icon

Prepážka v maternici - uterus bicornis

ivkam29
1. apr 2022

Chcem sa spytat ci je tu niaka zena, ktora ma maternicu taku, ktora ma dve kompletne oddelene casti prepazkou, cize je cez celu, ale krcok jeden. Ci sa podarilo donosit dieta, alebo ste riesili operaciu tej prepazky?

Strana
z2
katy44
31. okt 2023

@ivkam29 čítala som príspevky čo ste tu písala, môžem sa spýtať ako ste na tom vy? Podarilo sa vám otehotnieť a donosiť bábätko?

ivkam29
autor
1. nov 2023

@katy44 to mi je luto. Ja mam tiez uterus bicornis a mala som taketo skore potraty. Uz som ani neverila ze sa podari.. ale teda nakoniec mam babatko ❤️ len som rodila predcasne lebo tu maternicu mam dost malu ale zvladli sme to. Drziiiim palce nech sa vam tiez podari do stastneho konca

anonym_604cf2
5. aug 2025
@luckamjar

@ivkam29 tak ako tu bolo spomenuté, bicornis a prepazka sú dosť podstatne rozdielne chyby maternice. Bicornis je problém celého tvaru maternice a do toho sa nezasahuje. Prepazka (septum) je teoreticky odstrániteľna, ale záleží na hrúbke. Ja mám subseptum (prepážku asi do 50%) ale veľmi hrubú. Tvar maternice však je ok. Neodporučili mi operovať, bola som u dr, Bielika v BB, Slezaka v BA a Feldemara v DS. Odporucam. Operateri sú len Bielik a Slezak.
Ja som potratila 5x vždy do 10tt, ale rôzne typy potratov. Nikdy nám nezistili prečo. Vyššie spomenutí lekari mi vylucovali maternicu ako príčinu, že v tak skorých stadiach to nemôže byt nou 🤷‍♀️. Teraz som tehotna 6ty krat a v 34tt, nič sme nerobili inak…

@luckamjar zienky bielok Peter ci tibor???su dvaja v bb co to operuju, dakujem

Strana
z2