icon

Príznaky uhniezďovania vajíčka

pudinka
8. mar 2025

Ahojte. Dva roky sa snazime o babatko. Vcera som zacala mat na 17.den cyklu mierne bolesti v podbrusku podobne ako pred menstruaciou. Su to take neprijemne tlaky, neviem to ani poriadne opisat. Na PMS je este skoro. Ovulaciu neviem, kedy som presne mala, lebo posledna menstruacia mi meskala, takze sa to cele posunulo. Kazdopadne aktivne sa snazime o babatko, takze teoreticky by to aj casovo mohlo sediet na uhniezdovanie vajicka. Tie neprijemne bolesti mam aj dnes (teda na dalsi den), ale o nieco slabsie. Nespinim. Mala niektora z vas podobne priznaky v ramci uhniezdovania? Dakujem za odpovede.

Strana
z2
denisa_deniska
8. mar 2025

@pudinka ovulácia

alba13
8. mar 2025

@pudinka ja som mala. Také akoby menštruačné kŕče, akoby tam dačo pracovalo. Akoby sa mi embryo prekusavalo do maternice :D Bolo to dosť intenzívne. Podľa mňa 2 či 3 dni to trvalo.

pudinka
autor
8. mar 2025

@denisa_deniska nemyslim si, ze by to mohla byt ovulacia. Tu som nikdy nemala takto ani nijk priznakovu. Okrem toho, ovulaciu sprevadza hlien, ten teraz nemam

pudinka
autor
8. mar 2025

@alba13 a test si si potom kedy robila? Az ked meskala menstruacia?

masandra
8. mar 2025

@pudinka ja som mala niečo podobné ako @alba13
Test som robila 5 dní pred MS a už vtedy bola slabá čiarka, ale neočakávala som ju ešte vôbec úprimne. Nakoniec o ďalšie dva dni bola čiarka silnejšia a o ďalšie dva už úplne tmavá 🙂

dadka1997
8. mar 2025

@pudinka to bude ovulacia, na uhniezdenie v 17 dc je velmi skoro, to by si musela mat cca ovulaciu este počas menstruacie

pudinka
autor
8. mar 2025

@dadka1997 neviem, odkial mas tieto vypocty. Vajicko sa uhniezduje na 6-10 den po oplodneni, cize kalendarovo to viacmenej sedi na mozne uhniezdenie. Ovulacia kalendarovo vychadzala cca 5-6 dni dozadu

domka222
8. mar 2025

@pudinka kalendárovo? To akože kalendár vie,kedy je ovulácia? Sama si písala, že posledná ms ti meškala,čiže sa ti posunula v ten cyklus aj ovulácia. Úplne presne to isté to môže byť aj teraz. Čiže som tiež toho názoru, že ovulácia.

3petka
8. mar 2025

@pudinka môže, nemusí. Osobne keď sme sa snazili mi o druhé babo tak som mala take stavy každý mesiac aké som nikdy nemala. A nakoniec keď som bola naozaj tehotná tak som mala len mierne pichanie v podbrušku tesne pred ms takze som myslela že už ide ms.

alba13
8. mar 2025

@pudinka ja som to mala cez IVF, na 20. deň cyklu mi vkladali 5-dňovú blastocystu, prvý test som si robila presne 28. deň cyklu a už bol test pozitívny, aj keď len slabučko, na druhý deň to už bolo silnejšie 🙂 Kúpila som si ten Dr. Max test, ten má veľa farbiva, takže podľa mňa lepšie ukáže 🙂

dadka1997
8. mar 2025

@pudinka 17dc urcite by nebolo uhniezdenie.. a uz vobec nie ak si mala posunutu ovulaciu aj minuly mesic; takže velmi čudné máš vypočty iba ty, a necudujem sa, ak sa riadiš obyčajným kalendárom 🫣🫣🫣

denisa_deniska
8. mar 2025

@pudinka tak ale isto nejde o uhniezdenie, keďže si len 17 dc. To, že si mala ovu vždy bezpríznakovú neznamená, že ju tak budeš mať celý život, rovnako ako plodný hlien. Na druhej sa čudujem, že sa dva roky aktívne snažíte o bábo, a ty nevieš, nesleduješ si ovuláciu. 🙂

lila1912
8. mar 2025

@pudinka ja si tiež myslím, že ovulácia. Moja skúsenosť tento mesiac je taká, že som nemala žiadne pms ani nič a som tehotná ovuláciu som mala na 18 DC ešte aj graf BT bol na h… pred tým mesiace ukážkové grafy silné pms čo som už myslela, že sa podarilo a nič z toho.

