Prirodzené zníženie hodnoty AMH
Ako sa dá prirodzene znížiť hodnota AMH?
Vysoké AMH signalizuje syndróm polycicistickych vaječníkov. Toto, treba riešiť s gynekológom.
znizit? asi vekom?
@babushkaem mám 25 myslím že hodnota 11 asi není vhodná na môj vek 🙂
@cca123 ved potom je to priunak pcos, ale sama hodnota amh sa neda znizit nejakymi liekmi alebo niecim..
@cca123 ved potom je to priunak pcos, ale sama hodnota amh sa neda znizit nejakymi liekmi alebo niecim..
@babushkaem dnes došli výsledky a amh kleslo z 11 na 7,3 tak asi sa dá 🙂
@babushkaem Ale určite sa dá znížiť. Hormonálne sa to dá podchytiť ale aj liekmi na inzulínovú rezistenciu.
@cca123 Nemáš cystu na vaječníku, alebo anovulacne cykly
@cca123 Nemáš cystu na vaječníku, alebo anovulacne cykly
@anna777115 cysty nemám ale mám anovulacne cykly
Index ovarialnej rezervy, čiže AMH nie je trvalý stav . Hodnoty a stav vaječníkov vajíčok a folikulov je počas plodneho veku ženy, stále menný. Až menopauza, dá definitívny koniec vaječníkom. Ale v dnešnej dobe vedia hormonálnymi liekmi aj menopauzu prelomiť.
@anna777115 cysty nemám ale mám anovulacne cykly
@cca123 No to je ono, prišli sme.na príčinu. Takže z toho dôvodu máš veľa folikulov ktoré ti nepraskaju, kedže nedochádza k ovulacii. Jednoznačne, by ti mal gynekológ naštartovať hormonálne ovulaciu.
Ja som to myslela tak, ze ako napriklad crp - da sa znizit ked si das atb, lebo vies, ze je to nejaky zapal, ale ten amh, ziadnymi liekmi neznizis ovarialnu rezervu. ze jednoducho za tym nieco bude. eospraveljnujem sa, ak som sa zle vyjadrila.

znizit? asi vekom?