Podpora plodnosti pri dojčení
Ma niekto skúsenosť..s cajmi a pod..ešte kojim mam aj menzes ..ale vek 39 r preto chcem niečo na podporu..
Podpora plodnosti? Prestať kojiť. Áno, je možnosť otehotnieť aj popri, ale v tvojom veku je ta možnosť oveľa nižšia.
Ja som tak prestala (syn mal.16 mes. A do 5 mesiacov som bola tehotná. Mala som 42 rokov.
@vilma7 no môj bude mať v auguste dva..menzes začal 7 mes po porode..skúšala si otehotniet aj pri kojeni?
Tak ja s rým ozaj problém nemám. Dojčenie nie je antikoncepcia , hlavne ak už máš pravidelnú ms. Určite už máš aj ovu.
Podpora plodnosti? Prestať kojiť. Áno, je možnosť otehotnieť aj popri, ale v tvojom veku je ta možnosť oveľa nižšia.
Ja som tak prestala (syn mal.16 mes. A do 5 mesiacov som bola tehotná. Mala som 42 rokov.
@vilma7 ved ked uz ma vyse roka menstruaciu, tak otehotniet moze. Ako prestat dojcit pomoze? Ja som dojcila do 3mesiaca druheho tehotenstva. Po prvom porode som dostala menstruaciu po 8 mesiacoch.
Mas 39, nie 50 a jedno dieta uz mas. Ak chces zvysit sance na tehotenstvo, tak zisti kedy mas ovulaciu. Ja som to nikdy nepotrebovala sledovat, tak viac neporadim, ale je tu kopa zien, co s tym maju skusenost. Pozri nejake temy ohladom sledovania ovulacie. A mozes to prejst aj a gynekologom.
Ak si nemala problem otehotniet pri prvom tak okrem odskedovania ovulacie by som viac toho asi nerobila
@vilma7 ved ked uz ma vyse roka menstruaciu, tak otehotniet moze. Ako prestat dojcit pomoze? Ja som dojcila do 3mesiaca druheho tehotenstva. Po prvom porode som dostala menstruaciu po 8 mesiacoch.
Mas 39, nie 50 a jedno dieta uz mas. Ak chces zvysit sance na tehotenstvo, tak zisti kedy mas ovulaciu. Ja som to nikdy nepotrebovala sledovat, tak viac neporadim, ale je tu kopa zien, co s tym maju skusenost. Pozri nejake temy ohladom sledovania ovulacie. A mozes to prejst aj a gynekologom.
Ak si nemala problem otehotniet pri prvom tak okrem odskedovania ovulacie by som viac toho asi nerobila
@daja07 mam 2 deti teda..starší už má 16r..problém som nemala otehotniet..ale teda neviem snáď mam ovulaciu..
Kojiť by som ešte chcela
Tak ja s rým ozaj problém nemám. Dojčenie nie je antikoncepcia , hlavne ak už máš pravidelnú ms. Určite už máš aj ovu.
@ivangeline pravidelnú hej mam..tu ovulaciu som nasledovala teda..ci mam
Tak si odsleduj cyklus. Mas dve deti a nevies ako ti to funguje?
Ja som pri prvom otehotnela a do polovice dalsieho tehotenstva som dojcila.
Určite je fajn brať aspoň kyselinu listovú, alebo nejakú zmes vitamínov typu Femibion, Jamieson prenatal a pod. To môžeš v pohode popri dojčení. Ja som ešte pila čaj z alchemilky, ale ťažko povedať, aká bola účinnosť 🙂 Cyklus mi nabehol až keď mal syn 20 mesiacov, tú alchemilku som nasadila počas tretieho cyklu (od menštruácie po ovuláciu) a aj som vtedy otehotnela, ale bolo to biochemko. Ďalší cyklus sme z viacerých dôvodov snaženie vynechali a na ten ďalší som potom otehotnela aj bez alchemilky.
Tak si odsleduj cyklus. Mas dve deti a nevies ako ti to funguje?
Ja som pri prvom otehotnela a do polovice dalsieho tehotenstva som dojcila.
@maryetta vieš čo nikdy som to nasledovala.. snaha bola celý mesiac a nejako sa zadarilo..ale teda som nedostala vredy
Určite je fajn brať aspoň kyselinu listovú, alebo nejakú zmes vitamínov typu Femibion, Jamieson prenatal a pod. To môžeš v pohode popri dojčení. Ja som ešte pila čaj z alchemilky, ale ťažko povedať, aká bola účinnosť 🙂 Cyklus mi nabehol až keď mal syn 20 mesiacov, tú alchemilku som nasadila počas tretieho cyklu (od menštruácie po ovuláciu) a aj som vtedy otehotnela, ale bolo to biochemko. Ďalší cyklus sme z viacerých dôvodov snaženie vynechali a na ten ďalší som potom otehotnela aj bez alchemilky.
@dixitka ďakujem.. ja som čítala že alchemilka mimo menzesu do ovu..aj si si ju nejako sledovala?
Ja som čítala, že od prvého dňa cyklu do ovulácie, a aj v minulosti keď sme sa nesnažili o bábo som pila alchemilku najmä cez menštruáciu na zmiernenie bolestí. A ovuláciu som si sledovala podľa príznakov - plodný hlien a tuhosť/pozícia krčka maternice.
Ja som čítala, že od prvého dňa cyklu do ovulácie, a aj v minulosti keď sme sa nesnažili o bábo som pila alchemilku najmä cez menštruáciu na zmiernenie bolestí. A ovuláciu som si sledovala podľa príznakov - plodný hlien a tuhosť/pozícia krčka maternice.
@dixitka ja zase tu som čítala že sa nemá cez ms..tak neviem
Sledovať to chcem aj ja
Ty sa v tom teda vyznáš?..kedy bodla toho je ovulácia
Ak chceš naozaj ďalšie babo, tak v prvej odpovedi si dostala návod. Odstaviť. Sú ženy u ktorých to nevadí a otehotnejú, iné ženy skutočne musia prestať dojčiť. Dojčením sa uvoľňuje hormón prolaktín a ten potlaca dozrievanie vajíčok. Čím viac a častejšie žena dojčí, tým viac prolaktínu sa tvorí. Menstruacia sa nerovná ovulácia. Ja som menstruovala rok popri dojčení a aktívne sme sa snažili o druhé dieťa a nič. Ked som povedala gynekologicke že chcem ďalšie dieťa, spýtala sa či dojčím. Vravím ano. Povedala ze mám prestať dojčiť a keď do 6 mesiacov neotehotniem, potom to začneme riešiť. Presne 6 mesiac po odstavení som otehotnela. Ak fakt chceš to ďalšie babo a nemáš uz 20, treba odstaviť. Nemíňaj peniažky na “zázračné” doplnky. Rozumiem tomu, aj mňa to veľmi lákalo, keď sa dlhšie nedarilo.