kvadrinkaaa
Autor odpoveď zmazal
pudinka
autor
8. mar 2025

@dadka1997 este raz. Uhniezduje sa na 6-10 den po oplodneni. Predpokladana ovulacia po posunutej menstruacie bola pred 5-6dnami. Ale mohla byt aj skor, aj neskor. Takze ano, je tam realne sanca, ze na 17.den cyklu sa moze vajicko uhniezdovat. Na tychto vypoctoch nie je nic cudne

pudinka
autor
8. mar 2025

@denisa_deniska nie, nesledujem, pretoze je to zbytocny stres. Nebudem si jak sibnuta merat bazalnu teplotu, ovulacne testy si robit nemusim, nakolko na reprodukcnej klinike mi povedali, ze mam ovulku vzdy. My mame styk kazdy druhy den po menstruacii do dalsej menstruacie. To je dostatocne. Mala som doteraz ine zdravotne problemy, preto sa nedarilo

denisa_deniska
8. mar 2025

@pudinka pozri sa, ty si sa pýtala na názor. Môj názor je, že nie, podľa mňa to nebude uhniezdenie. Už keď si si dokázala googliť, kedy môže asi nastať a pod, tak to máš jednoducho v hlave. Dva dni po uhniezdení by ti už mal vyjsť aspoň slabo pozitívny tehotenský test. Ale verím, že ti to vyjde! 🙂

okm221
8. mar 2025

@pudinka pozri ak vieš presne kedy bola ovulácia, tak si z toho vieš aj vyvodiť, môžu to byť ovulacne bolesti (nemáva la som ich vôbec a prišli len tak z mesiaca na mesiac a je to ako menštruačné bolesť vystrelujuca do zadku)... Uhniezdenie sa javí väčšinou ako jednorazove pichnutie, sklbnutie alebo podobne,ale to veľmi málo žien cíti,.... Potom následne uhniezdenie ktoré sa deje 5-6-7tt sú ako slabé menštruačné bolesti...
Zdieľam ale názor ze je dobre si merať bazalnu teplotu a nielen tak hádať, sama si napísala ze hlien ovulacny nemáš, to znamená ze si ho sleduješ.. Odporúčam ti sledovať tak aj bazalnu teplotu, využiješ to aj keď deti v budúcnosti už nebudeš chcieť mať a budeš si presne poznať svoj cyklus keď budete plánoval dovolenku alebo podobne aktivity... Ja som si všetko sledovala a presne viem rozsah hodín kedy som mala ovu a kedy som otehotnela...
Kalendárom v mobile pri otehotnenie ani nieje dobre sa riadiť... To je tak zhruba výpočet ze to nesedí takmer vobwc.. Pri meraní bt budeš vedieť aj kedy ti príde ovu, len si to musíš sledovať niekoľko mesiacov aby si zistila. Ak sa tým nechceš stresovať existuje tempdrop, ktorý si dáš na ruku a automaticky ti meria, nemusíš nič robiť, len večer dat na ruku... A appka potom vyhodnotí výsledok, takže absolútne bez stresu 😊
Ale máš teda pravdu, že 5-10 dní je uhniezdenie,, ak si 17dc, keby pocutas s tým minimom dní tak uhniezdenie 5 dní + produkcia hcg (ešte viac sa vryje do maternice) sú 3 dní.. Takže ak si myslíš ze uhniezdenie, zltak za 3 dní by si mala mat pozitívny test.. 🙂 Ta produkcia hcg je vždy do tých 72hod.. Tak ti to dá odpoveď na otázku či to môže byť uhniezdenie.

