icon

Príprava na tehotenstvo – upravovali ste stravu alebo brali vitamíny pred snažením?

12. mar 2026

Ahojte, pripravovali ste sa pred pokusom o bábätko nejako upraviť stravu alebo branie vitamínov alebo nejake detoxikovanie organizmu ?
dakujem.

anonym_294519
12. mar 2026

Pripravila som sa na sex😀 umyla a oholila som sa

anonym_36c403
12. mar 2026

@anonym_autor prestala som fajčiť , schudla som 15 kíl pol roka pred snežením,držala zdravu stravu , mesiac pred začala užívať kyselinu listovú a podarilo sa to na 1x. Viem že toto nemá každý a aj keby sa na hlavu niekto postaví tak mu otehotnieť trvá dlho a ja si to úplne neviem ani predstaviť, ale za mňa je priprava minimálne toho pol roka dôležitá

anonym_11f501
12. mar 2026

Ahoj. Iba doplnkami. Skusala som co mi bude najviac sediet. Najcastejsie som uzivala / uzivam, femibion, probiotika a vitamin d. Snazila som sa nefajcit, nedavat si casto vinko. Nesportujem. Stravu nemam specialnu, papam naco mam chut. Nestravujem sa ale nejak casto mimo domu. Jedine ak nieco “specialne”, zacala som si merat bazalnu teplotu, sledovat plodny hlien a snazila som sa co najviac vzdelavat o zenskom cykle a plodnosti. 😊

anonym_42f1d7
12. mar 2026

Ja nie, lebo som mala pomerne dobrú životosprávu. Keby som nemala, začnem tým a to isté aj manžel. Jedine kyselinu listovú som brala. Ale tam to končilo.

autor
12. mar 2026

dakujem za odpovede, a co vaši partneri?

anonym_11f501
13. mar 2026

Manzel prveho pol roka nic. Fajciar, sportuje minimalne. Po prvom potrate uzival folandrol, zopar baleni. No nevedel sa nastavit aby to uzival pravidelne tak prestal. Siel na spermiogram, vysla slabsia morfologia spermii a tak sme znova zacali s doplnkami. Zaciatkom tohto roka zacal uzivat fertiduo a vitamin d. Znova som otehotnela, znova potratila. My zaciname riesit CAR. 😊

anonym_532025
13. mar 2026

Otehotnela som, ani som nevedela ako a kedy. Muž sa rozhodol, že nevytiahne a bolo to . Akéže prípravy?

anonym_b10ba9
13. mar 2026

Ja som brala tehotenske vitaminy, ale len preto ze som ich mala dlho doma a nechcela som to vyhodit 😁, plus kreatin. Otehotnela som v case ked som mala najlepsiu kondicku v zivote a tazky trening. Sa sama cudujem, lebo dovtedy sme isli rok bez ochrany a nic. My sme ale netlacili na pilu ze musime mat dieta.

anonym_cefd7d
13. mar 2026

@anonym_autor
Tri mesiace pred plánovaním som užívala multivitamín, ktorý obsahoval aj kyselinu listovú, plus vitamín D a Magne B6.
Manžel dva-tri mesiace predtým tiež užíval multivitamín a vitamín D.
V mesiaci, keď sme sa už snažili o bábätko, som užívala Femibion 1.

any_soj
16. mar 2026

@anonym_autor kyselina listová je fajn vopred, ak vieš že plánujete. A ja po skúsenostiach by som si vopred dala spraviť, hoci aj súkromne v labáku, ak by doktor nechcel, hladinu progesterónu po ovulácii - aby som skôr, než sa stane prípadný potrat, vedela, či treba dopĺňať.