Posunutá ovulácia na 19. - 20. deň cyklu
Baby, idem sa poradiť.... Skúšala som aj s dr, ale... Ale, ten má len nervozne odbil, že zbytočne stresujem, snažíme sa dlho tak bodaj by som už aj nestresovala. Tak sa idem poradiť, možno skôr ukľudniť tu medzi vás 😉 skôr ma zaujímajú vaše osobné skúsenosti...rady typu chod k doktorovi sú u mňa nateraz nereálne, chodím tam pravidelne, všetky testy mám úplne v norme, maternica v poriadku, cysty nemám, nedávno som mala aj preventívnu, ktorá dopadla na jednotku. Ale ide o to, že mávam 30 dňový cyklus. Presne 30 dni,niekedy 29, niekedy 31. No posledné mesiace robím ovulácne testy, pozitívne mi vychádzajú na 19-20dc. Čiže ovuláciu mávam takto neskoro, testy používam clearblue s presnosťou na dva najplodnejsie dní v cykle, preto uvádzam dva dni. Mam teda asi krátku dobu od ovulácie do ms, pre otehotnenie. Mali ste to niektorá tiež takto, a podarilo sa vám otehotnieť? užívam síce duphaston, ale cyklus mi neupravil. Môj doktor samozrejme ovu testom neverí, že to je blbosť, že ovuláciu nemôžem mať 19-20 deň pri tejto dĺžke cyklu, ale ja ju takto ozaj mám, svoje telo si poznám a aj testy to potvrdzujú😉 ďakujem za každú radu, tip, skúsenosť. 🥰
@hennyinnsbruck ďakujem 😉 a aj si niečo užívala, na podporu otehotnenia? Či to šlo tak samo? My sa snažíme dlho a už to začínam aj vzdávať(a údajne práve to je najlepšie) 😉 ale ešte som pozbierala posledné smietky snahy a skúsime ešte tento mesiac, budúci už na to kašlem, lebo sa z toho scvoknem. 🤷
Ahojte maminky ,prosim vas neviete mi poradit ci je sanca ze by som mohla byt tehotna? Merala som si BT
15DC 36.8
16DC 37
17DC 37.3
18DC 37.4
19DC ( dnes) 37.1
Teplota moze takto klesat ? Alebo us sa mozem vzdat nadeje. Mam taky vselijaky pocit zaludku,bolesti v podbrusku aj citlive prsia ale nie velmi naliate .dakujem
@zuzka_puska pozitivne ovu testy na 20dc znamenaju, že ovu môže byť 21 až 22dc, pri 30 dňovom cykle je tam asi kratka faza na uhniezdenie, ale určite nie nemožná, len asi preto sa dlhšie nedarí 🤷♀️ Styk mate v deň pozitivneho testu alebo az o tych 24 hod? Ze ci neskusate prilis skoro. Inak nech ti dr. spravi folikulometriu a zistí kedy máš ovu, ak tak neskoro, nech to rieši, ak by ma takto odbil, už by som od neho brala kartu 🤨
@zuzka_puska Inak pred rokmi som mala ovu 18dc z 28, podarila sa vtedy dcerka. Len tam bolo teda aspoň tých 10 dni fáza. Teraz po rokoch sa mi posunula na 14dc.
@zuzka_puska nie nič len kys listovú prvý x na prvú supu ale bolo biochemicke, potom na 3 ti cyklus.
