Pomáha Pycnogenol na zlú morfológiu?
Naozaj pomaha? Citala som vo viacerych forach (starsich), ze ano.
Nám sa zlepšila morfologia % a pritom každú tvrdí že morfo už zlepšiť ničím nejde. No začala som si čítať presne štúdie o pycnogenole. Ale tam fakt zázraky zas nečakaj že z 1% to skončí na 10%. Hlavne až po dlhodobom užívaní to má vplyv. Cca za pol roka pri užívaní okrem vitamínov sa manželovi zlepšila morfologia z 0,5 na 0,8 🙈 no aj to stačilo aby prvé IUI vyšlo
@milka1988 a ktory konkretny pripravok je fajn? Da sa kombinovat napriklad s multivitaminom (teda speci pre plodnost)?
Tie multivitaminy sú blbosť si často x slabé... Nízke dávky akonapr folandrol. Ani nekupuj. To radšej každý vitamín samostatne. Škoda že už nemám ten papier kde som mala všetko spisane ale bolo tam omega 3-6-9
Zinok a selén
Vitamín c
Vitamín E
Musím vydolovať v pamäti čo ešte
Je ich veľa ale pravidelne treba brať aby mali účinok
Dokonca veľký vplyv na morfologiu má aj oxidačný stres a na to je tiež dobre brat vitamíny. Musíš si to naštudovať aké presne. A dokonca niekde robia aj merania oxidacneho stresu. Ak bude vysoký vieš čo spôsobuje zhorsenu morfologiu a viete to riešiť.
Ale celkovo pri zlej morfologii bude lacnejšie a aj pre psychiku asi skúsiť radšej to IUI.
Predsa tam oni v špeciálnej centrifuge prečistia spermie zle od dobrých, pridajú roztok s glukozou tak sa trochu "prebudia" k životu a rovno ti ich také aktívne a pretriedene vstreknu dnu

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12418064/ studia.