icon

Polyp a otehotnenie.

rp123
24. jan 2020

Ahojte, snažíme sa o dieťatko skoro 3 roky, v marci mi potvrdili biochemické tehotenstvo a bude tomu skoro rok, čo sa nedarí. Dnes som bola u lekára, ktorý mi potvrdil, že som po ovulácii, čiže prebehla včera. Ale pri kontrole mi našiel 6mm polyp. Prosím vás bráni to k otehotneniu? Lekár mi povedal, že netreba to zatiaľ vyberať keď má len 6mm a počkáme, či do pol roka neotehotniem. Ale ja už po pravde nemám silu čakať? Ďakujem za rady

eliska13
•
24. jan 2020

@rp123 nemyslím, že to má niečo s tým spoločne.Uz To robili laparoskopiu, hormónalny profil?

katka2505
•
24. jan 2020

Polyb by ti tehotenstvo nemal ovplyvniť.Tiez mi našli a otehotnela som normálne na 1.raz

rp123
autor
•
24. jan 2020

@eliska13 robili jedno aj druhe, akurát som mala vysoký prolaktín, tak mi dal hormóny, ktoré som už dobrala a stále nič:(

rp123
autor
•
24. jan 2020

@katka2505 oki, ďakujem za odpoveď

iwcars
•
24. jan 2020

Mne doktorka v marci na preventívke povedala, že mám polyp, že sa máme snažiť, a ak sa do októbra nepodarí, tak bude musieť ísť von. V septembri som otehotnela 🙂

rp123
autor
•
24. jan 2020

@iwcars vďaka 🙂 bodaj by to bol už konečne aj môj prípad

little84
•
24. jan 2020

Mne moj dr tiez nasiel polyp a ked som sa ho pytala ci to neohrozi tehotenstvo tak vraj nie,nemam mat obavy.Kratko na to som otehotnela a prelezala som v nemocnici niekolko mesiacov s krvacanim ked mi hrozil predcasny porod kvoli polypu,primar bol velmi nahnevany ma mojho dr,vraj mi to mal odtstranit este pred tehotenstvom.

stanus81
•
24. jan 2020

Tak mne napriklad odstranenie polypu pomohlo otehotniet. Snazili sme sa o babatko asi 3/4 roka. Isla som na preventivku, kde mi gynekologicka nasla polyp na maternici a na krcku maternice. Isla som na odstranenie (v narkoze cca 15 min zakrok). Mali sme cakat 6 tyzdnov a znova sme sa zacali snazit. A hned pocas prvej ovulacie som otehotnela.

rp123
autor
•
24. jan 2020

@little84 sama tomu nerozumiem, prečo čakať. Ale ja s mojim lekárom nepohnem, hneď sa nahnevá. Sama som sa ho opýtala, či by nebolo dobre ho dať preč, keďže vie brániť k otehotneniu a keď sa tak dlho snažíme a hneď reagoval podráždene, že nie najskôr o pol roka:( rozmýšľam čoraz viac, či nemám seba aj manžela objednať do Martina na sanatórium Helios.

rp123
autor
•
24. jan 2020

@stanus81 myslím si tiež, že odstránenie by bolo určite lepší prípad, ako ho tam mať a ktovie, či sa nebude rýchlo zväčšovať:(

eliska13
•
24. jan 2020

@rp123 nestracaj čas a choď sa aj inde poradit

stanus81
•
24. jan 2020

Nerozumiem, na co cakat pol roka. U mna - preventivka koncom februara, odstranenie v strede marca a koncom maja som otehotnela.
S takym pristupom dr by som ho uz vymenila.

rp123
autor
•
24. jan 2020

@stanus81 asi to bude jediná možnosť,vymeniť ho,dakujem

engel76
•
24. jan 2020

Mne sa polyp urobil po prvom ivf. Hned mi ho vybrali a po jeho odstraneni dalsi cyklusb ivf vyslo. Bola som v Brne.

klcova238
•
9. mar 2020

@engel76
Koľko si musela čakať ? 6 týždňov odkedy ti ho vybrali ?

engel76
•
14. mar 2020

@klcova238 polyp sa tusim vybera najlepsie na konci menzesu a na dalsi cyklus som hned stimulovala. Ziadne cakanie 6 tyzdnov.