Hej to máš pravdu, otrepana fráza ale naj je na to kašlať 😂
@zuzana111984 snažíme sa každý 2-3 deň.... Keď mi test vyjde pozitívny, tak aj v ten deň...aj dva dni po, alebo deň po, hocijako🤷 popravde, už nie som na to tak zameraná ,ako v prvé mesiace snaženia. Už skôr sa snažíme si len užívať, aj tie ovu testy už robím len tak, aby som si potvrdila že tá ovu aspoň je,aj keď neskoro. A samozrejme podvedome stále dúfam 😉 toho pocitu je ťažké sa zbaviť. V decembri som mala komplet preventívnu, bral mi aj krv, obzeral maternicu, vaječníky, a tak aby som to mala komplet a vyšlo mi, že je všetko v najlepšom poriadku. Užívam duphaston, tento mesiac si idem trošku predĺžiť cyklus, aspoň o deň-dva, nech teda prejde aspoň tých 10 dní od ovulácie. /Teda od pozitívneho testu🤷/ no s dr som bola vždy spokojná, prve dieťa sa nám zadarilo ani nevieme ako, vtedy som nič nesledovala, žiadne testy, ani sme sa nesnažili, len to proste vyšlo bez problémov. A teraz pri druhom🤦 dr mi tiež povedal, že psychika robí veľa v snažení, ak sa zameriam na testy, deň ovulácie, plodné obdobie atď,nuz to pôjde ťažko. Ale popravde už to trvá dlho a nebaví ma to, a veru zvažujem aj zmenu lekára, len do čerta neviem za koho by som ho vymenila, u nás to je tak, že tí lepší odborníci majú plno a nové pacientky neberú, a tí horší vezmú, ale to by bol skok z blata do kaluže. 😔 Len som chcela nejaké povzbudenie, že aj pri krátkej fáze to ide, lebo už naozaj neviem ako inak otehotnieť. A to som si povedala, že sme s muzom obaja zdraví tak to pôjde, a teraz vidím že je to hotová veda a že počatie je ozaj zázrak 🤣🤣🤣
@hennyinnsbruck kyselinu listovú som tiež nasadila ,ale beriem ju len druhý mesiac. Myslíš že to pomáha? Či je účinnejšia až po počatí, pre dobrý vývoj dieťatka? Brala som aj inofolic pár mesiacov, ten mi ale nepomohol. Veru, ja už začínam mať pocit že tá otrepaná fráza je fakt pravdivá. Prvé dieťa sa nám zadarilo a prisahám že neviem ako, muž bol doma len 1 deň lebo bol v Tom čase odcestovaný 🤣 takže netuším či proste len dobre prišiel, v čase ovulácie, alebo som ovuláciu nemala a spustila sa nejako zázrakom počas sexu🤷 vtedy ani appky do mobilu neboli, tie menštruačné kalkulačky a podobne, alebo možno boli len som o nich nevedela 🤣🤣🤣
@zuzka_puska 😂😂😂
Tak ono je dobre keď je kys listovej v tele dosť už pred počatím keďže je dôležitá najmä na začiatku tehotenstva. Ale ked ješ vyvážene tak netreba vôbec brat. Moje stravovanie bolo katastrofa zato som brala vitamíny...femibion a pred tehotenstvom len kys listovú.
No 1 kamoške sa podarilo až za 3 roky druhej po roku. Obe "priznali" že sa zadarilo keď sa na to vykaslali. Psychika je u veľa žien trosku sviňa...
Nam keď sa zadarilo druhý x bola to ozaj rychlovka - byt sa maľoval 😂ani som nemyslela ze sa to podarí.. Pondelok bol sex v stredu ovu. A predsa.
Ak máš chlapa stále doma tak od toho 15dc dajte sexik každý druhý deň a netreba ti testy robiť...
@hennyinnsbruck tiež sa stravujem otrasne, poznám to 🤣 sex mávame pravidelne, každý druhý deň , snažíme sa v tom problém nie je, len ma zaujímalo či aj pri krátkej fáze po ovu sa to môže podariť 😉 lebo môžme my sa snažiť keď hneď po ovulke do pár dní dostanem ms, to vajko nestihne sa uhniezdit, aspoň tak to chapem 😔 ale tak čítam veľa na nete, aj tu som davnejsie našla pár diskusií že to nie je úplne nemožné. Asi fakt len kašľať na to 😉 dr mi povedal že ak do leta nebudem tehotná, potom to budeme riešiť clostylbegytom. ale do leta je ešte doba, to mám čas nejak tu hlavu svoju spracovať 🤣
@zuzka_puska nie som lekár, ale na to by bol dobrý aj Duphaston. Od 3 dpo sa berie 10 dni. A potom vysadi. Alebo tehu alebo ms.
Sex mate často potom..... Tak nerieš...
Od lekára pýtaj hormonalny profil a folikukometriu. Podľa veľkosti folikulu ti presne povie, kedy bude ovu. Testy môžu byť nepresné. Vyjdú pozitívne, ale ovu neprebehne. Sleduj aj hlien, poprípade môžeš merať teplotu. Najlepšia je kombinácia viacerých metód.
