icon

Posunutá ovulácia na 19. - 20. deň cyklu

zuzka_puska
29. jan 2021

Baby, idem sa poradiť.... Skúšala som aj s dr, ale... Ale, ten má len nervozne odbil, že zbytočne stresujem, snažíme sa dlho tak bodaj by som už aj nestresovala. Tak sa idem poradiť, možno skôr ukľudniť tu medzi vás 😉 skôr ma zaujímajú vaše osobné skúsenosti...rady typu chod k doktorovi sú u mňa nateraz nereálne, chodím tam pravidelne, všetky testy mám úplne v norme, maternica v poriadku, cysty nemám, nedávno som mala aj preventívnu, ktorá dopadla na jednotku. Ale ide o to, že mávam 30 dňový cyklus. Presne 30 dni,niekedy 29, niekedy 31. No posledné mesiace robím ovulácne testy, pozitívne mi vychádzajú na 19-20dc. Čiže ovuláciu mávam takto neskoro, testy používam clearblue s presnosťou na dva najplodnejsie dní v cykle, preto uvádzam dva dni. Mam teda asi krátku dobu od ovulácie do ms, pre otehotnenie. Mali ste to niektorá tiež takto, a podarilo sa vám otehotnieť? užívam síce duphaston, ale cyklus mi neupravil. Môj doktor samozrejme ovu testom neverí, že to je blbosť, že ovuláciu nemôžem mať 19-20 deň pri tejto dĺžke cyklu, ale ja ju takto ozaj mám, svoje telo si poznám a aj testy to potvrdzujú😉 ďakujem za každú radu, tip, skúsenosť. 🥰

Strana
z3
zuz0110
11. mar 2021

@zuzka_puska blbost, hcg 170 14dpo je uplne v pohodicke. Si zober, ze uhniezdit sa mohlo aj o 2 dni neskor napr. Ja som pri synovi mala podobne hodnoty. Akoze ja fakt nie som z tych, co tu davaju plane nadeje, ale 170 je naozaj dost. Ten duphaston beries stale dufam.

sono2
11. mar 2021

@zuzka_puska ale, žiadna psychika
Folikulometriu ti robil doctor?
Ak nie, aj tak takýto prístup to je na zmenu doktora.
Každé dva tri dni sex úplne stačí.
Meraj si bazalnu teplotu na jedno desatine číslo
A muž ide na spermiogram.
Kľudne môžeš mať milión problémov obrazne povedané
Preventívna prehliadka je nulová vypovedajuca hodnota v otázke plodnosti

sono2
11. mar 2021

@zuzka_puska ty uzivaš duphaston celý cyklus???čo čo? ?? To sa nesmie. Zásadne po ovu

zuzana111984
11. mar 2021

@zuzka_puska ahoj, ja som ti už aj predtym pisala, takže vidím, že nasadiť Duphason neskôr zabralo 😉 tesím sa, ze sa podarilo. K tvojmu doktorovi, on je asi padnuty na hlavu, najskor ti neveri, ze mas posunutu ovu a teraz ta strasí mimomater. a nizkou hodnotou hcg. Jasne, ze mas nizku a nic nevidno, ked si mala ovu na 22dc, si vlastne vyse tyzdňa pozadu oproti tabuliek. To hcg mas v norme, ja som 15dpo mala 230hcg. Zalezi kolko ti stupne o 2-3 dni. Ak ti nechce zobrat znova krv, zbehni si niekde do labaku na vlastnu ziadosť, stoji to max 10€. Hlavne klud, a nenechaj sa vystasit, že sa vymykas tabulkam 😊

zuzka_puska
autor
11. mar 2021

@zuz0110 áno, duphaston beriem stále, teda začala som po ovulácii a beriem odvtedy stále 2x denne. 😉 Verím, že pomôže...

