Používam správne Daisy monitor?
Ahojte, kúpila som si daisy monitor a dva týždne si meriam každé ráno teplotu. Nie som si ale istá či to robím dobre. Čítala som, že sa teplota má merať po minimálne 3-4 hodinách neprerušovaného spánku. Ja mám však dosť nekludný spánok a budievam sa už okolo 3-tej, štvrtej ráno a občas ešte zaspím alebo som už v takom plytkom spánku, také hore dolu. Avšak v tom stave si nevládzem merať teplotu, lebo sa nechcem ešte prebrať, lebo potom by som už nezaspala. Myslíte, že keď si ju zmeriam až potom keď sa reálne zobudím, tak to bude v pohode? Alebo sú tie výsledky nejak skreslené a musím si to zmerať hneď ako sa prebudím, hoci aj o 4-tej ráno? Viem, možno blbá otázka, ale keď som už toľko za ňu platila, tak by som to chcela robiť správne :D
@milka1988 nevstavam,ani nezvyknem pit, ci hovorit. Len sa prebudim a potom uz mam len plytky prerusovany spanok, obcas sa prehadzujem,obcas zaspim. ale spim so zatvorenymi ustami,takze by to teoreticky nemuselo vadit,ci? :D
a inak, teplota sa meria aj vtedy ked mate menzes? Lebo vcera som dostala,zaznamenala som to, ale rano mi ani za svet nechcelo odmerat teplotu, skusala som to niekolkokrat a nic.a poobede potom pozeram, ze mi to nahodilo teplotu,ale rano to neprijalo. stava sa to?
@feketka usta nevadí nejako veľmi len radšej predtým na pár sekúnd potom daj teplomer do úst a až tak zapni meranie. Tým že máš otvorené ústa počas spánku, sa ti tam kúsok ochladí. 😅 A stále iba na tú istú stranu od jazyk dávaj. Keď si začala vľavo ostan vľavo. Plytký spánok nevadí. Dokonca je to vhodné aj pre ženy ktoré v noci vstávajú k dieťatku, pretože daysy je zároveň forma antikoncepcie ;) ak sa chcete chrániť má vyššiu % ochranu ako antikoncepcia
Áno môžeš aj počas toho merať kľudne
Iné by to bolo keby si nedala v pošve vtedy sa nemá merať ale pod jazykom môžeš aj počas i keď ja vtedy 1-2 dní nie vždy meriam. Inak každý deň to mám ráno ako rituál 😃
Ono to každé ráno dáva"predpoveď" na ďalších 24 hodín to svetielko. Ak si ráno nemerala tak cez deň tá už ani nepustí kvôli istote aby vedela Daysy správne vyhodnotiť.
@milka1988 vdaka za rady, snad sa s tou daysy skamosim, zatial sa len spoznavame :D
spim so zatvorenymi ustami,takze to nemam problem,, len to ze sa budim kazdu chvilu.... a este posledna otazocka ak mozem... podla tych teplot ovulacia je vtedy ked prudko stupne bazalna teplota? Pytam sa preto, ze ked som mala mat ovulaciu,tak na 14.den som nemala skoro ziadnu zmenu teploty, ale az o 4 dni mi vyskocila o dost vyssie. je mozne, ze som mala ovulaciu az vtedy podla teplomeru? ci to sa neda podla toho urcit?
@feketka vies ze aj ja obcas spim s otvorenymi? a este si tak pekne chrapnem az sa zobudim, slina natahana po celom vankusi :D
ja si teploty z Daysy zapisujem do fertility, ta apka velmi dobre vyznacuje ovu,. Ked prudko stupne ale musi sa drzat hore preto n iekedy az dajme tomu po 3 dnoch ked ovu prebehla a teploty su hore ti uz aj Daysy oznaci akoze bezpecne dni. len v pripade otehu je to uz pre teba neskoro, preto je fajn to kombinovat aj s ovu testom, ktory tiez zapisem do apky. A takto viem prv podla testu ze ovu sa blizi ako napr dnes mam uz silno pozitivny, a ked mi napr zajtra stupne viem ze prebehla pravdepodobne. Niekedy mi tiez skoci kusok vyssie ale zase potom dole a tak. Cize sa riadim len tym ked mam aspon 3 dni po sebe hore teploty a to uz aj fertility friend oznacit potom
@milka1988 no ja v tom mam chaos :D ja to nechcem ako antikoncepciu, prave naopak. Chcem to na otehotnenie. dobre som to pochopila, ze ak mi vyskoci zrazu teplota, tak to je den ovulacie a potom ked sa to drzi hore,tak je uz po nej? ja uz tym ovu testom neverim, lebo vzdy pocas ovu mi ukazuju, ze ju nemam, preto sa teraz snazim vyznat v tychto teplotach 🙂
@feketka ano daysy je ako aj aj. Ked nechceš otehotnieť riadis sa svetielkom- zelena mozes bezpecne sexovať červená nesexuj blizia sa ti ovulacne dni a je riziko otehotnenia. Ona slúži aj ako namiesto antikoncepcie. Jej úspešnosť je vyššia ako maju tabletky.
Ak sa snazite tak opačne. Keď nastanú cervene svetielka mas sa snazit ;) ona potrebuje take 2-3 cyklusy aby dobre spoznala tvoju ovuláciu.Funguje na algoritme
Ano ked stupne a drzi sa hore aspoň 3 dni vyssie ako su tvoje predovulacne teploty tak prebehla uz ovulacia. A daysy ked uz bude poznat tvoj cyklus ti začne oznacovat rano po odmerani cervene svetielko ze sa blizi ovulacia a mas sa snazit / alebo opacne davat pozor 🙂

@feketka tu môžeš položiť otázku certifikovanému lektorskému páru 🙂 https://www.lpp.sk/poradna