Podpora pre dlhoročné snažilky
Zakladám túto diskusiu pre tie snažilky ktoré sa viac ako 2 roky stále snažia a stále to končí rovnako ... bez úspechu...
Ak ste tu tu také čo stále skúšajú a veria no ale stále sa nedarí bola by som rada ak by ste sa ozvali 🤲🫶 Pre nás ktoré každý mesiac tajne s malou dušičkou dúfajú ale za každou / čiarkou opäť si ťažko povzdychneme a často aj s nejednou slzičkou na tvári sa pokúšame zdvihnúť a ísť ďalej s nádejou že možno budúci mesiac sa to konečne podarí...💙 Aj ja sama som jednou z tých a ako postupuje čas, deň za dňom a z toho mesiac čo mesiac prestávam veriť že sa to aj podarí. Je mi z toho do plaču lebo už som tehotná bola ale nedopadlo to dobre a odvtedy sú to už 2 roky nič a preto hľadám medzi vami tie ktoré veľmi dobre viete aké to je a rada by som bola aby sme sa podporili aby sme v tom neboli sami lebo ja si pripadám akoby som bola sama a o to sa aj horšie cítim smútok ktorý denne prežívam sa ťažšie a ťažšie znáša a bola by som rada keby som mala oporu aby sa mi ľahšie kráčalo ďalej každý dňom v živote lebo kto iný to vie najlepšie chápať ako tá čo zažíva rovnaký príbeh v našom živote... Vopred Vám ďakujem...🫶🩵🕊
Známa sa snažila skoro dva roky, stále na to myslela a nedarilo sa. Nakoniec si povedala, ze uz to nebude silit, zamerala sa na ine veci, uplne to vypustila z hlavy a o cca dva mesiace bola tehotna. Ozaj sa na to treba ,,vykaslat,, a ono to pride samo v pravy cas 😉
@anonym_da832b ked ono aj ku tomu “vykaslat sa na to” musi clovek dospiet. Ja som roky tvrdila, ze na to nemyslim, kaslem na to ale pamatam si realne kedy prisiel ten moment. Proste sa to zrazu stalo. Ked som videla kolegynu znicenu z potratu a tuzby po druhom dietatku. A povedala som si, ze takto dopadnut nechcem. Mam jeden zivot a ten chcem prezit stastne. A zmierila som sa s realitou. A bum. Vtedy to prislo. Po siestich rokoch sa nam narodil syn.Drzim palce kazdej zene, kazdemu paru …
@anonym_autor a nechceš ísť do centra kde ti pomôžu? Ja som sa takto 4 roky trápila plakala mesiac čo mesiac nenávidela všetky tehotné veď vieš o čom píšem .....v centre nám pomohli do 2 mesiacov sme čakali babo
@anonym_da832b ked ono aj ku tomu “vykaslat sa na to” musi clovek dospiet. Ja som roky tvrdila, ze na to nemyslim, kaslem na to ale pamatam si realne kedy prisiel ten moment. Proste sa to zrazu stalo. Ked som videla kolegynu znicenu z potratu a tuzby po druhom dietatku. A povedala som si, ze takto dopadnut nechcem. Mam jeden zivot a ten chcem prezit stastne. A zmierila som sa s realitou. A bum. Vtedy to prislo. Po siestich rokoch sa nam narodil syn.Drzim palce kazdej zene, kazdemu paru …
@pehavcek 🤲🫶
@anonym_autor a nechceš ísť do centra kde ti pomôžu? Ja som sa takto 4 roky trápila plakala mesiac čo mesiac nenávidela všetky tehotné veď vieš o čom píšem .....v centre nám pomohli do 2 mesiacov sme čakali babo
@tess123 Tam sme už boli pred rokom a vraj všetko je v poriadku obaja ...vraj len skúšať 😶🌫️
Známa sa snažila skoro dva roky, stále na to myslela a nedarilo sa. Nakoniec si povedala, ze uz to nebude silit, zamerala sa na ine veci, uplne to vypustila z hlavy a o cca dva mesiace bola tehotna. Ozaj sa na to treba ,,vykaslat,, a ono to pride samo v pravy cas 😉
@anonym_da832b kiez by sa dalo ale podvedomie ma svoj rozum
@tess123 Tam sme už boli pred rokom a vraj všetko je v poriadku obaja ...vraj len skúšať 😶🌫️
@anonym_autor fakt ??? Lebo nechápem,neviem? asi zle centrum ste zvolili my sme tiež obaja v poriadku totálne komplet vyšetrenia všetko ok......a nám navrhli hormóny a plánovaný pohlavný styk hneď v 2. cykle som otehotnela n
@anonym_autor nám sa nedarilo 3 roky, boli sme aj v centre, obaja v poriadku, 2x sme absolvovali IUI a nič, povedali sme si, že kašleme na to, užijeme si leto a v septembri buď to necháme tak alebo pôjdeme do umelého. A bum... Ostala som tehotná. Ale tie reči, že nemysli na to, vypustí to z hlavy,... To sa proste nedalo, mne sa tlak dvíhal, keď som to počula... Dnes máme 3 zdravé deti a rozostupmi cca 18 mesiacov. A držím prsty všetkým snažilkám, až sa dočkajú tých svojich bábätiek, i keď to niekedy trvá trochu dlhšie ❤️
@tess123 no nám navrhli 2 veci dať si čas však sa to snáď zadari alebo umelé a ešte mi ten skvelý doktor navrhol keď som tam bola sama zmenu partnera s takým hlúpi úsmevom tak som mala dosť
naša známa otehotnela po asi 20 r. už sa na to s manželom dávno vykašľali a im sa zrazu zadarilo. zrovna chystali svadbu staršej dcére.