sono2
11. mar 2021

@zuzka_puska tak gratulujem

zuzka_puska
autor
11. mar 2021

@zuzana111984 áno áno, dala som na tvoju radu v podstate 😁😁 lebo celý život ho beriem od 16dc..tak posledný cyklus som sledovala ovulku a nasadila až 2dni po. A vidíš, naozaj pomohlo, naozaj blokoval ovuláciu 🤷😳 inak ďakujem veľmi pekne za radu 🙏 naozaj to vyšlo! 😁 A veru hej, nevydržala som a zaplatila som si odber u iného gynekológa za tých 10€, dnes ráno...zajtra poobede bude výsledok. Tak by malo hcg stúpnuť na aspoň tých 340... v pondelok mi za 30€ spraví aj usg pre istotu. Inak ale bolia ma neskutočne kríze, a aj brucho, ako keby som mala dostať ms. Každý deň mám tieto bolesti. Tak neviem , sama som zvedavá či to dopadne dobre, alebo nie 😳🤷

zuzka_puska
autor
11. mar 2021

@sono2 vieš čo, nie....ja užívam duphaston už roky, a vždy od 16dna cyklu....darmo som dr rozprávala že ovuláciu som si odsledovala na 19-20 deň alebo aj neskôr. Dávkovanie mi nezmenil. Tak som si ho zmenila sama, na radu žienky túto odtiaľ, nasadila som až po ovulácii. A vyšlo to, on mi asi ozaj doteraz blokoval ovuláciu. Teraz som konečne po roku tehotná. Ale neviem, ako to dopadne, bolieva má brucho ako na ms, aj kríze, čiže ostáva mi len čakať či sa to bude vyvíjať ok alebo to skončí 🙏😳

lenka273
11. mar 2021

@zuzka_puska neboj nič to ti stupne. Mne vtedy tiež toho 13.októbra povedali, že som tehotná ale, že zatiaľ slabé ... test mi tiež ukazoval len slabú čiarku,ale nik z toho nestresoval lebo aj doktorka vedela že ovulka bola na konci...tak držím palce

zuzana111984
11. mar 2021

@zuzka_puska hcg by malo stupat obdeň dvojnásobne, tak uvidís zajtra, malo by byt cez 300, ale s usg by som počkala aspoň do stredy, ak dobre počítam v pondelok ešte stale nemusí byt nič vidno. Bolesti môžu byť aj, že sa maternica rozťahuje, môže byť aj biochemické, že sa plodík neudrží ale Duphason ti blokuje príchod ms, ale verím, že to nebude tvoj prípad 😊 Každopádne to treba sledovať, či hcg rastie, či sa na usg objaví, ak by dlhšie nie, budeš musieť vysadit Duphason, aby ti umelo neudržoval tehotenstvo a prisla ms. Ale ešte raz verím a silno silno držím palce, aby bolo všetko v poriadku 🙏

zuzana111984
11. mar 2021

@zuzka_puska s tym Duphastonom je to pravda, potvrdil mi to gyn., mam ho teraz na 2 mes. nasadeny, lebo som silno krvacala mimo cyklu, tak ho mam na upravu, od 13dc, a na kontrole som mu hovorila, ze mi mešká 3 dni, najskor sa spýtal, či nie som tehotná ale ani nečakal na odpoveď a hneď povedal, ze nemozem byť keď som brala duphason. Nakoniec ešte v ten deň prišla ms.

zuzka_puska
autor
11. mar 2021

@zuzana111984 ďakujem 🙏 no čo povedať, nahneval má aj dr, že má odmietol brať na krv každý druhý deň aby videl či rastie hcg.. síce viem, že aj keď by hcg rastlo môže sa počas tehu stat čokoľvek. Ale videl v akom strese som, napriek tomu povedal že mi nepomôže, že mám prísť o dva týždne. Viem aj to, že dr nie je pánboh a nemôže nás zachrániť všetkých 😔 ale aspoň by mi sledovaním krvi možno klesol stres alebo by som sa mohla postupne pripravovať na najhoršie. Pre mňa je lepšie čakať niečo zle, ako keď sa to stane nejako náhle. No našťastie ,sa u nás daju tie odbery krvi aspoň za poplatok, aj to je fajn ❤️ veru, zatiaľ duphaston beriem a uvidím, ak do 2 týždňov ani hcg nestupne ani na usg nič nebude, budem musieť vysadiť a čakať na ms 😔 Ale tak každopádne aspoň viem, že duphaston sa berie po ovulke, vôbec mi hlava neberie prečo si môj dr nenechal vysvetliť že tu ovulku sledujem a že je ozaj neskôr... Stále dookola opakoval, že otehotnieť som mohla hocikedy, no mohla ale keď testy ovulacne boli negatívne a pozitívne až na 19 deň.... Celkovo tomu procesu otehotnenia nejak prestávam rozumieť 😁😁😁 a ďakujem 🙏 o taký týždeň sa ozvem, ako sme dopadli 😉

