icon

Prečo sú všetky ovulačné testy pozitívne?

nikapuggioni
10. mar 2025

Kočky dnes 14DC mam pozotivny ovu test. Je normálne ze keď som si robila počas dňa ďalšie stále boli pozitivne?

Prečo sú všetky ovulačné testy pozitívne?
denisa_deniska
10. mar 2025

@nikapuggioni je 🙂 ja som mala napr. aj dva dni pozitívne (prvý den - rovnaká čiarka ako kontrolná, druhý - silnejšia čiarka ako kontrolná)

nikapuggioni
autor
10. mar 2025

@denisa_deniska ďakujem 🙏 je teda pravda ze ovu nastane do 48 hod od posledného pozitívneho testu? Od včera mam bolesti vo vaječnikoch.

denisa_deniska
10. mar 2025

@nikapuggioni ja by som skôr brala, že nastane medzi 12-24 hodín, môže aj neskôr, ale 48 je fakt už veľa. A jj, aj mňa bolí vo vaječníkoch pred ovu, dokonca poslednú dobu mám pocit, že len pred ovuláciou, počas nie. 🙂

denisa_deniska
10. mar 2025

@nikapuggioni a áno, od posledného pozitívneho

sono2
10. mar 2025

@nikapuggioni môžeš mať kľudne aj do par hodín ja som mala pozitívny ráno, poobede tam folik ešte bol a ráno o piatej bola už teplota hore. Ráno o ôsmej ovu potvrdená. Chodili sme na nativ do Čiech na ivf. Z mojej skúsenosti skúšať skôr spermie si počkajú keď je potvrdená ovu, je už relatívne knap, nakoľko aj spermiam trvá, kým sa dostanú do vajcovodov čiže môže byť už neskoro nikto nevie, koľko vajíčko čaká.
Bolesť značí voľná tekutina pri prasknutí. Pichanie je znak a veľmi tekutý hlien.

nevenka
10. mar 2025

@denisa_deniska no mne podla bazalnej teploty sa stalo, ze ovu som mala az na 4.den od pozitivneho ovu testu. Ale to nie je pravdidlo, len taka poznamka, ze telo si robi niekedy, co chce.

klejkaez
11. mar 2025

@nikapuggioni ja som mala pozitívny ovu test, keď mi ráno klesla bazalna- prebiehala ovulácia už😄🙃.

nikapuggioni
autor
11. mar 2025

@denisa_deniska
@sono2
@klejkaez baby dnes pred chvíľou ovu uz negativny ráno ešte pozitivny. Takze od dnes do 24 hod bude ovulacia keďže ešte dnes ráno bol test pozitívny?

nikapuggioni
autor
11. mar 2025

A ešte sa opýtam dnes ráno prišiel muž zo služobky nebude to neskoro? Naposledy sme boli spolu 4 dni do zadu. Zajtra o 5 hod mam gynekológa moze vidieť už prasknutý folikul? Prepáčte že spamujem ale toto je prvý krát čo mám pozitivne testy. Mam pcos aj stalo sa aj to ze počas 3 mesiacoch som nemala ms a ani ovulaciu.

klejkaez
11. mar 2025

@nikapuggioni za mňa bol ovulacny maximálne pozitívny, tam, kde je vyznačené fialové. Potom už slabol, ale jemno, no slabol 🙃
Treba skúsiť nikdy nevieš.

S gynekológom neporadim, mne povedal, že mám anovulaciu , že neprebehla a v ten cyklus som otehotnela práve a šťastlivo vynosila. Folikul bol už oplodneny 😂. Mala som ovuláciu zrovna hneď po menzesse, 1x v živote.

Takže môže vidieť a nemusí.

denisa_deniska
11. mar 2025

@nikapuggioni podľa mňa to určite nebude neskoro. Ono vieš, možno tú ovu budeš mať až zajtra.
Gyn ti povie. Super, že ho máš zajtra. Budeš vedieť aspoň, cca koľko po poz. teste mávaš ovu. On možno aj bude vedieť podľa tekutiny že kedy cca praskol, ak bude už po.

nikapuggioni
autor
11. mar 2025

@denisa_deniska
@klejkaez ďakujem baby 🙏🙏🙏 tento cyklus je bez liekov keďže mam ísť na vysetrenia ktoré mi ešte chýbajú a 5 mesiac mam ísť na IUI. 4 mesiac som cely na Slovensku preto sme to odložili až na maj. Predtymto cyklom som mala 2 cykle s clomidom ktorý ale nepomohol k rastú folikulov. Takže tento mesiac sme to nechali na prírodu.

nikapuggioni
autor
11. mar 2025

A plus si meriam BT a ta bola ešte aj dnes nizka. Uvidím ci tieto dni sa zvýši a potvrdí ze ovu prebehla

sono2
11. mar 2025

@nikapuggioni nie. Ovulácia už prebehla! Vajíčko už dávno prasklo.

nikapuggioni
autor
11. mar 2025

@sono2 ďakujem za názor 🙏🙏 ak folikul praskol tak zajtra by sa to malo ukázať aj na bazalnej teplote a večer lekar uvidi tekutinu. Len otázne je ci naozaj ovu prebehla keďže ovu test neukáže ci naozaj ovu prebehla.

sono2
11. mar 2025

@nikapuggioni no keď folik praskol mala by byť už teplota vyššie. Nemusí veľa. Mne zvyklo fakt o desatinu. Hlien zmizol okamihom. A ďalší deň šla ešte vyššie ďalší ešte vyššie.
Testy sú hrozne nepresne. Ja som merala len teplotu. Ale keď som aj testovala z pravidla poobede. Ma sa totiž raz denne aby sa videl rozdiel 4 dní stúpala ten štvrtý bol myslím tým pozitívny piaty negatívny. Čiže zajtra by mala byť teplota hore.

klejkaez
12. mar 2025

@nikapuggioni áno, základom je, aby sa bazalna- zdvihla o kúsok aspoň, deň dva nato,ako klesne

nikapuggioni
autor
12. mar 2025

@klejkaez dnes ešte stále nizka 🙄

klejkaez
12. mar 2025

@nikapuggioni no počkaj, ale veď tebe teplota vystrelila, po 10.3. podľa tohto grafu nie ? Ona sa nemusí držať vždy v tej istej teplote zvýšenej ( u mňa nikdy a vždy ovu bola) . Udržovala sa potom neskôr do kramov.
Ale je to veľmi individuálne. Vieš túto by ti poradil najlepšie iba gynekológ a hlavne tá bazalna- teplota, to je dôležitejsie ako testy

nikapuggioni
autor
12. mar 2025

@klejkaez ano isla hore potom dva dni som nemerala teda merala ale dala som ju ako nepresne keďže v nedeľu som mala črevnú virosu v nedeľu som mala 37,6 a v pondelok až 38 takze teplotu mi ovplyvnila vírosa. Ale tak do 10DC som mala stále negatívne ovulacne testy. A dokonca v piatok som bola na krv LH,FSH estrafiol progesteron LHsom mala 34mg/ml takze pomali rástlo. A progesteron som mala 0.2 takze ovu ešte neprebehla

nikapuggioni
autor
12. mar 2025

@klejkaez dnes idem k lekárovi a uvidím co mi povie🙃

klejkaez
12. mar 2025

@nikapuggioni som zvedavá. Držím palce, ak môžeš potom, daj vedieť 🙂🫶🏼