icon

Prečo náhle klesla vaša bazálna teplota?

lilianasamuel
28. mar 2025

Prosím poraďte, meriame prvý mesiac. Ďakujem pekne.

Prečo náhle klesla vaša bazálna teplota?
Strana
z2
lilianasamuel
autor
28. mar 2025

Prosím poraďte ešte som nenašla žiadny graf, kde by bol taký veľký pokles. Nechápem to. Ďakujem za váš čas

nevenka
29. mar 2025

@lilianasamuel neda sa to priblizit, to ktory den cyklu? Ake mavas dlhe cykly normalne? Nemala si skor ovulaciu? Ten prvy pokles? Merias prvy cyklus? Stale v rovnakom case? Je tam vela faktorov. Mozes mat aj kratku LF. Treba to sledovat, ak to bude takto dlhsie, tak smer lekar. PO POTVRDENEJ OVULACII by si mohla na to uzivat progesteron (Duphaston). Ak je to jednorazova zalezitoat, neznamena to vacsinou nic.

lilianasamuel
autor
29. mar 2025

@nevenka áno meriam prvý cyklus a mám ho vždy taký dlhý tých 34 dní. Prvý cyklus meriam ale niekedy je v tom meraní odchýlka lebo vstávam v noci ešte k dcére ale neviem či to môže mať taký vplyv. Dnes zasa tá teplota vyskočila hore.

claudiadudasova
29. mar 2025

@lilianasamuel Ahoj. Môže znamenať aj uhniezdenie.

zuza265
29. mar 2025

@lilianasamuel to vstavanie moze mat vplyv. Najma napr ak si vstavala viac x nez bezne, alebo si u nej ostala dlhsie hore, alebo si vstavala blizko k meraniu atd. A ako to mas s ovulaciou? Nemas problem s anovulacnymi cyklami ano?

bluka2
29. mar 2025

To vstávanie môže mať vplyv. Ja som minulý mesiac mala pokojny (na služobke bez deti) a teploty boli skoro každý den rovnaké. Tento cyklus mám také hore dole, ale vstávam v noci teraz niekomu otvoriť dvere… takže verim, že to ma vplyv

bluka2
29. mar 2025

Pokoj vs normálny život s deťmi

bluka2
29. mar 2025

Ešte ten sex na 25. den cyklu. Ak bol v noci 2 h pred meraním alebo tak, to som si všimla, že potom tiež dá divné hodnoty pri meraní

lilianasamuel
autor
29. mar 2025

@zuza265 cykly mám vždy dlhé okolo tých 34 dní. Aj dcéra sa podarila a keď sme to prerátali tak to vychádzalo že sme ju počali vtedy až na 28DC.
@bluka2 Áno sex mávame v noci väčšinou až okolo pol noci a meriam ráno okolo 4 ale keď sa dcéra zobudí napríklad 3:30 na mlieko tak odmeriam teplotu skôr potom sa postavím a idem zarábať mlieko. Ale teda pravidelný 6 hodinový spánok nemám nikdy.

zuza265
30. mar 2025

@lilianasamuel skor ci si mavala potvrdenu ovulaciu. A teda ci niekedy nie je cyklus anovulacny a niekedy ovulacia prebehne🤗 moze to byt ale naozaj iba tym vstavanim🙂

lilianasamuel
autor
30. mar 2025

@zuza265 nie nemala som potvrdenu nikdy som to až tak nesledovala, teraz úplne prvý mesiac meriam ešte nikdy predtým som nemerala. Ďakujem veľmi pekne, že si si našla čas na to pozrieť ☺️

bluka2
30. mar 2025

A ako pokračuje teplota dnes?

lilianasamuel
autor
30. mar 2025
bluka2
30. mar 2025

No som zvedava ci to bude uspesny cyklus 🙂

lilianasamuel
autor
31. mar 2025

Dnes takto dosť teplota vyskočila

basska_b
31. mar 2025

@lilianasamuel Mne sa toto takto stalo. Mozno to nebol taky velky prepad, ale bol vyrazny.Mam 4 deti a pri prvom a tretom som si sledovala BT lebo sme sa intenzivne snazili - a tam mi to kleslo a znamenalo to, ze ovulacia este nebola, tak sme sa snazili dalej. A naozaj som otehotnela o par dni neskor ako ten 14.DC, posuvali mi aj termin porodu.