sono2
11. mar 2021

@zuzka_puska po roku? Veď to je ok.
No veru blokoval, nakoľko obsahuje progesteron ktorý sa produkuje až po ovu, niektoré baby sú také senzibilne, že musia vysadiť aby ms prišla.
Tak ja že roky, potom čítam, že máte jedno už
No to všetko viac boli, počkaj neskôr. ja som sa v piatom mesiaci už cítila ako pred pôrodom
Niekedy ani chodiť nevedela brucho ako balón ťažké, to si telo pamätá aj krize ma boleli neskutočne si ešte hovorím ako ja budem fungovať a okolo 12 tt to prešlo.
Prečo by si mala mať problém
To je normálne všetko

sono2
11. mar 2021

A hlavne si nájdi nového doktora! Podľa ms si koľko tt?

zuzka_puska
autor
11. mar 2021

@sono2 áno, jedno už máme, ale už je to veľká školáčka. Tak a snažíme sa niečo cez rok, úplne presne neviem odkedy, začali sme len tak lajt a každým neúspešným pokusom sa stres stupňoval. Viem ale, že sú ženy ktoré sa snažia aj dlhšie. Aspoň mám teda skúsenosť, že duphik naozaj tu ovulku blokuje. Najlepšie je odskúšať na sebe 😉 užívam ho už roky, bez neho ani fungovať neviem, buď nemám ms vôbec, alebo mám krvácanie aj mimo cyklu. S ním cyklus 28 dní, len ovulka neskoro. Ja som prvé tehu mala úplne ukážkové, žiadna bolesť, až v tých vyšších mesiacoch, presne ako píšeš od toho 5-6 mesiaca už to bolo také citeľnejšie, kríze, pupok, atď. A ver mi, dr by som hneď vymenila. Obvolala som pár takých lepších gynekológov ale ani jeden už neprijíma nové ženy 😔😔😔 a podľa ms som 4tt a 6 dní. Podľa ovulácie 4tt a 1 deň. 🙂

sono2
11. mar 2021

@zuzka_puska tak to neni nič vedieť ani keď prídeš za týždeň to najskôr 6tt najlepšie 7tt je srdce tdd to asi vieš.
Aha no, budeš to mať ok uvidíš

zuzka_puska
autor
11. mar 2021

@sono2 veru, zatiaľ mi stačí výsledok hcg, či stúpa či nie.... Pre pokoj na duši 🙏 a usg veru srdiečko začína fungovať až neskôr. Ďakujem za podporu, tak dúfam že to bude pravda a bude to ok. Určite dám info ❤️

lenka273
12. okt 2021

@lenka273 ahoj no ako si dopadla? Ja už som tiež tehotná, som 18 týždeň a dnes mi potvrdili dievčatko. Tak som veľmi šťastná.

rita0123
1. dec 2021

Dievčatá som 4tyzdni v ktorom týždni vyšetrí dr lebo ešte má nechcel zobrat že nič neuvidí

daisy92
14. dec 2021

@zuzka_puska ahoj,neviem či sa neskoro nevyjadrujem k tejto téme. Ja to poznam, ten strach už riešiť s doktorom niečo😀mňa ale zaujíma,totiž ja mám 28dnovy cyklus a podľa môjho doktora som mala posunutú ovuláciu,keďže som tehotná,len mne sa to nezdá..vždy ju mávam v strede cyklu,cyklus pravidelný..ak by bola na 20den tak by sa to vajíčko vôbec udržalo keď 8dni na to som už mala mať ms? Nie je to nejaké divne? A ďalšia vec..s priateľom sme naposledy mali styk v čase ovulke a na ďalší deň naplno..spermie by prežili toľko dní? Alebo sa plod nevyvíja ako má? Už som na hlavu z toho🙈🤷🏼‍♀️

Strana
z3