pudinka
autor
8. mar 2025

@okm221 dakujem za podrobne informacie 👍. Dakujem za tip s bazalnou teplotou, ale tu si urcite merat nebudem, lebo pohlavny styk s najvyssou pravdepodobnostou pocatia by mal nastat 2-3dni pred ovulaciou. Nie pocas ovulacie. A jednoducho, to sa zachytit neda ani teplomerom, pretoze kazdy mesiac to moze byt inak. Pride mi najmenej stresujuce a najefektivnejsie mat styk kazdy druhy den v obdobi medzi menstruaciami

dadka1997
8. mar 2025

@pudinka aj tak si myslim ze je to ovulacia, lebo to by si musela podla tvojich vypoctov mat ovulaciu na 10dc co je aj vlastne hned po menstruacii, ktora cca konci na 7dc

okm221
8. mar 2025

@pudinka ver mi ze aj tie 2 dní pred sa dá zachytiť 🙂.. A ja som otehotnela zo sexu cca 24hod ovulácii :D takže čo sa má stať sa satane

pudinka
autor
8. mar 2025

@dadka1997 menstruacia: 19.-23.2.2025, ovulacia cca 3.3.2025. Uhniezdenie teda je mozne. Tak prosim, uz staci.

pudinka
autor
8. mar 2025

@okm221 jasne, oki, len vravim, ze stale mi pride efektivnejsie jednoducho mat styk kazdy druhy den. Clovek nemusi nic ratat, nic sledovat, nic zapisovat, nedavat si budik atd

domka222
8. mar 2025

Tak načo si sa pýtala, keď máš také "perfektné" výpočty. Už dávno si mala byť teda podľa nich tehotná.

pudinka
autor
8. mar 2025

@domka222 ak si precitas moj prispevok, ktory otvara turo diskusiu, tak sa pytam, ci mala niektora zena podobne priznaky v takom obdobi. Ja som sa nepytala, ci su moje vypocty dobre alebo nie. A taktiez som uviedla, ze uhniezdenie je podla vypoctov mozne, ale nie iste. Navyse, sice sa dva roky snazime, ale doteraz som mala ine zdravotne problemy, ktore otehotnenie blokovali. Ty mudrlantka

denisa_deniska
8. mar 2025

@pudinka ja ti to napíšem naozaj v dobrom a neber to zle. Áno, všetky ktoré sme naozaj moc chceli byť tehotné, sme mali v takomto období tieto príznaky, plus mnoho ďalších. Väčšina žien, ktoré uhniezdenie reálne cítili si to uvedomili až spätne, že ahaaa, veď to bolo to. Ale ženské telo je nevyspytateľné, napíš o dva, tri dni, či máš pozitívny test, určite sa potešíme s tebou 🙂

domka222
8. mar 2025

@pudinka jediná mudrlantka si tu ty. Ideš si stále svoje

bambulka711
8. mar 2025

@pudinka je mi jasné, že máš svoju pravdu a teda si úplne zbytočne dávala príspevok... ale pokiaľ nemáš 24 dňový cyklus, tak je to najskôr ovulácia. Rovnako môžeš cítiť aj trávenie. Hlien sa vyskytuje pred ovuláciou, nie v deň ovulácie. Ja som otehotnela práve z ovulácie na 17dc po dvoch rokoch snaženia... Keďže minulý mesiac meškala menštruácia, znamená to, že "meškala" aj ovulácia. A keď nevieš, kedy ovuláciu reálne máš a akú dlhú máš luteálnu fázu, tak jedine použiť vešteckú guľu.

okm221
8. mar 2025

@pudinka no my mame aj každý deň sex a nedarilo sa... Ale niekomu nestačí sex ani každý druhý deň, v niekom vydržia spermie 3 dní a v niekom len pár hodín 🙂 takže môžeš byť kľudne ten druhy prípad
Ale každopádne keď sa uhniezduje tak za tie 3 dní daj vedieť ci bol pozitívny test 🙂

okm221
8. mar 2025

@denisa_deniska presne! Všetky mesiace co sme sa snažili tak každý mesiac som mala tehu príznaky... A práve vtedy keď sme na to prestali tlačiť, som otehotnela a žiadne príznaky som si nevšimla až keď som si našla 2 paličky na teste tak som si to spätne všetko uvedomila, že to a to bolo ono 😁😂

Strana
z2