lilianasamuel
autor
31. mar 2025

@basska_b takže myslíš, že ta ovulácia bola až na ten 25 DC? Alebo nebola ešte vôbec ?

bluka2
31. mar 2025

@lilianasamuel podľa mňa bola ako ti to vyznačilo

basska_b
31. mar 2025

@lilianasamuel Hmm, tak mala by byt minimalne tri dni po sebe vyssia ako priemer a tu vidim 25. a 26. vyssia ako priemer a potom to na 2 dni zas spadlo. Nevylucujem ani anovulacny cyklus, ja som taky mavala na jesen a na jar, ked bol teplotny vykyv teploty vonku o 20 stupnov hore alebo dole... ale to je uz take moje pozorovanie. Ak by ovulacia bola 25DC, tak sa ti asi nestihne uhniezdit, jedine ze by sa cyklus o 7 dni predlzil. A nebola na 21DC? (28.3.?). Jeden taky produkt 21DC ovulacie teraz lezi na mne a ma 6 tyzdnov 😁

lilianasamuel
autor
31. mar 2025

@basska_b my sme dcéru splodili tiež dokonca na 28DC takže ja mávam také dlhé cykly, len nie vždy pravidelne a teraz som z toho merania úplne zmätená.

lilianasamuel
autor
31. mar 2025

@basska_b podľa hlienu by som povedala toho 19DC že bola niekedy ale už cítim, že mám PMS bolia ma aj dosť vaječníky tak som zvedavá

lilianasamuel
autor
1. apr 2025
bluka2
1. apr 2025

Vyzera to zatiaľ nádejne. Inak aj ja som tiež začala cyklus 04 marca a teraz som 11 dpo 🤞🤞

lilianasamuel
autor
1. apr 2025

@bluka2 kedy by si mi poradila spraviť si test ? Myslíš, že bola ovulácia ako je vyznačená ? Tak uvidíme ako to dopadne ☺️ ty už meriavas dlhšie ? Ja 1.krat a stále nad tým rozmýšľam. Mám v tom nejasnosti.

lilianasamuel
autor
1. apr 2025

@bluka2 mňa tam len znepokojuje ten náhly pokles čo mal byt už v lutealnej fáze, preto stále rozmýšľam či to dobre vyznačili

bluka2
1. apr 2025

Podla mna to vyzera dobre vyznacene. Suhlasim, ze ten pokles je cudny, ale tak telo ide podla seba, nedozvieme sa asi uz uplne preco. Den pred vyznacenym si mala plodny hlien, to s tym tiez sedi. Ten plodny hlien W na 21 dc nechapem uplne, to sa mi zda trochu cudne. Hej ja som merala pri oboch detoch a obe sa zadarili na druhy cyklus a teraz rovnako znacim druhy cyklus, takze moje skusenosti spocivaju v asi 6 tabulkach a tie boli tiez take trochu rozlicne

bluka2
1. apr 2025

Podla mna to vyzera dobre vyznacene. Suhlasim, ze ten pokles je cudny, ale tak telo ide podla seba, nedozvieme sa asi uz uplne preco. Den pred vyznacenym si mala plodny hlien, to s tym tiez sedi. Ten plodny hlien W na 21 dc nechapem uplne, to sa mi zda trochu cudne. Hej ja som merala pri oboch detoch a obe sa zadarili na druhy cyklus a teraz rovnako znacim druhy cyklus, takze moje skusenosti spocivaju v asi 6 tabulkach a tie boli tiez take trochu rozlicne

bluka2
1. apr 2025

@lilianasamuel Ake dlhe mavas cykly bezne? Podla toho tiez mozes usudit, ci to s tym zhruba tak sedi

bluka2
1. apr 2025

Môj vyzerá takto. Kedy testovať? Sama sa toho nedržim, ale odporúčam až najskor 12 dpo. Ja som “múdro” testovala už na 9 dpo - negatív, na 10 dpo sa tam niečo objavilo, také hraničné, tak som dnes mala veľkú nádej na 11 dpo, ale teplota klesla a to niečo na teste dnes ráno bolo rovnaké skoro nič ako včera

bluka2
1. apr 2025

To bolo 10 dpo, dnes sa mi to nejako ani nepodarilo odfotiť, ešte bola trochu tma ráno

Strana
z2