icon

Preeklampsia - zopakovala sa aj pri druhom tehotenstve?

megicka007
5. jún 2018

Ahojte baby, su tu nejake ktore ste mali v prvom tehotenstve preeklampsiu? Zopakovala sa aj pri druhom? Ake bolo druhe tehotenstvo a aj porod ? 🙂

Strana
z3
terezka1947
5. jún 2018

Nezopakovala...

megicka007
autor
5. jún 2018

@terezka1947 a ake ste mali potom to druhe tehotenstvo aj porod? 🙂

terezka1947
5. jún 2018

Cisarsky,keďže aj prvy bol a jazva vraj bola tenka....a problem som.mala iba s otvaranim...co s tym.nesuvisi
Cize,nezopakovalo sa mi nic.

megicka007
autor
5. jún 2018

@terezka1947 a dost velky rozdiel ste maly medzi tehotenstvami ? 🙂

terezka1947
5. jún 2018

Cca 3r.,aj ja som sa bala,ale lekari mi tvrdili,ze nie je pravidlom,aby sa to opakovalo,ze to zavisi od inych veci...

matazirafa
5. jún 2018

@megicka007 tiež nezopakovala. Druhé bolo v pohode ako aj to prvé, až na posledný mesiac prvého. Deti sú obe sekciou, prvá akútna a druhá plánovaná.

matazirafa
5. jún 2018

@megicka007 rozdiel mam 1.5r medzi nimi

terezka1947
5. jún 2018

@megicka007 neboj,bude vsetko dobre...

megicka007
autor
5. jún 2018

@matazirafa parada ja zatial este neviem ci som tehotna ale uz sa snazime s manzelom a dva roky ma moja prva, zase ta preeklampsia az taka hrozna nebola ale musela som o mesiac skor rodit 🙂 nechcela by som aby sa to uz opakovalo 🙂 robili ste aj nejake opatrenia aby sa uz neopakovala ? 🙂

megicka007
autor
5. jún 2018

@terezka1947 dakujem 🙂 dufam ze nude, ja som taky stresovy clovek :D

matulienka10
5. jún 2018

Ja som mala neskoru gestozu od 32.tyzdna, maly sa narodil v 37.tyzdni sekciou, nemal ani 2 kg, po piatich rokoch som prave v 38.tyzdni, tlak idealny, akurat mi opuchaju nohy, zrejme z toho tepla, prave dnes mi lekar nohy kontroloval, vraj je to este v norme, buduci tyzden mam naplanovanu sekciu, ale lekari v nemocnici nevylucili prirodzeny porod, ak by prisiel skor, no po dnesnom usg to vyzera, ze babo by uz mohlo mat okolo 3,5 kg, cize mne sa naozaj nic z predosleho tehu nezopakovalo, je pravda, ze som brala preventivne cely cas magnezko, 3 krat denne, no primar v nemocnici sa vyjadril, ze keby mal ist tlak hore, tak magnezko nie je zazracna tabletka 😉 drzim palce, kazde tehu je ozaj ine 😉

matazirafa
5. jún 2018

@megicka007 vôbec, ani som nejedla tie kadejaké komerčné vitamíny, ani som to nejak neprezivala keďže som doma mala ešte jedno malé takže to nejak šlo samo.

matulienka10
5. jún 2018

A ozaj ja som zistila, ze v tomto tehu som ovela viac v pohode, nemyslim na to, ze nieco bolo zle, nastavila som sa pozitivne, ze tento krat to zvledneme lepsie 😉

tehula2016
5. jún 2018

Ani mne sa nezopakovala v druhom tehu,ale mam obe deti sekciou,kedze druhe tehotenstvo bolo este komplikovanejsie aj bez preeklampsie..

megicka007
autor
5. jún 2018

@matulienka10 veru to aj mne chyba nastavit sa pozitivne dost som v strese a to uz dopredu, vela robi psychika ozaj 🙂 s tym mi uz asi nikto nepomoze to si sama budem musiet dat dokopy v hlave 🙂 ale som rada ze pisete ze sa nic neopakovalo 🙂

zuzana2000
5. jún 2018

ja budem asi výnimka, pretože mne sa preeklampsia zopakovala aj v druhom tehotenstve.....ale obe deti sú v poriadku a ja tiež. Rozdiel medzi nimi je 10 rokov.

