icon

Prečo mať deti? (anketa)

zmysel
14. aug 2019

Ktorými úvahami obvykle vznikne rozhodnutie mať deti?

01. Svet je pokojné, bezpečné miesto so spravodlivosťou pre všetkých,
02. ekológia sa zlepšuje, počasie je stabilné, jedla a vody nadostač,
03. ekonomiky napredujú, práca a pláca pre každého,
04. len s dieťaťom budem plnohodnotná ľudská bytosť,
05. budeme obaja dobrí rodičia a vychováme prospešného občana,
06. moje výnimočné a zdravé gény musia pokračovať,
07. je to morálna a občianska povinnosť každého voliča,
08. musí nás byť viac ako tej čvargy smradľavej,
09. aby mal kto robiť na môj dôchodok a starať sa o mňa,
10. dieťa je všeobecne uznávaný životný úspech,
11. hrozne sa bojím samoty a inak to nejde,
12. deti sú zmyslom zivota a osem miliárd je málo,
13. očakáva sa to odo mňa a všetci to robia,
14. dieťa mi zachráni vzťah,
15. milujeme deti a len psychopat môže premýšľať o ich budúcnosti,
16. "rozhodnutie"?

Ktoré čísla pasujú tebe?

Strana
z2
mimisram
14. aug 2019

@zmysel napríklad u nás to najprv bolo, že nie nie, a potom sme došli do bodu kedy sme zabezpečení my a vieme sa venovať rodine a rozhodli sme sa ,že chceme mať potomka, aby tu hlavne po nás niečo ostalo a kto nechce mať rodinu?

korunka1
14. aug 2019

A aký "zmysel" má táto anketa?

soldi
14. aug 2019

mnozit sa je geneticky zakodovane u vacsiny zivych bytosti. ci pytas sa aj kralikov na ich dovody? 😀

seva22
14. aug 2019

To ma byť vedecká časť nejakej diplomovky?

queen_mary
14. aug 2019

@seva22 to by bola diplomovka akurat tak z vysokej skoly zivota. Takato kvalitna anketka

seva22
14. aug 2019

@queen_mary no tak maximalne z tej...lebo neviem prečo ine by niekto robil takúto anketu...

mon29
14. aug 2019

@zmysel inak ako tak rozmyslam..ani jeden z tych bodov... jednoducho sme chceli.. nic viac za tym nebolo..

korunka1
14. aug 2019

Tá 7 je top 👍

cmir
14. aug 2019

Neviem si vybrat. Dieta nie je pre mna zivotny uspech, pre mna je to dar.
Cítili sme to tak, ze chceme dietatko.
Casto na to myslim, akym smerom sa ubera tento svet, ako sa zotrocuje planeta. A nie je to prijemna predstava, ked nase deti budu musiet riesit zavaznejsie otazky ohladom ekokogie.
Stale tuzim zvacsit nasu rodinu, snad sa mi podari prehovorit priatela na adopciu. ☺

cmir
14. aug 2019

@zmysel ale vlastne...ono bol to trosku sok, ked som zistila, ze som tehotna 😁

monika2012
14. aug 2019

@zmysel 10, 12, 13.

denisa0504
14. aug 2019

Ani jedno 😆 toto je riadna somarina a príde mi to ako kvíz od 15 ročného decka 🤣

miadi
14. aug 2019

Ani jedno ale opytaj sa svojich rodicov typujem ze u nich to bolo č6

xima
14. aug 2019

Preco nemat deti:
1.Som strasne sebecka/sebecky, nechcem sa starat o nikoho len o seba
2.Svoje peniaze mozem minat na luxusne dovolenky, auta atd, deti by ma stali vela penazi
3. Nemam vhodneho partnera
4.Dnes je "in" nemat deti
5.Deti su prilis velka zodpovednost
6. Deti ma oberu o slobodu
7. Nemam svoje vlastne byvanie
8.Nemam rad/a deti, idu mi na nervy
To len tak par protiotazok, kedze mne tie tvoje dovody pridu uplne ako ironia, neviem ci som spravne pochopila. A tiez neviem ci si zena alebo muz, kedze mas zensky profil no na fotke vyzeras skor ako muz( tazko povedat, je rozmazana)

