icon

Problém s otehotnením

4. sep 2021

Ahojte mamičky. Pozerala som už všetko možné, tak skúšam ci náhodou sa tu nedozviem niečo nové.. Co vám pomohlo otehotnieť? Už to riešime aj s lekárkou tretí mesiac (a rok predtým bez lekárky) . A to clostilbegyt od 3.dna cyklu potom od 15.dna duphaston a ovitrelle. A áno samozrejme sex 🤣 to viem 🤣 ďakujem ❤️

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
luci_ba
4. sep 2021

Tak ako píše bambulienka, treba obehat tieto vyšetrenia, možno je tam niekde malý zadrhel prečo sa nedarí. Držím palec ✊

mamickamacicka
4. sep 2021

My sme sa snazili rok. Spermiogram nic moc, sanca na spontanne otehotnenie 2%. Nasadila som muzovi vitaminy jedol ich asi 3 mesiace necele a obmedzil fajcenie a alkohol. Medzitym som sa dala ja vysetrit mimo mojho gynekologa a na moje pocudovanie ziatili ze mam PCOS. Tak mi lekar navrhol ze skontroluje priechodnost vajcovodov, kde zistil ze mam cystu a neslo to. Cystu mi na jednodnovke zoperovali a o tyzden som isla znova na tu priechodnost kde dr. zistil ze 1 vajcovod mam uplne nepriechodny a druhy mi "prefukol". Presne o tyzden po tomto prefuku sa nam podarilo otehotniet. Momentalne som v 21.tt.. drzim prsty aby ti to vyslo, na tvojom mieste by som navstivila specializovane pracovisko a dala sa poriadne vysetrit. Mne moj gynekolog tvrdil ze som ok aj hormonalny profil som mala dobrý, az neskor mi prisli na moje problemy. 🍀🍀🍀

hederamonstera
4. sep 2021

Nam pomohlo IUI, ja som brala letrozol (nieco ako clostil) a potom letrozol, prirodzene nam to nezagungovalo, tak sme skusili IUI(odoberu manzelove spermie a vytriedia najlepsie a vlozia do mna) tymto stylom a druhe vyslo

bejba18
4. sep 2021

Ja neviem čo pomohlo nám a či niečo alebo to tak malo byt ale .. otehotnela som presne po roku keď sme v ten mesiac mali sex (hlavne okolo ovulácie) každý deň a to niektory deň aj 2x .. inak predtým sme sa snazili tak každé 2 dni že stačí že tak sa odporúča.. tak neviem či to mohlo byt tým .. okrem toho som brala inositol a necelé 2 mesiace sme mali obaja bylinné tinktury ..

petkasaurus
4. sep 2021

@bambulienka25 ahoj, ja uz mam vymmenne listky na hematologiu a reproimunologiu.. Ta genetika by sa mala kedy urobiť? Mne ešte test nikdy neukázal 2 ciarky, ta genetika sa robi po MA ci tiez keď sa nedari vôbec?

7lenka11
4. sep 2021

My sa snazime viac ako dva roky. Skusali sme to za pomoci liekov, neskor aj IUI. V oktobri vsak chceme ist na IVF, nakolko pre mna bolo IUI velmi narocny a bolestivy zakrok, lekarka sa nevedela kanylou dostat cez krcok maternice, takze som si to dost odtrpela. Ja mam kombinaciu PCOS a autoimunitne ochorenie stitnej zlazy, muz ma zlu morfologiu spermii. Inak az kym sme nesli co CAR, tiez sme si mysleli, ze sme uplne okej, vedeli sme len o mojej stitnej zlaze.. Takze odporucam dat sa skontrolovat a potom sa rozhodovat, do akych zakrokov chcete ist. Nam v centre hovorili, ze mame take bezne problemy, ktore casto riesia, a vidia to aj tak na prirodzene otehotnenie. Ale uprimne, uz ma nebavi x mesiacov pocuvat tieto reci. Aj vzhladom na to, ze mam po 30tke, a preto sme sa rozhodli pre IVF.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
pupava_lucna
4. sep 2021

My sme sa snažili rok, potom sme to začali riešiť. Manžel mal trochu horší spermiogram. Inak v poslednej dobe majú problém väčšinou muži, tie spermiogramy sú vraj katastrofálne. Tak začal brat Folandrol a po 6 mesiacoch sa nám zadarilo 🙂

petkasaurus
4. sep 2021

@bambulienka25 a toto by ti aj zistili na hematologii, ci ani nie? A ten fraxiparin nakoniec pomohol? Prepac, ze sa tak vypytujem.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
4. sep 2021

@bambulienka25 no krása 🤦‍♀️ ďakujem ❤️ spermiogram nám robila gynekologická a ten bol v poriadku.. No 1x keď som prišla neprebehla ovulácia 2x tam boli 2 folykuly a 3x 2 folykuly na jednej strane a 3 na druhej.. A aj tak nič.. Tak skúsim tie vyšetrenia

autor
4. sep 2021

@7lenka11 asi viem po kadiaľ 😓 na umelé nechcem.. Mame dcérku ale dvaja sú predsa dvaja 🥰 ak to nepôjde takto tak to asi ukončím... A uvidíme co sa stane.. 🙂 Ďakujem za Vašu radu 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
4. sep 2021

@bambulienka25 ďakujem ❤️