Prečo nzájsť za lekármi až po roku neúspešného snaženia sa?
Ahojte zalozim takto novu temu este co ma zauima jedna vec. Preco koluje vseobecne pravidlo, ze na kontrolu plodnosti az po roku snazenia? Nechodi sa predsa stale na preventivne kontroly lekarom, zubarom a pod, preco tuto sa najprv dlhy rok snazit a az potom sa presvedcit, ze je vsetko ok? Takto tam moze byt (aj nemusi) problem a zabijeme cely rok zivota...hlavne ked po 30 zavazi uz kazdy rok.... Dakujem za vase nazory.
@jankalukasova celkom som nepochopila tento tvoj koment "A ak sa niekto bojí problémov s otehotnením v súvislosti s vekom, tak bolo treba začať skôr... každý z nás vie kedy sa narodil a koľko má rokov" Mojho manzela som stretla v 29 rokoch, co som mala ist predtym na umele oplodnenie, aby som zacala skor ??? :D :D: :D :D :D
@natalia_r určite nie... lenže to kedy si stretla svojho manžela nie je problém lekárov... a keby si ho stretla tesne pred štyridsiatkou alebo pred prechodom tak čo? Budeš chcieť rovno to umelé oplodnenie?
Kolegyňa pomerne mladá dostala varovanie, že ak chce deti, tak sa má poponáhľať. Jej vtedajší priateľ o tom nechcel ani počuť. Nakoniec sa tak vyvadili, že sa rozišli. Našla si druhého a tam to šlo raz-dva. Nie vždy to tak ide, to je jasné... a nie vždy človek nájde toho správneho partnera... ale s tým lekár a zdravotníctvo nič nemá...proste je to fakt, s ktorým do toho ideš a treba ho tak prijať. Nikto sa z baby po tridsiatke, ktorá sa ešte len chce snažiť alebo sa snaží pár cyklov nezblázni.
@natalia_r respektíve.. nikto z nás nemôže zato kedy v živote stretol svojho partnera. Rovnako ako nikto z nás nemôže chcieť aby na to ktokoľvek iný bral ohľady.
Dnes je žien snažiacich sa/rodiacich okolo tridsiatky asi prevaha. Predpokladám, že rutinné vyšetrenie plodnosti by sa zvrhlo maximálne tak na krvný obraz. Ak by mala každá snažiaca sa absolvovať hematológiu, endokrinológiu, genetiku a všetky možné aj nemožné vyšetrenia, tak by mnohé výsledky vyšetrení dostali možno práve pred tou štyridsiatkou... už teraz sú čakacie doby neúnosné.
@jankalukasova ach jaj ty sa musis riadne nudit🤦♀️Aké cakacie doby do 40tky? Prosím ta neprehanaj. A na genetiku sa neposiela ked sa rok nedari. Sa tu budes rozculovat nad tym ze by chcela vysetrenie je tam toho...
@whatever1 ja sa ani nerozčuľujem ani nenudím... veď je to normálna diskusia. Pýtala sa prečo zájsť za lekármi až po roku neúspešného snaženia. Tak jej ľudia odpovedajú. Zjavne nie, tak ako by sa jej páčilo. Ale aj tom je diskusia.
@natalia_r nazrela som aj do tvojich iných tém a ja osobne si myslím, že už vykazuješ znaky posadnutosti tehotenstvom. Pôsobí to už ako také vydupávanie si a just a just a ja chcem a chcem. A to je asi to najhoršie, čo môžeš urobiť. V dobrom ti radím pribrzdiť a skutočne sa vnútorne upokojiť a nechať veci plynúť svojim rytmom. Žiadne urýchľovanie a súrenie, ani obavy z veku, ti k otehotneniu nepomôžu. Skôr naopak. Pána boha za nohy nestiahneš, ani zdravotnícky systém nezmeníš. Ak chceš, môžeš lekárovi zaklamať a on ťa pošle na vyšetrenia, ale to už je vlastne tak trochu program, ktorý si sama sebe dávaš do mysle, že tam skutočne nejaký problém je. Pričom vôbec nemusí byť. Možno ak sa konečne dáš do kľudu, tak otehotnieš hneď.
