Prečo sa zbytočne naháňate za duchmi na tehotenských testoch?
Ahojte, chcela by som úprimnú odpoveď od žien, čo tu každý mesiac naháňate duchov, aký v tom je zmysel?
Ja som si robila test pred ms 3x a popravde, nevidím v tom absolútne žiadnu pridanú hodnotu.
1.krát spravený test - negatívny, na druhý deň som dostala ms - psychicky mi to nepomohlo lebo viem že je to stále 50/50, ale stačilo počkať deň a viem výsledok aj bez vyhadzovania peňazí a zaťažovania životného prostredia
2.krát spravený test - negatívny, za 20 minút som dostala ms - stačilo počkať 20 minút a toto boli úplne vyhodené peniaze a zbytočná záťaž pre životné prostredie
3.krát som si spravila test - duch tam bol, tešila som sa ako malé dieťa, ms prišla na ďalší deň - bolo to biochemické.
Odvtedy som si testy nerobila ani raz a cítim sa omnoho kľudnejšia. Totálne zbytočné mi to príde, negatívny nič neznamená, pozitívny vlastne tiež nie. Najlepšie je aj tak počkať na ms a mať pokoj a istotu.
To isté mi príde aj celý ovulačný test, jedna vec je že nemusím trafiť presne čas ovu čiže negatívny neznamená že ovu neprebehla, pozitívny neznamená že došlo k oplodneniu a tak ďalej. Ja ovu cítim takže toto je tak pomimo, ale všetky tieto testy mi prídu ako zbytočné vyhadzovanie peňazí a zbytočné znečisťovanie životného prostredia len preto, aby som o 1-2 dni skôr vedela niečo čo vlastne aj tak neviem lebo v každom prípade je to stále 50/50...
Môžete mi vysvetliť reálny význam tohto duchového šialenstva?
@sisamisaaa mozem..ja som si robila ovulacne testy, pretoze sa nam nedarilo dieta po potrate a velmi sme si ho zelali, presne v tom cykle som otehotnela a dieta donosila a ano, presne vtedy som lovila duchov a v kazdom moznom lome svetla som dufala, ze tam ta ciarka bude a ze bude silniet az kym mi lekar nepotvrdi, ze je vsetko v poriadku...ci budem sklamana z toho, ze tam ciarka nie je, alebo je a potom zrazu nebude, alebo je a zrazu pride MS, alebo sa neotestujem a MS pride = stale je to sklamanie, ktore velmi vie boliet...a znecistovanie prostredia? fakt? myslim, ze su tu horsie veci, ktore znecistuju zivotne prostredie...fast fashion, plast na kazdom kroku kam sa pozrieme a tolko toho mozme menovat, ze nejake pruzkove testy, su fakt zanedbatelne..pre mna je zbytocne napriklad sa vobec zamyslat nad tym, preco to niekto robi..proste to robi..tak ako niekto fajci, niekto pije, niekto ide na umele oplodnenie, niekto ma vodicak a nejazdi..kazdy ma svoje dovody a je to v poriadku, ak tym neobmedzuje a neublizuje niekomu inemu, respektive negativne mu nezasahuje do zivota ✌️
@sisamisaaa to nie je duchove sialenstvo, to je len ta pomyselna slamka, ktorej sa chyta kazda zufala zena, ktora tuzi stat sa matkou. Kazda vie, ze je zbytocne testovat kym nemeska aspon par dni, hlupe nie su. Len sa chytaju tej slamky v nadeji, ze tentoraz to vyslo. Asi si este nezazila ten pocit bezmocnosti a zufalstva ked sa dlhodobo nedari. Nesud, ale skus sa vzit do ich koze.
Tak ja somnapriklad brala lieky a v pripade tehotenstva ich bolo treba hned vysadit a nasadit inu liecbu. Tentokrat som mala pozitivny test 21.den cyklu, ale pockala som este do 23.dna, ale ta ciarka uz potom bola vyrazna a nie duch, takze som mohla riesit, co treba, a to hned. Keby som cakala na termin MS, co mala byt az na 32.den cyklu, uz by bolo dost neskoro. Takze ja som testovala preto. Inak, mam viac deti a vzdy som mala ciarku na 11.-12. dpo a ovulaciu som mala odsledovanu bazalnou teplotou a hlienom, takze som netipovala. Posun tak den/dva max, aj terminy porodu mi tak sedeli. Ja som ani cakat na termin MS nemusela. Takze co ja viem...
"Lovenie duchov" moze byt kvoli velkej tuzbe, ze sa nedari a aj z praktickych dovodov.
A Ty mas preco potrebu "vychovavat" zeny, ze maju mysliet ekologicky a setrit. Je to ich vec, ak minaju peniaze na testy. Niekto fajci, niekto ocikava testy. Mna do toho nic.