potom s dcérou spolu kočíkovali. samozrejme každá to svoje bábo. 🙂
naša známa otehotnela po asi 20 r. už sa na to s manželom dávno vykašľali a im sa zrazu zadarilo. zrovna chystali svadbu staršej dcére.
potom s dcérou spolu kočíkovali. samozrejme každá to svoje bábo. 🙂
@tess123 u niektorých párov to trvá podstatne dlhšie, u mojej známej 9 rokov, ale nakoniec sa dočkali
@anonym_57cd93 aj ja poznám taký prípad, cez víkend som sa zrovna s tým manželským párom stretla, spomínali sme to, bolo to po viac ako 17 rokoch manželstva, ale oni nemali žiadne deti, už vôbec nedúfali, je to 40 rokov späť, vtedy neboli zďaleka také možnosti, ako dnes. Takže pani chodila po lekároch pre problémy so žalúdkom 🙂 a zrazu dieťa a do roka aj pol druhé.
@anonym_autor mne s manželom nikdy nezistili nic a boli sme na vsetkych vysetreniach ktore existuju, 9 rokov sme si nedavali pozor a nikdy som neotehotnela prvých 6 rokov som na to dokonca ani NEMYSLELA! dalsie 3 sme sa snažili intenzivne posledny rok s pomocou lekarov folikulometria, hormony, IUI nakoniec vyslo až IVF a dockali sme sa synceka. Tieto rady ako na to nemysliet ma vytacaju do nepričetna, nikdy nikdy na to neprestanes mysliet a vzdy budes dufat ze nepride MS ..... 2 roky su dost cas leti navstivila by som Dr.... niekedy to proste za svet nejde a vidis nemusi to mat ani ziadnu objektívnu príčinu. proste to tak je.... takže ako Gizka idem, riešim. Hlavu hore a bojovať
@anonym_autor s mojim rozumom v mojich rokoch ...už by som nečakala...vajíčka sa každej žene míňajú, niektoré už medzi 30 -35 majú nizke AMH...choďte do iného centra , chvália si tu zeny Brno ,Olomouc a do konca roka môžeš byť tehotná
@anonym_autor ahoj, ja zacinam 6. rok snazenia. Pred dvomi mesiacmi som pravdepodobne mala prve biochemicke, dovtedy nic. Skusili sme kadeco (zatial bez iui a ivf), aj na to nemysliet. Parkrat som zmenila pracu, ze pridem na ine myslienky, nepomohlo. Urcite v tom nie ste sami. Striedaju sa obdobia, kedy je tato situacia viac prijatelna a kedy mam pocit, ze to uz nevladzem zvladat.
ono, vykaslat sa na to nie vzdy pomoze... my sme sa snazili dva roky, potom som sa na to vykaslala, aj tak to neslo, potom zistili u lekara pricinu a banujem, ze som sa na to vtedy vykaslala a stratila cas... takze urcite odporucam lekara
@pehavcek zabookuj si nejaku dovcu v Keni, sprav vsetky ockovania a idealne predplat v dive centre cely package, uvidis ako zostanes tehu dva tyzdne pred odchodom 😀😀😀 Ja som zila s tym, ze deti asi nikdy nebudu, 10 rokov som ziadne nemohla mat a donosit cez 12tt. A potom bum na prvy sup, akurat teda som vymenila partnera. Ale plan bol taky, ze som si kupila rok predtym novy octopus a este som zvazovala rebreather a tu Kenu na potapanie. Tak namiesto potapania som pekne grcala do wc 😂 Ale syn miluje rybicky a more 😉 Mozno povzbudenie ako sa na veci vykaslat. Druhy raz som tiez neverila a v 5tt som este behala zosnurovana v korzete na velkej gothic party. Maly bol so svokrou. Ja som behala po nejakom zamku do 4:00 rano 😂 Muz mi este hovori, pocuj co ked to vyslo, pre istotu vela nepi. Ako nepila som skoro nic okrem jedneho pohariku. Ale viac menej som nepila preto, lebo nie som fanusik alkoholu a ten korzet nedovoloval vela tekutin. Dnes tu kolisem maleho netopiera, WGT som musela zrusit, lebo som v tom case uz bola tesne pred porodom.
@tess123 no nám navrhli 2 veci dať si čas však sa to snáď zadari alebo umelé a ešte mi ten skvelý doktor navrhol keď som tam bola sama zmenu partnera s takým hlúpi úsmevom tak som mala dosť
@anonym_autor smiem sa spýtať v ktorom centre ste boli? Kľudne mi napíšte správu
@anonym_autor kolko mas ty a partner rokov?my mame 2 deti, chceme tretie a uz viac ako rok tiez sa nam nedari a obidvoch chlapcov sme na 1x splodili...tak neviem no...tiez ako dalej, musime len verit,. ze sa to raz podari
@tess123 ahoj, vieš mi napísať v akom centre ste boli a ako to všetko prebiehalo? Bola by som moc vdacna ❤️
@anonym_autor Autorka ja ti odporúčam len a len centrum. Nejde to? Treba tej prírode jednoducho pomôcť… darmo sa budeš trápiť nad tým ako čas ubieha a vy ste stále bez dieťaťa.
Na reči typu že nemysli nato alebo dovolenka sa rovno vieš čo..
Ja som prišla o tri roky života v trápení že sa to podarí.. išli sme do centra - mali sme jedno IUI ktoré nevyšlo a nakoniec vyzerá že vyšlo IVF.
Smútok nad negatívnymi testami a vložkami vystriedala radosť 🙂
Len smelo do toho niekedy ani sami lekári nevedia prísť na príčinu…