Problém s otehotnením
Ahojte mamičky. Pozerala som už všetko možné, tak skúšam ci náhodou sa tu nedozviem niečo nové.. Co vám pomohlo otehotnieť? Už to riešime aj s lekárkou tretí mesiac (a rok predtým bez lekárky) . A to clostilbegyt od 3.dna cyklu potom od 15.dna duphaston a ovitrelle. A áno samozrejme sex 🤣 to viem 🤣 ďakujem ❤️
Tak ako píše bambulienka, treba obehat tieto vyšetrenia, možno je tam niekde malý zadrhel prečo sa nedarí. Držím palec ✊
My sme sa snazili rok. Spermiogram nic moc, sanca na spontanne otehotnenie 2%. Nasadila som muzovi vitaminy jedol ich asi 3 mesiace necele a obmedzil fajcenie a alkohol. Medzitym som sa dala ja vysetrit mimo mojho gynekologa a na moje pocudovanie ziatili ze mam PCOS. Tak mi lekar navrhol ze skontroluje priechodnost vajcovodov, kde zistil ze mam cystu a neslo to. Cystu mi na jednodnovke zoperovali a o tyzden som isla znova na tu priechodnost kde dr. zistil ze 1 vajcovod mam uplne nepriechodny a druhy mi "prefukol". Presne o tyzden po tomto prefuku sa nam podarilo otehotniet. Momentalne som v 21.tt.. drzim prsty aby ti to vyslo, na tvojom mieste by som navstivila specializovane pracovisko a dala sa poriadne vysetrit. Mne moj gynekolog tvrdil ze som ok aj hormonalny profil som mala dobrý, az neskor mi prisli na moje problemy. 🍀🍀🍀
Nam pomohlo IUI, ja som brala letrozol (nieco ako clostil) a potom letrozol, prirodzene nam to nezagungovalo, tak sme skusili IUI(odoberu manzelove spermie a vytriedia najlepsie a vlozia do mna) tymto stylom a druhe vyslo
Ja neviem čo pomohlo nám a či niečo alebo to tak malo byt ale .. otehotnela som presne po roku keď sme v ten mesiac mali sex (hlavne okolo ovulácie) každý deň a to niektory deň aj 2x .. inak predtým sme sa snazili tak každé 2 dni že stačí že tak sa odporúča.. tak neviem či to mohlo byt tým .. okrem toho som brala inositol a necelé 2 mesiace sme mali obaja bylinné tinktury ..
@bambulienka25 ahoj, ja uz mam vymmenne listky na hematologiu a reproimunologiu.. Ta genetika by sa mala kedy urobiť? Mne ešte test nikdy neukázal 2 ciarky, ta genetika sa robi po MA ci tiez keď sa nedari vôbec?
My sa snazime viac ako dva roky. Skusali sme to za pomoci liekov, neskor aj IUI. V oktobri vsak chceme ist na IVF, nakolko pre mna bolo IUI velmi narocny a bolestivy zakrok, lekarka sa nevedela kanylou dostat cez krcok maternice, takze som si to dost odtrpela. Ja mam kombinaciu PCOS a autoimunitne ochorenie stitnej zlazy, muz ma zlu morfologiu spermii. Inak az kym sme nesli co CAR, tiez sme si mysleli, ze sme uplne okej, vedeli sme len o mojej stitnej zlaze.. Takze odporucam dat sa skontrolovat a potom sa rozhodovat, do akych zakrokov chcete ist. Nam v centre hovorili, ze mame take bezne problemy, ktore casto riesia, a vidia to aj tak na prirodzene otehotnenie. Ale uprimne, uz ma nebavi x mesiacov pocuvat tieto reci. Aj vzhladom na to, ze mam po 30tke, a preto sme sa rozhodli pre IVF.
My sme sa snažili rok, potom sme to začali riešiť. Manžel mal trochu horší spermiogram. Inak v poslednej dobe majú problém väčšinou muži, tie spermiogramy sú vraj katastrofálne. Tak začal brat Folandrol a po 6 mesiacoch sa nám zadarilo 🙂
@bambulienka25 a toto by ti aj zistili na hematologii, ci ani nie? A ten fraxiparin nakoniec pomohol? Prepac, ze sa tak vypytujem.
@bambulienka25 no krása 🤦♀️ ďakujem ❤️ spermiogram nám robila gynekologická a ten bol v poriadku.. No 1x keď som prišla neprebehla ovulácia 2x tam boli 2 folykuly a 3x 2 folykuly na jednej strane a 3 na druhej.. A aj tak nič.. Tak skúsim tie vyšetrenia
@7lenka11 asi viem po kadiaľ 😓 na umelé nechcem.. Mame dcérku ale dvaja sú predsa dvaja 🥰 ak to nepôjde takto tak to asi ukončím... A uvidíme co sa stane.. 🙂 Ďakujem za Vašu radu 🙂
@bambulienka25 ďakujem ❤️