Pre všetky ženy, snažilky
Ahojte.Mamičky, snažilky..ženy. Popri tom, ako som vysavala prázdny byt a revala som ako malé decko pri hučiacom vysávači, som sa rozhodla napísať Vám moje pocity. My, ženy v 30+, ktoré nemáme ani jedno dieťa, alebo ženy, ktoré už majú síce detičky, ale cítia v srdci jedno nevyplnené miesto, sem, na MK píšeme. Anonymne, lebo je nam to už trapné. Sledujeme si ovulaciu, zapisujeme údaje, podstupujeme vyšetrenia, berieme vitamíny, pijeme čaje, postavíme sa aj na hlavu, spravili by sme možné aj nemožné, len nech sa to stane. Popri prechádze so psom nám vzdy ujde malý úsmev na mamičku ktorá tlači kočík a stále myslíme na to, prečo ja nie? Dočkáme sa ovulácie, sexujeme, aj keď presne v ten deň nemáme chuť.. potom príde to odrátavanie. 5 dpo, 6 dpo, 10 dpo - som nedočkavám 11 dpo - skúsim test. marí sa mi niečo na tom teste? skúsim dať fotku na MK. Ráno idem do druhej lekárne, nech nie som za debila.. spravim si rano test. negativny. pozeram naň tolko, pod rôznymi ziarovkami, uhlami,svetle, nosím ho z jednej izby do druhej, je tam? alebo si len namýšľam. rozoberem test, zdá sa mi to ? pridam na MK, polka žien ma zdrbe, či som kompletná, načo rozoberám test. dni ubiehajú a tá predstava je stále pred nami.. ráno sa zobudím, spravím si test..drží nás to v nádeji,vytržení. Zase nič, alebo ano? čiarka! goooglim - "test xy robí falošných duchov" verím aj neverim, ale v duchu viem ako to dopadne, ale predsa sa obcas necham unasať predstavou. Mám všetko, milujuceho chlapa, vysetrenia, vek, dobre platenu robotu ma vysokej pozícii, izbu pripravenú, prázdnu. Ani jedno dieťa vo veku 35 rokov. Tolko rokov, 2 potraty, netusim kolko biochemickych potratov, ale to som chcela tymto prispevkom povedat, ze zena neprichadza o dieťa len keď potratí. O dieta prichádzame kazdý mesiac. kazdým negativnym testom.Každý mesiac je to pre zenu tragédia, keď túži po bábätku, ale jediné co jej ostane je dať si nový tampón a naliať si vodku s džúsom a natajnáša si jednu zapáliť na balkóne. držme sa navzájom.
@palculienka40 spermiogramu
@irenka_peinlich aha aj to si myslim sa da riesit. To bolo davno? Ci teraz.
@palculienka40 nie každá diagnóza spermiogramu sa dá riešiť/zlepšiť
@michaelaj174 clovek kym neskusi nezisti.
Ahoj veľmi dobre viem čím si prežívaš.
Mam 35,ani jedno dieťa.
Za sebou kopu vyšetrení,inseminacii, IVF,vitaminy,caje a kadejake alternativy.Zmenila som pracu,prestahovali sme sa.ani raz som nevidela pozitívny test.
Keď som videla detičky mávala som až depresie ,prečo oni majú a ja nie. Žiarlila som na každú,ktora prišla s tým ze je tehu. Stratila som sa rodinám s deťmi.
Som vydatá 12 rokov,3roky sme spolu chodili.
No stále sa nevzdavam. Ja viem ,že budem matkou len v neskoršom veku.
Teraz som sa dala do úplnej pohody,už neriešim kto je tehu a prečo ja nie.Prajem to každému. Všetko má svoj význam. Všetko sa deje koli niečomu.
Žijem každý deň a za to som vďačná.
Dieťatka sa nikdy nevzdám a v mojom 💗 viem,že sa matkou stanem. Tak hlavu hore.
Dobry vecer.
Chcela by som sa opytat na nazor vas…ak ste si s tym neaka presla.. Mam zmetok a nerozumiem v celku nicomu co sa deje.Medzi 20-30.3.sme mali nechraneny styk.
1.4. mi prisla normalna menstruacia ktora trvala klasika 5dni… po skonceni ms som mala slaby ruzovy vytok a celkovo zvlastne som sa citila tak ma napadlo hovorim urobim si tehotensky test a vysli mi dve ciarky co som bola velmi prekvapena pretoze ms mi prisla klasicka..
tak som 14.4. isla ku gynekologovi a ten mi potvrdil tehotenstvo bol tam gestacny vak zltkovy vak zaciatok tehotenstva aj hcg potvrdene tehotenstvo tak mi povedal nasledujuca kontrola 28.4…
No medzi tym 19.4 som isla na prijem na urgent mala som krvacanie slaboruzove zlakla som sa tak som isla…Na urgente dr povedal ze prazdny gestacny vak ostavam na pozorovani ze bud sa ukaze embryo alebo ide o zamlcany potrat polezala som si tam tri dni davali mi zatial tabletky zobrali aj hcg co bolo uplne v norme v poriadku dr ma pozrela s tym ze ked sa objavi embryo vsetko ok idem domov ked nie idem na kyretaz.. pozrela ma a zazrela uz aj plod vo vacku s tym ze gratulovala ste tehotna idete domov..
odisla som domov vsetko bolo v poriadku isla som na kontrolu 28.4 a dr moj pozrel ma a hovori prazdny gestacny vak zvysena sliznica a vsade okolo tekutina krv ako keby mi mala prist klasicka menstruacia…mala som len hnede spinenie nic ine ziadne bolesti nic nemam nic nepocitujem.
nemam ponatia co sa deje.
dr povedal ze bud sa sama docistim alebo do nemocnice.
stretla sa z vas niektora s tymto?
dakujem
Laura

😥 Veľmi, veľmi ti držím palce. Mne sa tiež dlho nedarilo. Otehotnela som v 35-ke, rodila v 36-ke. Nevzdávaj to.