@sisamisaaa počas troch rokov snaženia a všetkých procedúr ktoré boli potrebné, bola pre mňa testovanie a tie 3 minúty kým vyšiel výsledok, jediná nádej, že možno nie som pokazená... Za tie 3 roky to boli necelé dve hodiny môjho života, kedy som mala aspoň šancu dúfať, že to vyšlo
Lebo su uz totalne zmagorene, bez urazky. A to pisem ako niekto, komu sa nedarilo roky, ale toto sialenstvo tiez absolutne nechapem, pretoze to prinasa len viac stresu.
@sisamisaaa to nie je duchove sialenstvo, to je len ta pomyselna slamka, ktorej sa chyta kazda zufala zena, ktora tuzi stat sa matkou. Kazda vie, ze je zbytocne testovat kym nemeska aspon par dni, hlupe nie su. Len sa chytaju tej slamky v nadeji, ze tentoraz to vyslo. Asi si este nezazila ten pocit bezmocnosti a zufalstva ked sa dlhodobo nedari. Nesud, ale skus sa vzit do ich koze.
@anonym_ebec17 Zažila. Práve preto to nechápem lebo najväčšie zúfalstvo som cítila práve pri tom testovaní. Odkedy netestujem, príde ms a beriem to tak že prišla, bez tých stresov, nejako som sa zmierila po tých rokoch že možno to nevýjde ale to testovanie ma práveže dávalo dole.
Tak ja somnapriklad brala lieky a v pripade tehotenstva ich bolo treba hned vysadit a nasadit inu liecbu. Tentokrat som mala pozitivny test 21.den cyklu, ale pockala som este do 23.dna, ale ta ciarka uz potom bola vyrazna a nie duch, takze som mohla riesit, co treba, a to hned. Keby som cakala na termin MS, co mala byt az na 32.den cyklu, uz by bolo dost neskoro. Takze ja som testovala preto. Inak, mam viac deti a vzdy som mala ciarku na 11.-12. dpo a ovulaciu som mala odsledovanu bazalnou teplotou a hlienom, takze som netipovala. Posun tak den/dva max, aj terminy porodu mi tak sedeli. Ja som ani cakat na termin MS nemusela. Takze co ja viem...
"Lovenie duchov" moze byt kvoli velkej tuzbe, ze sa nedari a aj z praktickych dovodov.
A Ty mas preco potrebu "vychovavat" zeny, ze maju mysliet ekologicky a setrit. Je to ich vec, ak minaju peniaze na testy. Niekto fajci, niekto ocikava testy. Mna do toho nic.
@anonym_5025f6 Toto je relevantný dôvod, ďakujem, toto mi nenapadlo.
@sisamisaaa mozem..ja som si robila ovulacne testy, pretoze sa nam nedarilo dieta po potrate a velmi sme si ho zelali, presne v tom cykle som otehotnela a dieta donosila a ano, presne vtedy som lovila duchov a v kazdom moznom lome svetla som dufala, ze tam ta ciarka bude a ze bude silniet az kym mi lekar nepotvrdi, ze je vsetko v poriadku...ci budem sklamana z toho, ze tam ciarka nie je, alebo je a potom zrazu nebude, alebo je a zrazu pride MS, alebo sa neotestujem a MS pride = stale je to sklamanie, ktore velmi vie boliet...a znecistovanie prostredia? fakt? myslim, ze su tu horsie veci, ktore znecistuju zivotne prostredie...fast fashion, plast na kazdom kroku kam sa pozrieme a tolko toho mozme menovat, ze nejake pruzkove testy, su fakt zanedbatelne..pre mna je zbytocne napriklad sa vobec zamyslat nad tym, preco to niekto robi..proste to robi..tak ako niekto fajci, niekto pije, niekto ide na umele oplodnenie, niekto ma vodicak a nejazdi..kazdy ma svoje dovody a je to v poriadku, ak tym neobmedzuje a neublizuje niekomu inemu, respektive negativne mu nezasahuje do zivota ✌️
@veronika_sk000 32 dňový cyklus - toto tiež viem pochopiť, to je dlho čakať :D môj je 28 dní ako hodinky, niekedy 27, takže to si radšej počkám 🙂 Ďakujem za zdieľanie
Kazdy mesiac som testovala pri 4tom,uz taky blazon bol zo mna,3deti na prvy mesiac.4te nie a nie prist,tolko testov som pokupila pri tomto 4tom,co za vsetky 3 snazenia dokopy som nekupila.A to uz aj vybavicku som novu v nadeji kupila,ze aha toto kupime,isto sa zadarilo.Od roka maleho 3tieho syna.
Ked som sa psychicky dala dokopy,ze teda budu 3ja chalani,vsetky vecicky dala prec,prestali sme sa snazit na pol roka aj telo aj hlava si od vecneho blazniveho testovania odpocinula.
Stacilo raz jeden jediny raz z celeho mesiaca si nedat pozor,stacil 1 test s 2ma peknymi ciarkami a bolo to tesne pred 3tim rokom maleho.
To iste pri 5tom,tam uz hlava riesila pracu a prac.zalezitosti a tiez stacilo raz,stacilo nad tym nemysliet a stacil 1 test.
No zene to proste v tom obdobi prepne a testuje ako divaaa.
