Prebehla ovulácia podľa merania bazálnej teploty?
Ahojte, myslíte, že mi prebehla ovulácia? Tie dve merania čo vyskošili nepočítam, lebo boli merané až o 9:00. V nedeľu o 10:30 som mala pozitívny ovulačný test.

@littledaisy ďakujeeem🤗 a progestanelle (progesterón) tabletky sa berú až po ovulácii, čiže môžem už dnes?
@katka1357s och toto neviem povedať.. ked sa sleduje len teplota je ťažšie určiť ovuláciu presne. Nechcem radiť a náhodou to bude zle .. doma mam nejaku knihu, skusim pozrieť poobede tam. Ale čo ak to bola len 1 teplota a zajtra klesne a ovulacia nebola? V tom pripade by progestenalle ovulaciu zablokoval...
Inak, teraz som v jednej diskusii čítala, že progesteron sa ma brat az 3 dni po ovulacii. Tj je lepšie počkať na 3 zvýšené teploty a tak nasadiť..
Tak asi by bolo dobré počkať ešte na zajtrajšiu rannú teplotu a až tak nasadiť progestanelle?
@littledaisy progesterón ti stačí začať brať na 3-4dpo. Radšej pol dňa neskôr, ako sa unáhliť 😊
@bambulka711 ďakujem 🙂 máš skúsenosť s progesterónom?
@katka1357s áno, beriem na predĺženie lutealnej fázy a teraz aj v tehotenstve.
@bambulka711 mne dr. povedala, že mám brať od 16-25dc, minulý mesiac som ho brala od 18dc, lebo 17dc som bola pri nej a povedala, že je dominantný folikul, no len je dosť možné, že ja som ho zobrala v ten 18dc a ovulácia ešte neprebehla, preto som tento cyklus sledovala aj BT no a vyzerá to tak, že ovulácia podľa grafu začala včera (21dc) , preto neviem kedy začať brať 🙂
Tiež sa snažíme o bábätko.
@katka1357s ja som brala vždy až vtedy, keď som mala 3 vysoké teploty po sebe. Veľa lekárov sa riadi tým, že ovuláciu má žena 14dc, tak povedia, že od 16dc máš brať. Čo nie je úplne správny postup... Najlepšie je robiť tak, ako to robíš ty. Kombinuješ meranie a testy, vtedy máš istotu.
@bambulka711 môžem sa prosím spýtať koľko dní si mala luteálnu fázu, keď si ju mala krátku? mám 11 dní tak neviem či je to krátka
@liva92 10-12 dni, ale zvykla som špiniť niekedy aj 4 dni vkuse. 11 dní je ok, ak nešpiníš.
@bambulka711 aha čiže si ju mala bez špinenia akokeby 8 dní ak tomu chápem dobre, ďakujem nie ja nešpiním
@liva92 tak, ako píšeš. Najkratšia doba, ktorá je považovaná za ok, je 10 dní. Samozrejme, ideálne tých 13-14, aby bola.
@bambulka711 ďakujem najkratšiu som mala 10 dní tak som chcela vedieť
Tak dnes bola teplota 36,47… včera 36,52..
@katka1357s aké dlhé zvykneš mávať cykly?
@michicka tri mesiace po sebe mám 34-35, predtým som to mala celé rozhádzané

Vyzerá to tak, že áno, ale potvrdia to až 3 vysoké teploty. Držím palce ✨