Mne pomohlo do ovulacie brat alchemilku, po ovulácii vitex jahňací. LF sa mi predĺžila o 2 dní, teda ovu bola skôr.
Duphaston berieš až po uvu?
@hennyinnsbruck duphaston beriem, ale od 16dc do 25dc. Ms prichádza tak do 3-4 dní po dobrati duphastonu 🤷
@zuzka_puska a prečo ho berieš?
@delmondo no čítala som, že duphaston môže blokovať ovuláciu...mne ale testy tu ovuláciu ukážu, že je. 🤷😔 Beriem ho od 16-17dc, 10 dní. Hlien nemám žiaden, fakt absolútne žiaden, snažila som sa sledovať kadejako, ale absolútne sucho 🤷 teda v deň ovulacie pociťujem slabunke vlhko, inak nič. Alchemilku myslíš čaj? Tu pijem, 2x denne do ovulácie, presne ako píšeš 😉😉 a aký je rozdiel medzi meraním teploty a ovu testom? Som myslela, že testy sú spoľahlivé, tomu meranie teploty nijak raz neviem porozumieť som z toho jeleň 😳😳😳
@hennyinnsbruck mala som veľmi nepravidelný cyklus, tak mi ho dr dal, lebo že s takým cyklom by som neotehotnela nikdy. 🤷 Niekedy dĺžka cyklu 65 dní, niekedy 40 dní, niekedy 38 dní... Ovulacny test som nemala pozitívny počas takých dĺžok cyklu ani raz 😳 tak mi predpísal duphaston, že ako podpora pri otehotneni a aj na úpravu cyklu. Cyklus sa mi upravil, na tých 29-31 dni kedy ako, v tomto teda trocha pomohol, aj mám tie ovu testy pozitívne. 🤷
@zuzka_puska no paráda to ma teší 😊😊
@zuzka_puska až tak by som tým testom na ovuláciu neverila, oni ukazujú hladinu lutenizačného hormonu a ten môže byť vyšší aj napr. pri pco čo bol aj môj prípad. Ten duphaston by sa mal brať až po ovulácii, lebo fakt ju blokuje. Ja som ho tak brala pol roka cyklus jak hodinky a bábo žiadne,po zmene lekára mi robil folikulometriiu a zistil, že k ovulácii nedochádza. Ono po duphastone nastane krvácanie na ten 10-12 den čo je presne podľa toho ako ho doberieš. Skôr by som riešila folikulometriu ako ti píšu baby a zistila či ovuluješ a kedy približne a fakt si nasadila ten duphaston až po ovulácii. Mne osobne nepomohol otehotnieť, ale začala som ho brať potom čo som začala krvácať a pomohol mi.
@hennyinnsbruck ďakujem 😉 tak teším sa aj ja, že aspoň takto 🤷 inak to by som si mohla cyklus predĺžiť duphastonom, či radšej nie? Vieš žeby som neskončila prvým balenim ale začala by som druhé, aby ms prišla neskôr. Teda ak by došlo teraz k oplodneniu, aby bolo dost času na uhniezdenia.... Alebo to znie ako blbosť? Až sa bojím na toto doktora opýtať, ten už si musí myslieť že som totálne sprostá 🤷
@bebotka presne ako píšeš, mne tiez k tehu nepomáha 😔 pomohol mi len napraviť cyklus a aj test mi už teraz ovulku ukáže v tie 2 dní 🤷 inak nič. Pco nemám, ani cysty, to všetko je ok... Asi ozaj ho poprosím o tu folikulometriu, hoci neviem ako to prebieha, dúfam že nič bolestivé 😉 ja duphaston začínam brat 16dc a testy mám pozitívne až 19-20dc čiže ozaj mi môže duphaston ovu blokovať aj keď dr mi tvrdil že nie 🤷
@zuzka_puska skusila by som na tvojom mieste merať bazálnu teplotu, tá ti presne určí kedy mávaš ovuláciu a môžeš použiť aj testy na potvrdenie, ale tá bazálna je istota. Folikulometria nič zlé nie je, je to vlastne klasické sono, pri ktorom ti lekár skontroluje počet a velkosť folikulov a ich rast a vie vám presne vypočítať kedy sa snažiť prípadne aj pichnuť pregnyl. prípadne by si mohla skusiť posunúť ten duphaston a začať ho užívať až ten 19 deň,len tým pádom si predlžiť cyklus, ale ak by sa podarilo tak duphaston ti tehotenstvo udrzí
@zuzka_puska fu to asi nie ono sa to bere 10 dni neviem o tom ze sa smie dlhšie to by som necarovala.. Skôr tak ze ho začala brať až po ovulácii - ale potvrdenej.. Možno sa ti cyklus už upravil a netreba brať Duphik skôr 🤷♀️
@bebotka
@hennyinnsbruck žienky ďakujem, skúsim to tak, že odsledujem budúci mesiac ovuláciu(tento mesiac v tehu už absolútne nedúfam) a začnem brat duphaston deň po ovulácii... Tých 10 dní. A ak sa nezadari ani budúci mesiac, poziadam dr o tú folikulometriu 😉 a popritom popracujem na psychike, sústrediť sa na iné veci, aj keď teraz v čase korony je to ešte zložitejšie.