@anonym_ebec17 Zažila. Práve preto to nechápem lebo najväčšie zúfalstvo som cítila práve pri tom testovaní. Odkedy netestujem, príde ms a beriem to tak že prišla, bez tých stresov, nejako som sa zmierila po tých rokoch že možno to nevýjde ale to testovanie ma práveže dávalo dole.
@sisamisaaa Ja síce súhlasím a vidím to podobne ako ty, ale možno len stačí pripustiť, že netreba všetkému rozumieť. Každá sme iná a veci prežívame inak, iné nás robí zúfalými a iné nás drží nad vodou, niektoré veci stačí akceptovať alebo proste len púšťať ďalej bez hlbokého zamýšľania sa, lebo druhému do hlavy nevidíš nikdy.
@sisamisaaa uvedomujes si, ze kazdy moze reagovat ne rovnaku situaciu inac? Kazdy rovnaku situaciu spracuje inac. Neexistuje jediny spravny sposob. V takto citlivej teme urcite neexistuje jediny spravny sposob, napriek tomu, ze logika hovori ine.
My sme sa snazili 3,5 roka. Testovala som sa mozno raz, dvakrat a mozno jeden cyklus pouzila ovulacne testy. Zistila som, ze to je zbytocne vytvaranie tlaku a stresu. Prestala som to robit a tiez som bola viac uvolnena. Mne osobne to testovaie prinieslo viac sklamania ako ked som to nechala tak. Testovanie mi nedalo ziadnu nadej ani na minutu, ako tu niektore pisu. Pride mi to dost nezmyselny argument.
A tiez suhlasim s nazorom,ze tie, ktore sa kazdy mesiac testuju dlhodobo, meraju si bazalne teploty, robia ovulacne testy a nahanaju partnera do sexu v presnu hodinu, tak to je dost ujete
mohli by to aspon hadzat do jednej skupiny, lebo fakt to presvecovanie, nasvecovanie testov, davanie do negativu no hotova Horaciova akcia, ked raz tam nic nie je tak ani nebude, ked bude tak sa to zobrazi bez cavikov
@veronika_sk000 32 dňový cyklus - toto tiež viem pochopiť, to je dlho čakať :D môj je 28 dní ako hodinky, niekedy 27, takže to si radšej počkám 🙂 Ďakujem za zdieľanie
@sisamisaaa to je este uplne normalny cyklus, mavam od 28 do 39 dni. A najcastejsie tych 32, 34...ale su zeny, co maju aj dlshsie cykly, alebo im vynechava aj mesiac, dva tri, maju PCO...to je uz masaker.
Keď sa žene nedarí otehotnieť dlhšie (mesiace či roky), má pocit totálnej bezmocnosti. Testovanie je jedna z mála vecí, ktoré „môže urobiť“. Je to mechanizmus, ako získať pocit kontroly nad procesom, ktorý je inak mimo jej moci. Pre mnohé je to ako stierací žreb. Tá sekunda čakania na výsledok prináša obrovskú vlnu nádeje, ktorá ich na chvíľu vytrhne z frustrácie. Niektoré ženy chcú vedieť o biochemickom tehotenstve. Chcú mať potvrdené, že „vajíčko sa aspoň stretlo so spermiou“, čo im dáva nádej, že sú obaja v poriadku a nabudúce to možno vyjde. Existujú celé fóra, kde si ženy navzájom „lovia duchov“. Stáva sa z toho kolektívna aktivita, kde hľadajú podporu u niekoho, kto prežíva to isté.
@anonym_1f752d prosím akou kontrolou?
Robenie testov ti nezabezpečí otehotnenie ani jeho udržanie.
@sisamisaaa mnohé berieme progesterón. Ja vysádzam 13 dní po ovulácii, čiže ešte pred očakávanou menštruáciou. Test si robím, aby som vedela či progesterón vysadiť, lebo tehotná nie som alebo pokračovať v jeho užívaní.
@sisamisaaa niekto napríklad si musí hneď v prípade otehotnenia začať dávať kadejaku liečbu.
@sisamisaaa niekto napríklad si musí hneď v prípade otehotnenia začať dávať kadejaku liečbu.
@any_soj Díky

Keď sa žene nedarí otehotnieť dlhšie (mesiace či roky), má pocit totálnej bezmocnosti. Testovanie je jedna z mála vecí, ktoré „môže urobiť“. Je to mechanizmus, ako získať pocit kontroly nad procesom, ktorý je inak mimo jej moci. Pre mnohé je to ako stierací žreb. Tá sekunda čakania na výsledok prináša obrovskú vlnu nádeje, ktorá ich na chvíľu vytrhne z frustrácie. Niektoré ženy chcú vedieť o biochemickom tehotenstve. Chcú mať potvrdené, že „vajíčko sa aspoň stretlo so spermiou“, čo im dáva nádej, že sú obaja v poriadku a nabudúce to možno vyjde. Existujú celé fóra, kde si ženy navzájom „lovia duchov“. Stáva sa z toho kolektívna aktivita, kde hľadajú podporu u niekoho, kto prežíva to isté.