megicka007
autor
5. jún 2018

@zuzana2000 zrejme zalezi aj od tela zeny... A ako u vas prebiehala??? Aj v prvom aj druhom

soldi
5. jún 2018

@megicka007 ja som mala v prvom, v druhom a v tretom nie. inak vsetky porody ako cez kopirak, v 37+5 mi praskla voda. porody boli od seba dva roky. a potom tri roky.
preeklampsia sa velmi vynimocne opakuje.

tatiana1980
5. jún 2018

Mne sa tiez zopakovala ale vymenila som lekara a od zaciatku ma poriadne sledoval

sasesoe
6. jún 2018

@megicka007 ja som pri prvej mala cca v 4m, gyn mi kazala vela lezat s vyvysenou panvou (podlozila som si vankus, ale aj nohy som mala vyssie, aj postel podlozenu knizkami). Akurat mi do toho vbehla pn (angina) tak som bola vypisana vyse 3tyzdnov a fakt poctivo lezala...pri dalsej kontrole uz to bolo lepsie. Tym ze to bolo iba trosku a tak skoro, tak sa to este upravilo, ak som spravne pochopila. Potom zvysok tehu uz bol ok aj druhe tehu bezproblemove.

megicka007
autor
6. jún 2018

@tatiana1980 nad tymto aj ja uvazujem dlho, len sa obavam ze ani tu vo zv nemam s kym vymenit...

megicka007
autor
6. jún 2018

@soldi a vsetko cisarskym ste sli? 🙂

megicka007
autor
6. jún 2018

@sasesoe ja som cele prve tehu mala bezproblemu a potom zrazu v 36.tyzdni vysoky tlak a vsetko okolo toho a zrazu za tri dni ma uz rezali takze som to mala dost rychle, dufam ze sa uz nezopakuje pri druhom tie stresy a vsetko okolo toho by som uz nechcela zazit 🙂

soldi
6. jún 2018

@megicka007 nie, vsetko prirodzene

jerryjanka
6. jún 2018

Ja zasa z opačnej strany - mne sa preeklapsia s kazdym dalšim tehotenstvom zhoršovala, takže to je taka loteria bud alebo

megicka007
autor
6. jún 2018

@jerryjanka no zrejme zalezi od tela zeny aj ako je asi pripravene na dalsie tehu, bohvie 🙂

kikuskar5
6. jún 2018

Prva akutna preeklampsia ustiaca do eklampsie bez akychkolvek priznakov pred, po mesacnej hospitalizacii (riziko predcasneho porodu) prepustena domov a za tyzden plus 15kg, skolabovanie organizmu, 40ky horucky, tlak, zvracanie, hnacka, v noci hospitalizacia, rano okamzita sekcia, po nej vyjadrenie, ze to bolo za 5 min 12. Mesiac a pol som sa davala dohromady.
Pri mladsom (2 roky rozdiel) sa nic nedialo, rodila som sekciou 10 dni po termine (ja ma 100 zamkov a drobec mal 4,6kg), ale ked prisla internistka za mnou na predoperacne den pred sekciou, tak mi povedala, ze mam aj teraz, ale vo velmi slabej forme, ze to ani nevnimam a nerozbehla sa, ale preeklampsia tam je. Tak to bolo pre mna dost prekvapenie 😅 ale teda dolezite je, ze sa noc nerozbehlo a vsetko bolo ok po druhy krat 😉

megicka007
autor
6. jún 2018

@kikuskar5 no dufam ze to uz ani mna neschyti 🙂

soldi
6. jún 2018

@sasesoe nemylis si to s niecim? Preeklampsia je vysoky tlak, velke opuchy koncatin a bielkovina v noci. Tam netreba lezat s vyvysenou panvou

kikuskar5
6. jún 2018

@megicka007 drzim palce 😉

Strana
z3