@hennyinnsbruck ono ja som duphik už užívala dávnejšie, vtedy mi tiež cyklus upravil, keď som ho vysadila zas sa vrátila všetka nepravidelnosť. Tak bez neho už asi fungovať nemôžem 😔😔 najhoršie je, že neviem príčinu takých dlhých cyklov, už som prešla miliónom vyšetrení a vždy mám všetko ukážkové... Všetko okrem cyklu 😁😁 no neverending story 😉 ďakujem 🙂🙂🙂
@zuzka_puska Duphik 3 dni po pozitívnom ovu teste až...
Ah zvláštne s tým cyklom 🥴🥴🥴🥴 držím palce nech to čoskoro klapne 🍀
@hennyinnsbruck až 3 dní? Čiže vlastne ak je test pozit, tak ovulácia ešte nie je, až o 24 alebo 48 hodín hej? Neviem či to správne chápem... Ja som doteraz žila v Tom, že ak je test pozit tak práve v ten deň je ten najideálnejší 😁😁😁
@zuzka_puska áno presne.. Ovulácia nastáva do 48h alebo 24? od posledného najpozitivnejsieho testu. To sú 1-2 dní. A Duphik sa dava na 3 ti deň. Aby "podporil" začínajúce tehotenstvo(to vieš asi) beries 10 dni a keď doberes alebo MS alebo //.
Mne tak kázala gyndoska. Na ten 3 den od pozit testu 😊
@hennyinnsbruck aha...áno že duphaston je na podporu to viem 🙂 ale tie testy, som veru nevedela že ovulácia nastáva až o deň alebo dva. To vieš ako, u dr len rýchlo rýchlo, lebo v čakárni ďalších 8 žien, nie je čas na nejaké debaty. A v pribalovom letáku pri testoch síce píšu, že je vhodné mať sex do 48 hodín od pozit testu, ale akosi mi nedocvaklo 🙄🤦 tak dakujeeem za rady, tipy, keď sa konečne zadarí určite napíšem 🙂🙂🙂
@zuzka_puska rado sa stalo😊😊 Zadari sa isto 🍀🍀
@zuzka_puska dievčatá, prešvihla som vašu debatu, ale môj postreh podla toho, čo ste pisali je, že či ti duphason naozaj neblokuje ovu, keď ho berieš uz 16dc a ovu máš az 20dc. Tiez by som vyskušala nasadiť po.
A ako ti uz napísali, ovu nastáva deň-dva po pozitivnom teste, písala si že styk más v ten deň, skúsila by som, čo mne kedysi radil gyn., pred ovulaciou aspon 3-4 dni nič, aby spermie dozreli, možno vekom pomalšie dozrievaju a vy si ich miniete uz pred. A po tom pozitívnom teste pockať tých 12-24 h a sup na to, tých 48 je uz dost, aby ste to neprešvihli. Tak držim palce 😉
@zuzka_puska prečo neberies Duphaston až po ovulke?veď on zastavuje ovulku,treba ho nasadiť až po ovu na tých 10dni

No ja som mávala pri 32dnovom cykle ovuláciu na 20dc.potvrdene u lekára... Normálne som otehotnela.