@jankalukasova ano to mas pravdu, odpovedaju jej na otazku a aj radia. Len ty jedina si ju nezmyselne zacala sudit ze si dieta nespravila skor. Inak by som na teba vobec nereagovala...
@jankalukasova kaslime uz na to, nema zmysel sa dalej dohadovat...prajem pekny zbytok dna
@whatever1 ale veď to nebolo adresované priamo na jej osobu. Ani ju nikto nesúdil ani neosočoval. Nikde som nenapísala, že ona konkrétne... príjemný večer aj Tebe.
@jankalukasova cize moje meno ma zaciatku tvojho prispevku si nemam vsimat hej?? :D kedze to nebolo adresovane mne.... hm... Dakujem za rady a za tvoj (zjavne dlhy) cas, ktory si im venovala. Pekny vecer
@natalia_r ahoj, tiez som sa pytala gynekologa po akej dobe skusania prist na vysetrenia ...odporucil az po roku...no po pol roku sme s muzom zasli do centra asistovanej reprodukcie nech sa uistime ze je vsetko v poriadku...no zial mala som dobreho tusaka ze nie je a teraz su to uz 2 roky co to riesime a stale nic....po 30tke sa uz neodporuca cakat rok ale po pol roku zajst na vysetrenie. Drzim palce 🙂
@natalia_r nebolo nikde uvedene, ze konkretne Ty si mala riesit rodinu skor. Hypoteticky som napisala, ze ak ma niekto strach, tak ma zacat skor. Uprednostnit rodinu pred karierou, pred konickami a podobne. V dalsom prispevku si uviedla, ze si manzela spoznala, ked si mala 28 rokov.
Opytala som sa co by si (v tomto pripade uz konkretne Ty) robila ak by si ho stretla o 10 rokov neskor.
Neodpovedala si na nic z toho... si zjavne presvedcena o spravnosti svojho nazoru, tak neviem o com chces vlastne diskutovat. Pravdepodobne si si chcela precitat, ze mas pravdu a to sa zial nestalo. Niekto tu dokonca uviedol, ze sudiac podla inych diskusii si tehotenstvom priam posadnuta (toto neviem vobec posudit, kedze som okrem tejto inu necitala...)
@jankalukasova nikde som nespomenula, ze chcem diskutovat, len som polozila otazku, diskusiu tvoria uzivatelky, ktore sa chcu zapojit - ja mozem aj nemusim. A na hypoteticke otazky sa mi uz duplom nechce absolutne odpovedat, to by sme mohlo riesit donekonecna. Dakujem este raz pekny den
@natalia_r
@alaguema
Ono to skôr bude tak, že každý, kto autorke nedá za pravdu nevie čo s voľným časom... diskusiu založila, lebo nechce diskutovať (zaujímavý predpoklad). Napriek tomu to robí a miesto normálnych konštruktívnych odpovedí sa zaoberá našim voľným časom. Ťažko teda povedať, kto ho tu má zbytočne veľa... ale voľný čas nebol predmetom tejto diskusie.
@jankalukasova nebudem davat normalne konstruktivne odpovede na hypoteticke otazky, na ktore sa mi odpovedat nechce. Nikto sa nepytal na nazor ci som alebo nie som posadnuta tehotenstvom, takze absolutne nevidim dovod preco na taketo nieco reagovat. JA nediskutujen ja sa len branim a asi 3 prispevky po sebe som ukoncila slovami "pekny den" - naznacujem, ze diskutovat nechcem. Ty stale pokracujes, tazke evidentne chces, ale ja nie. Pekny den
@natalia_r na to je jednoduché riešenie.. neodpovedaj. 🙂
@jankalukasova Odpovedam, len ked mam potrebu sa obranit inak ignorujem vsetko. Maj sa pekne, zelam tebe aj tvojej dcerke vela zdravia, pevne verim, ze aj ja budem jedneho dna mamou. pekny den

Dobre tu baby pisu,podla mna nieje dovod robit vysetrenia preventivne,nieje to ani o veku.U nas napriklad cim som starsia tak to ide rychlejsie😁1syn na 3ti cyklus ,2. na druhy cyklus a 3tie na prvy😉takze nezufat a nezaoberat sa vekom,skor sa ppdla mna zamerat na ine veci zivotny styl a podobne.Ale myslim ze vela robi aj genetika