Problém s prolaktínom

macko1007
5. aug 2018

Ahojte,keď Vám zistili zvýšený prolaktín čo nasledovalo ďalej? Mne ho zistili v marci brala som kvapky a po dvoch mesiacoch na kontrole bol už ok ..no tento mesiac som mala biely výtok z prsníkov a zastupujúci gynek povedal že sa mi mohol zase zvýšiť ten prolaktín ,preto ten biely výtok ...baby,ake vyšetrenia Vám robili okrem odberu krvi ?po akej dlhej dobe ste zostali tehotné ?...zajtra idem volať gynek čo sa stalo a uvidím čo mi povie ...

lavender21
5. aug 2018

@macko1007mne keď zistili vysoký prokaktín, nasadili mi tablety na zníženie a po troch mesiacoch som otehotnela, bola som na IUI. Teraz som otehotnela dokonca počas kojenia, čo som si myslela že sa v mojom prípade (keď sa nám kvôli prolaktínu dlho nedarilo) nemôže stať 😀

lavender21
5. aug 2018

@macko1007 a riešiš to len so svojím gynekológom? Ja som bola v care a tam to riešili...

ikonica
5. aug 2018

moj po to tom zisteni ma poslal na endokrino... a tam to odmietli riesit, vraj je to podmienene stresom z odberu (dvoj nasobok hornej hanice)... gyn kazal prist na kontrolu o tri mesiace... to som sa ale uz nas*ala a vyhladala info, nasadila mastodynon a dalsi cuklus gynex a vitex a otehotnela som po tejto 2mesacnej kure zazrakm po roku od prveho kuretu.... aj ked to nedopado dobre... ale aspon sme pocali... no a po druhom kyrete to beriem znova... uvidime ci sa zadari ;)

macko1007
autor
5. aug 2018

@lavender21 práveže moja gynek je taká že nejak bolo nejak bude čiže aj na prolaktín som si sama vyžiadala odber krve a bol vyšší ...mám problém s cystami a keď je ho veľa tak to prispieva k tvorbe cýst ..s priatelom chceme bábätko tak teraz si dávam 2-3mesacnu kúru inofolicu a uvidím ako dopadnem či mi to nejak pomôže ...zajtra volám gynek a uvidím čo mi povie ,no dúfam že má už pošle aj na endokrinológiu ...

lavender21
5. aug 2018

@macko1007 tak potom s takým prístupom doktora by som sa fakt vybrala do centra. Nech sa na to komplexne pozrú. A partner bol na spermiogram aspoň?

macko1007
autor
5. aug 2018

@lavender21 Nie zatiaľ nie ,mám na pláne od nej odísť preč ,mám tento rok už aj LSK ,brali mi cystu a odvtedy je to všetko horšie ako bolo ..

lavender21
5. aug 2018

@macko1007 naozaj to najlepšie poriešiš v centre. Držím silno prsty 😉

macko1007
autor
5. aug 2018

@lavender21 ďakujem 🙂

zuzik1985
6. aug 2018

Ja by som až tak nezatracovala prístup gynekologičky,lebo ja sa zo zvýšeným prolaktínom trápim už roky,aj pod dohľadom endokrinologičky aj s tabletami aj bez a u mňa to nemá žiaden pozitívny vplyv na otehotnenie.A keďže poznám prípady keď ženy otehotneli aj so zvýšeným prolaktínom tak nadobúdam pocit,že pri prolaktíne je to len o vyššej moci.Samozrejme neodporúčam sedieť zo založenými rukami-ja sama som skúsila všetky dostupné možnosti riešenia,len som ťa chcela upokojiť, aby si tomu neprikladala až takú vážnosť lebo stres pri prolaktíne je podľa mňa to najhoršie.U mňa preukázateľne podľa výsledkov vždy v najstresovejších obdobiach šiel prudko hore (z hodnôt okolo 20 na 80),následne po upokojení sa vrátil sám späť.
Ešte k tvojim konkrétnym otázkam-prolaktín riešim u endokrinologičky odberom krvi na sledovanie hladiny,bola som aj na magnetickú rezonanciu kde mi našli malú cystičku na hypofýze,ktorá podľa mojej dr. môže byť dôvodom mierne zvýšených hodnôt prolaktínu.U mňa sú však hodnoty vždy len na hornej hranici "normálu",ale kvôli extrémnym výkyvom hodnôt a dlhodobej snahe o otehotnenie som sledovaná.V mojom prípade ale pripisujem vyššie hodnoty tej cystičke,extrémne hodnoty stresu,ja však nemám žiadne "typické" príznaky zvýšeného prolaktínu takže preto to beriem trochu na ľahšiu váhu.
Takže keď to zhrniem-určite žiadať vyšetrenie u endokrinológa,ak navrhne tak aj magnet,skúsiť liečbu niektorým liekom na prolaktín a voľnopredajný agnucaston alebo akúkoľvek inú formu vitexu ;)

macko1007
autor
7. aug 2018

@zuzik1985 ďakujem pekne že si mi to tak rozpísala 🙂 určite pôjdem na endokrinológiu 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre