icon

Podpora otehotnenia pri dojčení pred štyridsiatkou

30. júl 2025

Ahojte
Mam 39 r..ešte kojim 2r dieta a chcela by som ešte otehotieť
Nejako sa nedarí.. viete poradiť čo uzivat na podporu
Menzes mávam už cca 1.5roka ..kojim v noci a na obed keď ide spať

anjelicek26
30. júl 2025

Tak prestan kojit, pri vysokom prolaktine mozes sice mat menzes, ale folikuly poriadne nepraskaju... ja mam prirodzene vysoky prolaktin a toto bol fakt problem... plus telo si potrebuje oddychnut a nabrat ziviny pred dalsim tehotenstvom... zajdi k lekarovi, cyklus pozriet, hormony a potom podla toho uvidite... nam to v tom veku trvalo 1,5 roka, maly sa narodil 3 dni pred mojou 40kou...

autor
30. júl 2025
@anjelicek26

Tak prestan kojit, pri vysokom prolaktine mozes sice mat menzes, ale folikuly poriadne nepraskaju... ja mam prirodzene vysoky prolaktin a toto bol fakt problem... plus telo si potrebuje oddychnut a nabrat ziviny pred dalsim tehotenstvom... zajdi k lekarovi, cyklus pozriet, hormony a potom podla toho uvidite... nam to v tom veku trvalo 1,5 roka, maly sa narodil 3 dni pred mojou 40kou...

@anjelicek26 však ja viem ze to asi bude ťažšie..ale syn je naviazany na to kojenie ..teda uz len pred spánkom...

barka1
30. júl 2025

Tak to už bude o prioritách. Bud necháš dojcit sa 2r dieta, alebo urobíš všetko pre otehotnenie = odstavis ho.

autor
30. júl 2025
@barka1

Tak to už bude o prioritách. Bud necháš dojcit sa 2r dieta, alebo urobíš všetko pre otehotnenie = odstavis ho.

@barka1 myslíš, e je úplne treba?

anjelicek26
30. júl 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 však ja viem ze to asi bude ťažšie..ale syn je naviazany na to kojenie ..teda uz len pred spánkom...

@anonym_autor ako pise kocka vyssie, tu si musis urcit priority, v tom veku nam proste uteka cas a on nie je par mesacne babatko, ze by nemohol byt naviazany na maminu bez toho aby bol prisaty (a ano aj ja som kojila deti dlho, ale...). Ten hormonalny profil a sono si daj spravit aj tak a uvidis...

autor
30. júl 2025
@anjelicek26

@anonym_autor ako pise kocka vyssie, tu si musis urcit priority, v tom veku nam proste uteka cas a on nie je par mesacne babatko, ze by nemohol byt naviazany na maminu bez toho aby bol prisaty (a ano aj ja som kojila deti dlho, ale...). Ten hormonalny profil a sono si daj spravit aj tak a uvidis...

@anjelicek26 prvého syna až do 3 r vecer
.ale ten už má 16r teraz
No nejako to musím vymyslieť..chalani sú také prisavky

barka1
30. júl 2025
@anonym_autor

@barka1 myslíš, e je úplne treba?

No ja neviem. Ale úplne odstavenie by som riesila ako prvu vec, keby som bola na tvojom mieste.

anjelicek26
30. júl 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 prvého syna až do 3 r vecer
.ale ten už má 16r teraz
No nejako to musím vymyslieť..chalani sú také prisavky

@anonym_autor tvoje telo samo rozhodne, kedy je pripravene otehotniet, je to tak... ak dojcis, sustredi sa - casto - nie vzdy samozrejme - prave na to dojcene "babatko"... vysoky prolaktin blokuje ovulaciu... u mna urcite, nepraskali mi na sone vobec folikuly, pritom ovulacny pozitivny uplne, ovulacne bolesti, ale proste nepraskol... zacni obehnutim gynekologa, za to nic nedas, nech vsetko pozrie...

autor
30. júl 2025
@anjelicek26

@anonym_autor tvoje telo samo rozhodne, kedy je pripravene otehotniet, je to tak... ak dojcis, sustredi sa - casto - nie vzdy samozrejme - prave na to dojcene "babatko"... vysoky prolaktin blokuje ovulaciu... u mna urcite, nepraskali mi na sone vobec folikuly, pritom ovulacny pozitivny uplne, ovulacne bolesti, ale proste nepraskol... zacni obehnutim gynekologa, za to nic nedas, nech vsetko pozrie...

@anjelicek26 tak práve aj ja si myslím ze ovu podľa bolesti a hlienu mávam.. ale možno práve tiež nepraskaju

autor
30. júl 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 to si mala počas kojenia?

sweet20
30. júl 2025

Tak ako sa pise vyssie... bud budes dojcit alebo chces otehotniet.. proste nic ine ani medzi tym neexistuje

sweet20
30. júl 2025

Zenske telo je postavene tak, ze ked dieta dojci tak si telo chrani to dieta, teda "nedovoli" mat ine... je to ako u zvierat, ked to mam tak skaredo povedat

autor
30. júl 2025
@sweet20

Zenske telo je postavene tak, ze ked dieta dojci tak si telo chrani to dieta, teda "nedovoli" mat ine... je to ako u zvierat, ked to mam tak skaredo povedat

@sweet20 hej?..len veľa žien tu píše ze otehotneli úplne rýchlo aj pri dojceni

Ale teda uz asi mam vysoký vek

sweet20
30. júl 2025
@anonym_autor

@sweet20 hej?..len veľa žien tu píše ze otehotneli úplne rýchlo aj pri dojceni

Ale teda uz asi mam vysoký vek

@anonym_autor samozrejme existuje ... ja nehovorim, ze dojcenie je antikoncepcia... ale tebe sa nedari... ved si skusala nie? Pokusate sa o dieta a sa vam nedari, tak je?

sweet20
30. júl 2025

My nie sme lekari, moze to byt vekom, moze to byt dojcenim, hormonami, anovulacnymi cyklami atd...

nevenka
30. júl 2025

Ja som otehotnela za pomerne casteho dojcenia, mala som 39. Menzes som mala od 4 mesiacov po porode. Merala som si BT a robila ovu testy a vedela som, ze ovulaciu mavam. Ale tak my sme sa nesnazili, ja som otehotnela este aj s liekmi na hypertyreozu, ale hormony uz boli ako tak v norme, u nas to bolo prekvapko. Rodila som par mesiacov pred 40-kou.
Cely zivot som mala vysoky prolaktin, ako nastrocna som sa dokonca na to liecila, mala som ho ako dojciaca zena. A cysty na vajecnikoch a kadeco, muzskych hormonov vela a prirodzene som otehotniet mala len velmi tazko. No a mame 4 deti "ani neviem, ako".
Otestovala by som si, ci mavam ovulaciu na Tvojom mieste. Testami a meranim BT. To pre zaciatok. A uvidis, ci Ti yo dojcenie blokuje ovulaciu alebo nie.

dzeein
9. aug 2025

@anonym_autor ja tiez prispejem skusenostou. prveho syna som mala v 39. pomyslali sme aj na dalsie dieta, ale povedala som si, ze silit to nebudem a neodstavim drobca nasilu. lebo co ak sa otehotniet nepodari aj ked prestanem dojcit, a nebude ani dalsie babo a neostanu mi ani tie vzacne chvilky s babatkom pocas dojcenia 🥴😊 maly bol tiez neskutocny papkac, od rana do vecera na prsniku. menstruaciu som popri dojceni dostala az po vyse roku, chvilu trvalo, kym sa dlzka cyklu upravi, ale po par mesiacoch sa to stabilizovalo a aj popri dojceni som otehotnela pomerne rychlo. Druhe babo sa narodilo teraz v maji, mesiac pred mojimi 42 narodeninami, vekovy rozdiel medzi nimi je 2roky a 4 mesiace..