajem

Ahoj. Jasne ze je odber vajicok mozny bez vajickovodov. Len sa uz neda otehotniet prirodzene ale cez ivf to pojde. Praveze ivf je urcene prave pre zeny bez vajickovidov a samozrejme ine problemy.zena berie injekcie na dozrievanie folikulov na vajecnikoch a potom sa ihlou odsaju cez posvu vajicka z vajecnika. Vajcovod tam nieje potrebny. Drzim palce.co sa tyka prirodzeneho ottehotnenia tak myslim ze sanca stale je zalezi do akej miery je vajcovod poskodeny. Dr ti nepovedal ze ako si natom? Drzim palce