ndrag
14. aug 2019

Preco? Lebo tvoje geny chcu prezit - nesmrtelnost je v nedohladne, tak sa proste musia duplikovat. :P

koralka18
Autor odpoveď zmazal
mimka11111
14. aug 2019

Je to jasné baby, je to Petr 😆😆😆

lindusss2016
14. aug 2019

@zmysel a co tuzba dat niekomu zivot, zahrnut ho laskou a stsrostlivostou, proste vytvorit rodinu? to sa vacsinou stava, ked si najdes partnera, ktoreho milujes... ovsem ak si cely zivot sam, nemozes to poznat... deti nie su pre kazdeho, nie je to nasa spolocenska povinnost, niektorym parom je lepsie bez nich, niekomu je lepsie bez paru.... ale ak si myslis, ze "svojim rozhodnutim" nemat deti spasis svet... pravdepodobne mas aj pravdu, lebo keby dalsiu generaciu mali vychovavat cynici ako ty, tak dakujem pekne... aj ked myslim, ze u teba to rozhodnutie zrovna nebolo, proste to asi vyplynulo z tvojej zivotnej situacie...

jana_eyre_2
14. aug 2019

predpokladam, ze nemas deti a ani nechces, inak by si nedala taketo ustipacne body,.. len nechapem co touto anketou sledujes a co vobec robis na stranke kde sa zvacsa zdrzuju ludia co deti maju, alebo chcu mat.. mozno sa neskor vyjadris a vysvetlis preco ta tak ludia, co maju deti irituju.. (opakujem, domyslam si podla toho, akym stylom si pisala body)

ale teda nech dodrzim temu - ja mam deti, pretoze som chcela, nemam ziadnu konkretnu pricinu preco - deti som mala vzdy rada a mala som potrebu sa o ne starat a nie, starat sa o dimaceho maznacika nie je to iste..

miriam439
14. aug 2019

@zmysel
A čo takto dopísať tam ešte jeden dôvod - bod 17: lebo cítim, že mám v srdci príliš veľa lásky, ktorou chcem obdarovať dieťatko, najväčší dar aký môžem dostať?

lucyluv
14. aug 2019

A kde je bod, že z nudy, všetko už mám, tak skúsim ešte aj dieťa :D

linddi
14. aug 2019

@zmysel no neviem, či by som zrovna Vám (keď sa pozriem na Váš profil) odpovedala na takúto anketu 🤐

selest
14. aug 2019

Skor islo o taky ten pudovy pocit ze mi nieco chyba

danushik
14. aug 2019

@miriam439 presne takto sme si to povedali s drahym, ked sme sa rozhodli pre male..❤️. ,ze mame obrovske mnozstvo lasky, o ktore sa chceme delit, a ja som dodala, ze chcem dietatko preto, aby bolo na svete viac takych ludi ako je moj manzel 🥰😘😍❤️

masinka
14. aug 2019

chyba tam 18. lebo som leniva chodit do roboty, tak radsej budem sediet doma na retazovej materskej a kazdy mesiac pisat na MK ci uz nabehol rodicak

marsmykkok
14. aug 2019

ku mne ani jeden. dieťa chcem raz mať, lebo cítim že mi niečo v živote chýba, chcem sa niekde posunúť, zažiť niečo nové. Je to etapa života (byť rodičom) ktorú by som chcela zažiť vo svojom živote

lucinka1988
14. aug 2019

@zmysel 4,5,6,10☺️

stanulienkat
14. aug 2019

Kde je oblubeny bod " zostala som tehotna"??? 🙂

saurian
14. aug 2019

Dôvod je jednoduchý... Jednoducho po deťoch partneri túžia.... To je cele....

vroni
14. aug 2019

Ešte mi tam chyba duchaplný bod (fakt som to od jednej ženskej pocula): otehotnela som a interrupcie som sa bála viac než pôrodu. Táto duchaplnost by plne pasovala do tejto vysoko intelektuálne náročnej a serióznej ankety.

Strana
z2